måndag 28 mars 2016

Påskhelgen i Kalmar.

Hoppas ni haft en fin påsk allihop! Min har varit helt fantastisk! Som ni kanske förstått kom inte datorn med på resan till Kalmar utan det får bli en liten uppdatering nu istället!

Efter att ha packat bilen full med väskor och cyklar på långfredagens morgon bar det av. Vi kom iväg tidigt och kunde kosta på oss ett stopp i Gusum där den enda turfzon var placerad på det vackraste stället. Solen sken och det var vår i luften! :)


Så småningom landade vi i Oskarshamn som var en riktigt fin stad att cykla i! På sina ställen blev jag riktigt badsugen! :)


När de flesta zoner tagits i Oskarshamn bar det av mot det egentliga målet Kalmar. Där tjudrade vi cyklarna i bilgaraget, så de skulle hålla sej lugna en stund! ;) För en gångs skull blev det en promenad istället och eftersom domkyrkan stod öppen gick vi in där. Vi hade en otrolig tur och mötte en påläst guide som kunde det mesta om både det ena och det andra...inte verkade han bry sej om att ett pyttelitet glas vin redan slunkit ner heller! Vi fick oss också en titt på det mysiga centrala Kalmar, som jag så här i efterhand verkligen kan rekommendera.

Och sen blev det då påskafton! Vad gör man när man vaknar två timmar innan frukosten ska börja serveras på hotellet?! Jo, man cyklar förstås! Och passar på att ta en massa zoner innan någon annan ens funderat på att kliva ur sängen. Kalmar var tyst och lugnt och otroligt vackert! Faktiskt är tidiga mornar bästa tiden att cykla!

Vid nio träffades G och jag för att vräka i oss frukost innan det bar iväg på cyklarna igen. Kalmar hade vaknat till liv i det strålande vårvädret!



Och nej, vi cyklade inte bara på självaste påskafton. Fram på eftermiddagen tjudrade vi fast cyklarna i garaget igen och tog en ny promenad i centrum. Där gled vi in på puben "Satan i gatan" för ett par glas....trevligt ställe! :)


På påskdagen blev det massor av cykling igen. För mej blev det dryga sju mil, åtminstone hälften av dem i motvind och det kändes i benen till slut. God middag och lite spa med bubbel och bastu satt riktigt fint på kvällskvisten!

På påskdagen vaknade vi tidigt igen, jag tror jag satt på cykeln vid halv sex. Och så här i efterhand är jag riktigt glad för det! Sex zoner, fyra av dem i ett friluftsområde vid havet återstod att ta och allihop gav mej fantastiska upplevelser med mängder av sjungande fåglar som sällskap.:)


På vägen in mot stan igen mötte jag en Kalmarturfare som erbjöd sej att låna ut en kanot till oss, så vi skulle kunna ta några vattenzoner....det är ju fortfarande lite för kallt i vattnet för att simma. Jag skickade genast ett sms till G som befann sej i en annan del av Kalmar, där jag skrev och frågade om han var sugen på att paddla lite kanot på morgonkvisten. Vi har ju känt varandra ett tag nu och inte så mycket som Cecilia hittar på kan längre förvåna honom....kanske att han blev lite häpen just då i varje fall! Hur som helst stämde vi tre turfare träff där kanoterna fanns. Först hämtade vi paddlar och för säkerhets skull varsin flytväst. Vi turfare går sällan, så innan vi hoppade på cyklarna för vidare färd mot förrådet där kanoterna fanns tog jag provisoriskt på mej min flytväst. Vi var nästan framme när flytvästen började knipa åt runt halsen på ett högst obehagligt sätt och för varje tramptag blev det bara värre. När jag kom ifatt de andra satt jag fast ihop med cykel och flytväst som i ett skruvstäd. En av remmarna på flytvästen hade snyggt lindat in sej i både kedja och drev så jag aldrig trodde jag skulle komma loss.

Efter en del om och men och med lite hjälp av stackars G blev jag till slut befriad från cykeln, flytvästen behöll jag för säkerhets skull trots att det på sin höjd bara var en halvmeter djupt där vi skulle paddla. Till slut kunde vi i varje fall ta oss i den lånade kanoten för en något krokig tur mot två vattenzoner! Jag är riktigt bra på att cykla, men att styra en kanot är jag tame tusan riktigt dålig på! :) Vi fixade det i varje fall och hann faktiskt tillbaka till hotellet i tid för både frukost och utcheckning innan det bar av hemåt igen, jag med 343 nya unika zoner och en hel massa go´a minnen i bagaget! Kram!

