tisdag 23 februari 2016

Långledigheten fortsätter

För det första kan jag säga att det gick som en dans att lasta på cykeln för att få med den till Eskilstuna. Förhoppningsvis kommer jag snart att lära mej att stänga bagageluckan innan jag monterar dit cykelhållaren och lastar på cykeln också. ;)

Efter att ha lastat av cykeln och ätit lunch i Eskilstuna bar det sen av mot Hallstahammar. Där fick jag uppleva en hel del under en väldigt trevlig helg. På lördagen gick det stora släktkalaset av stapeln och där kände jag mej hemma direkt! Efter massor av god mat fick vi gå tipspromenad, med lite hjälp kom jag åtminstone inte sist. Efter prisutdelnigen på promenaden dök en heltokig tomte upp och skrämde nästan livet ur kalasets minsting. Själv är jag ju också lite tokig, och tycker väl inte en tomte i slutet av februari är så mycket att skrika för.....eller? Ja, hur som helst hade tomten julklappar till alla med mer eller mindre svåra rim att knäcka. Ja, det var ett härligt släktkalas som kändes i huvudet dagen efter! :)

Efter lunchen på söndagen for grabben med stort G och jag hemåt honom igen. Vi inledde med en lång cykeltur redan på eftermiddagen, ingen av oss kan hålla sej ifrån cykeln särskilt länge. Och på måndagen for jag iväg för att jaga nya zoner, så cykeln lastades på bilen igen. Det blir längre och längre till zonerna jag inte tagit och den här gången hamnade jag i Kolsva där cykeln lastades av. Inte ens min mamma som ringde under cykelturen visste var Kolsva låg och det säger en hel del. Hur som helst fanns där ett trettiotal zoner och två trevliga turfare som bjöd på kaffe. :) På hemvägen tog jag också alla fyra zoner i Munkfors, som visade sej heta Munktorp och ett tiotal zoner i Kolbäck, som hette just Kolbäck.

Och idag har jag bara cyklat runt i Eskilstuna i makligt tempo och njutit av solen, här kommer några bilder.Och imorgon bär det av hemåt igen. Jag längtar efter att få krama lilla Ella riktigt ordentligt, två träd vid kolonin väntar på att bli klippta och så kan jag för mitt liv inte komma ihåg om jag slängde soporna innan jag åkte hemifrån i lördagsmorse......

Kram och kärlek!

20 kommentarer:

 1. Härligt att det gick bra att träffa släkten! Låter hur trevligt som helst.
  Fina bilder från Eskilstuna. Var där senast i tisdags:) Förstår att du längtar efter lilla Ella! Ingen bebis här ännu...
  Och om du slängde soporna eller inte lär du känna på lukten när du öppnar dörren! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo det lär jag nog märka! :)
   Kram tillbaka!

   Radera
 2. Vilken härlig och varierad ledighet!

  SvaraRadera
 3. Kul gammal tradition, trodde tipspromenaderna dött ut efter att alla skaffat mobil och börjat fuska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här bestod av frågor om släkten, jag är rädd att det varit omöjligt att googla.....fast jag var bra sugen ibland! ;)

   Radera
 4. Kul idé med tipsrunda på kalaset. Speciellt bra om den handlar lite om gästerna speciellt som kanske inte alla känner varandra. Förstår att du längtar efter lilla Ella. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag laddat med semlor och ska snart gå bort till lilla familjen och hälsa på! :)
   Kram

   Radera
 5. Måste säga att jag är impad. Alltså inte bara vad gäller dina turfingframgångar utan att du klarar köra bilden med cykeln bakpå. Jag menar cykeln är ju betydligt bredare än bilden, och att att komma ihåg det när man kör om en annan bil till exempel är strongt gjort!

  Å den första bilden på Eskilstuna är suverän. Den andra har lite för mycket snö kvar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite slirigt att cykla både här och där! Nu börjar jag tröttna på snö och is!

   Radera
 6. Det bar ett färgglatt ekipage :) Man lär sig med tiden att packa serru ;) Du ska väl ut på fler turer ��

  SvaraRadera
 7. Jo, no kommer det att bli fler turer! :)

  SvaraRadera
 8. Där hänger cykeln fint! Så praktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt bra och enklare blir det att lasta hela tiden! :)

   Radera
 9. Härlig last och trevlig resa. E-tuna har jag bott i och besökte staden för 2 år sedan, kul att få återkomma.

  SvaraRadera
 10. Vilket underbart inlägg! Jag gläds med alla dina lyckliga upplevelser, hoppas att du hinner med att njuta ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker ta mej tid att njuta av stunden! :)

   Radera
 11. Hade du slängt soporna? Praktiskt att ha cykeln med sig, även om man kör bil!

  SvaraRadera
 12. Vilka fina bilder! Duktigt att cykla i snö, det är inte något jag gillar särskilt! Känns bättre att gå på något sätt...!

  SvaraRadera