tisdag 18 april 2017

Boda Borg bland annat

För ett tag sen var det så varmt och skönt, så det var en ren njutning. Nu är det kallt och ruggigt och mycket som var på väg i blomning har frusit. Forsythian utanför mej är alldeles brun och kanske har magnolians blomning vid Nyköpingshus också blivit förstörd.


Vädret kan man nu inte göra så mycket åt, så det är bara att göra det bästa av det. Jag och busiga familjen från Eskilstuna lagade den mesta maten inne istället för på grillen och på påskafton hade vi en inomhusaktivitet bokad som tur var. Vi var till Boda Borg som finns i grannkommunen Oxelösund. För er som inte vet består Boda Borgs anläggning av många små celler där man ska lösa olika problem för att slutligen få en stämpel i ett kort. En del celler är fysiskt krävande, andra är kluriga men det de har gemensamt är att inte ens de lättaste, de gröna, löses alldeles enkelt. Frustrationen var tidvis hög, men många skratt och ett och annat blåmärke senare fick vi i varje fall ihop fem stämplar under de fyra timmar vi var där.


På söndagen blev det en tur till Sörmlands högsta punkt som är belägen nära Skogsby mellan Nyköping och Norrköping. Det blev en kort bits vandring på Sörmlandsleden innan vi klättrade upp i ett tolv meter högt utsiktstorn byggt av eldsjälar. Jag har besökt platsen tidigare och tyckte då att tornet svajade märkbart när jag befann mej högst upp. Denna gång hade jag tre vittnen med mej som nog kunde hålla med om att det gungade rejält på toppen.Vad som fick oss dit, en zon förstås. :) På kvällen blev det en värmande bastu och igår for mina gäster hem igen. Frid råder åter i min tvåa, men attans om jag inte saknar kaoset som familjen bus ställer till när de kommer på besök. :)

Ja, och så avslutades påskhelgen med god och trevlig middag hos mamma och pappa. Och nu är det tisdag och vardag för de flesta andra igen medan jag fortsätter att vara långledig nästan en vecka till. :) Mycket är planerat bland annat ska jag försöka cykla till mej en ny medalj.

Ha en fin vecka! KRAM!

12 kommentarer:

 1. Det lät som en bra helg, trots vädret. Tror att något av mina barn har varit till Boda Borg med klassen, det låter så roligt! Som en mindre skrämmande version av Fångarna på fortet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, spindlar fanns det inte så många, en och annan i nått hörn bara. :)

   Radera
 2. Jo just det - svar på din fundering om kanalbåt. Jag har skrivit om det förr eftersom vi hyrde båt redan för två år sedan och jag har längtat efter att få göra det igen. Skulle gärna prova att göra det i Frankrike också någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är säkert lika trevligt i Frankrike! :)

   Radera
 3. En helt perfekt påsk! Förstår att du saknar buset efter lilla familjen även om det kanske är lugnt och skönt nu. Lagom är bäst! Boda Borg är så fantastiskt roligt!! När de öppnade var vi deras första bokning. Sonen gick i sexan och jag ringde och bokade ett bra tag innan de öppnade. I ett av de svarta rummen där man ska svinga sig i en lian, där gick lianen av och en pappa trillade och slog sig och hade sönder sina glasögon. Förutom det hade vi jätteroligt. Och sen har jag varit där fler ggr. Man blir som barn på nytt och vill bara klara mer och mer.
  Mysigt med skogspromenad men de där höga tornen är lite läskiga. Bara värmen kommer tycker jag vi tar en ny tur på sörmlandsleden.
  Kul att du varit på Yxtaholm också. Så himla fint där. Men som jag skrev, Södertuna slår det med hästlängder inomhus. Vi kanske kan ta en tur till Södertuna nästa gång du är i Gnesta. Om mina gamla kollegor jobbar får vi säkert gå in på en rundvandring. Annars kan vi promenera i parken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia! Boda Borg är roligt, men frustrerande när man inte klarar problem som verkar enkla. Ett av dem tror jag att jag kommit på så här i efterhand, så jag är redan sugen på att åka dit igen.
   Promenad på Sörmlandsleden får vi prata mer om på lunchen idag. Syns snart!

   Radera
 4. Boda Borg låter verkligen som en rolig utmaning - inte svårt att förstå att ni hade det kul!
  Din påsk låter som en väldigt trevlig sådan! :) Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en riktig toppenpåsk!!

   Radera
 5. Så mycket kul ni hann hitta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att utnyttja ledig tid så gott det går. :)

   Radera
 6. Full fart under helgen! Och du har visst cyklat dig till medaljen! Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Violen!
   Tack! Ska precis skriva ett litet inlägg om det!
   Ha en fin vecka!!

   Radera