26 kommentarer:

  1. Ja cyklar man så hinner man se mera än när man går :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. JO, cykel är ett bra transportmedel! :)

      Radera
  2. Oj vad du är aktiv! Låter verkligen som en spännande påskhelg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det verkligen! Den var över all förväntan på alla sätt! :)

      Radera
  3. Både cykel och paddling, vad du hinner med. Jättefin kvällsbild på vattentornet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paddlingen blev liksom pricken över i på en toppen helg!

      Radera
  4. Det låter som en verkligt härlig påskhelg med lite av varje :) eller, mycket av varje :) Hursomhelst så låter det som du har haft det fantastiskt bra! Gôtt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog var det mycket av allt! :) Tur jag är ledig till imorgon kväll, så jag hinner vial upp mej efter semestern! ;)

      Radera
  5. Låter som en perfekt helg med 343 unika zoner! Kul att du fick paddla också!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  6. Låter som en perfekt helg med 343 unika zoner! Kul att du fick paddla också!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev många nya zoner. Tack vare turfen får jag se så otroligt mycket fint som jag säkert missat annars. :)
      Ha det bra du med!

      Radera
  7. Vad aktiv du var och vilken dramatik på cykeln med flytvästen. Kalmar är en fin stad vid havet. Jag gillar också att komma upp tidigt på morgonen och cykla en runda. Fågelkvitter är ett härligt vårtecken.
    Kram Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Morgonstund har guld i mun......om man bara tar sej ur sängen och ut....:).

      Radera
  8. Du förenar verkligen nytta med nöje. Hur många cyklar sliter du ut på ett år? Hahaha! Fina bilder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen än så länge, men jag är stamkund på cykelverkstaden. :)

      Radera
  9. Oj vilka cykel och kanot turer du har gjort i påsk! Imponerande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanotturen var nog ingen vidare prestation, men många mil på cykel i det fina vädret blev det i varje fall!

      Radera
  10. Åhh, jag älskar att paddla kanot, det var alldeles för länge sedan jag gjorde det nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var länge sen jag paddlade kanot också.....och det märktes! :)

      Radera
  11. Haha kan inte låta bli att skratta när jag ser dig framför mig intrasslad i flytvästen och kedjan. Men det var säkert inte alls roligt just då. Tur att det gick bra. Ni är helt otroliga på att turfa. Tur att du stannar upp och njuter och tar fina bilder också. Så himla fint på mornar och kvällar med det där magiska ljuset. Bilden på bryggan är så läcker!!
    Nästa vecka om vi ska ses så passar onsdag eller torsdag bäst för mig :) På måndag ska jag åka 35 mil (tur o retur) för att hålla 2 utbildningar, så det blir en heldag. Kram

    SvaraRadera
  12. Ja, det blir nog verkligen en hel dag!
    Onsdag passar mej bäst, men torsdag funkar också! Tänkte höra om du är sugen på en promenad på Sörmlandsleden vid Skottvång. Det ser inte ut att vara så långt till Skottvång om jag kommer till dej först!
    Kram
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sörmlandsleden låter jättebra. Tar ca en 10-15 min att åka till Skottvång. Och en av rundorna där tar ca 3 timmar att gå om man går halvsakta och tar en fikapaus :) Jag har ingen bil på onsdag kom jag på men om det är ok för dig kan vi ju fortsätta i din. Kram

      Radera
    2. Javisst, kan vi fortsätta i min! Då är det bara att hoppas på fint väder!
      Vi får höras på telefon! Kram

      Radera
  13. :) vilket trassel du hamnade i, tur du kom loss till slut. Du har verkligen haft en aktiv påskhelg, kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man kan nog minst sagt säga att jag ett tag satt fast som i ett skruvstäd! :)

      Radera
  14. Klockan halv sex sommartid? Då anar jag hur dags du gick upp på lördagen ... Jisses!
    Och vilken otäck grej med flytvästbandet, det kunde slutat riktigt illa. Hu!

    SvaraRadera