torsdag 18 augusti 2016

Regn.....äntligen......

Vaknade klockan tolv efter tre intensiva nätter med patrullen.....jag blev nästan glad när jag upptäckte att regnet stod som spön i backen utanför. Jag gick genast ner i varv och frukosten tog säkert dubbelt så lång tid som när solen skiner ute. Skönt!

Sen bar det av på välbehövlig shoppingtur, en del kläder till nästa veckas semestertripp till Norrland behövde inhandlas och när är det bättre att handla än när regnet öser ner ute, aldrig skulle jag vilja påstå. Shoppingen gick finemang och eftersom jag hade tid över innan jag skulle iväg och fika åkte jag hem med sakerna jag handlat. Plötsligt kom jag på att jag lovat Hanna och Patrik att komma över med en kartong med gamla bebisleksaker till Ella och visst skulle jag hinna det med.....trodde jag. :) Nu blev det så att några leksaker packades upp och Ella som precis lärt sej sitta, lite vingligt dock, fick så jättekul med en uråldrig leksak som när man vrider upp den spelar musik och visar stillbilder i sakta mak.....och vilken mormor kan slita sej då?! Inte jag i varje fall!! :)

Jo, jag hann till fikat med nöd och näppe. Och nu ikväll har jag bara gjort undan en massa saker som samlats på hög hela sommaren. Också skönt!

Ja, förresten så fick jag en del saker från Elin också. De packar inför en flytt och några tavlor blev över...


Alla bilder tog jag i Bangladesh under tiden jag bodde där. Jag minns alla möten med människorna som levde på gatorna i Dhaka, i ett av världens mest tättbefolkade och fattiga länder.....så levande och så vänliga trots allt elände omkring dem.

Kram och kärlek!

13 kommentarer:

 1. Kan inte påstå att jag var glad över regnet som kom hit igår och höll i sig idag. Saknade just frukosten i solskenet på balkongen med en bok eller en bloggpromenad. För att sitta ute i 14 grader är ingen höjdare. Men eftersom vi har haft en fantastisk sommar så klagar jag inte.

  Hoppas att det inte har snöat än i Norrland när du åker upp;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön får gärna vänta till jag är hemma i Sörmland igen!

   Radera
 2. Så ljuvligt med liten bebis, svårt att slita sig då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan omöjligt! :) Ser fram emot måndag kväll när jag ska vara barnvakt åt henne.

   Radera
 3. Fina tavlor. Sen när det gäller shopping så är det inte bra om det småregnar för då vill alla handla. Det bästa är om det regnar så ingen vill gått, då har man butikerna för sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var fallet igår, helt dött i butikerna :)

   Radera
 4. Skönt med regn när man behöver hjälp att ta det lite lugnt :) bebisar är också bra för att mota stressen :) Dubbel-vinst på antistress-fronten där alltså!

  SvaraRadera
 5. Men nog är det skönt att äntligen få regn! Man tvingas nästan ner i ett lugnare tempo då, ja om man inte har en massa saker som måste göras förstås ;-)
  Tur att du lyckades slita dig från lillhjärtat och hann till fikat :-)

  SvaraRadera
 6. Oj vad spännande och kulturellt annorlunda att bo i Bangladesh! Har för mig att jag läst en bok om en expatfamilj som bodde där.

  SvaraRadera
 7. Visst är det kul med gamla leksaker som tas fram igen :) Charles älskar barnens gamla aktivitetstavla.
  Regn kan vara riktigt skönt, ibland...
  Vackra bilder du fotat i Bangladesh. Förstår att det är gripande att träffa folket och prata med dem. Håller sig Elin kvar i Nyköping?

  SvaraRadera
 8. Småbarn får tiden att bara rusa iväg.Det är kul när gamla leksaker kommer till användning igen.

  SvaraRadera
 9. Hoppas att allt är bra med dig och familjen! Ser ju lite livstecken och väldigt fina bilder på instagram.
  Vi får ta en tur på sörmlandsleden nån gång i höst. Må så gott! Kram

  SvaraRadera
 10. Semester Norrland... berätta mer ��

  SvaraRadera