söndag 15 maj 2016

Helgen.....och torsdagen

I torsdags fick jag ett viktigt och ärofullt uppdrag, jag fick vara barnvakt åt lilla Ella i flera timmar. Nog var dt lite pirrigt, men allt gick jättebra och det var så mysigt att verkligen få rå om henne en stund.....mormors hjärta svämmade nästan över! :)

Efter barnvaktandet bar det av till brandstationen för sista natten innan långledigt. När solen började gå upp stannade vi bilen en stund för att fota lite. Min kollega Tina fick sej ett gott skratt när jag kröp ner i ett dike för att få en bra bild.....men det kunde jag väl bjuda på. :)


Sen blev det några timmars sömn innan långledigheten inleddes med en tur till Eskilstuna. Det blev en lugn kväll för på lördagen hade vi planerat att åka till Sala för att cykla. När vi vaknade stod regnet som spön i backen, men vi chansade på att det skulle sluta och det gjorde det när vi cyklat ungefär en timme och var rätt så blöta......och kalla. Men inte ger vi upp inte och tur var det för Sala var en väldigt fin liten stad att cykla i. Här är en bild från Sala Silvergruva.


Efter drygt fyra timmars cykling var det rätt skönt att åka åter till Eskilstuna och få upp värmen igen. Vem som vann i eurovision songcontest missade jag, somnade som en stock i soffan nån gång innan omröstningen ens börjat.

Och idag var det då dags att åka hemåt igen. Och idag gjorde jag det.....tog ALLA zoner i Sörmland. Och det blev ett säsongskort på Parken Zoo.....hoppas kunna göra några fler besök där i sommar. :)


Kram och kärlek!

HELGBILDEN

30 kommentarer:

 1. Stort grattis till bedriften att ha tagit alla zonerna i Sörmland! Strongt gjort! Vilken härlig upplevelse att få rå om barnbarnet på egen hand, lyckliga du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för gratulationen och visst är jag lycklig! :)
   Ha det bra!

   Radera
 2. Stort grattis till bedriften att ha tagit alla zonerna i Sörmland! Strongt gjort! Vilken härlig upplevelse att få rå om barnbarnet på egen hand, lyckliga du!

  SvaraRadera
 3. Grattis från mig med och drottning Christinas schakt känner jag igen från mitt besök i Sala en gång. Jag har något att se fram emot förstår jag för jag väntar än på att få bli farmor. Det dröjer och jag önskar så att jag får åtminstone ett. Ta vara på tiden och njut för mig med. Trevlig afton

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter som bara den! Och hoppas att du också får barnbarn snart!
   Kram

   Radera
 4. Grattis, grattis!!! Bra gjort att ta alla zonerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En del har man fått kämpa hårt för!

   Radera
 5. Grattis till alla sörmländska zoner!! Bra jobbat! Men jag tvivlade aldrig på att du skulle fixa det.
  Vad bra att du kröp ner i diket för bilden är underbar!!
  Och så mysigt att passa Ella några timmar! De är ju så goa de små liven!! Jag testade att ge Charles ersättning i helgen och det gick bra så nu kan vi också passa lite mer än en timme.
  Ha det fint! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Och visst är de goa! Jag gav Ella också ersättning innan jag gick hem. Jag hade så roligt åt den lilla familjen, Hanna och Patrik proppmätta efter en tre-rätters och Ella full av ersättning.....de var i matkoma allihop när jag gick. :)
   Ha det bra du med! Kram

   Radera
 6. Grattis och vad bra jobbat!! En prestation bara att ge sig ut i regnet och cykla. Förstår att du inte kunde hålla ögonen öppna på kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hade det varit något bättre på tv hade det kanske gått att hålla sej vaken ;)

   Radera
 7. Sala är jättefint, var där med scouterna förra året vid den här tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jättetrevligt.....förutom vädret då förstås men det rår man inte över.

   Radera
 8. Bingo! Du lyckades! Stort GRATTIS till bedriften att ta alla zoner i Sörmland! Å vilken selfie av en riktigt stolt mästare:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Jag har inte tagit många selfies i mitt liv, men igår fick det bli en. :)

   Radera
 9. Grattis! Du är verkligen envis när det gäller något du bestämt dig för....en bra egenskap. Det är väl konstigt att första gångerna man passar sitt barnbarn känner man sig så nervös. Man har ju kunnat passa sina egna barn, men det är klart en del år sen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske att jag var rädd att jag glömt....men det hade jag inte! :)

   Radera
 10. Det var bra jobbat, grattis. Vilken fotograf du är, fiiint jobbat där oxå.
  Ha nu en fin dag. Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ha en riktigt bra fortsättning på dagen du med!

   Radera
 11. GRATTIS och en härligt glad selfie;-)
  Ha en fin måndag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en glad stund! :)
   Ha en bra fortsättning på dagen du med!

   Radera
 12. Grattis :) igen!
  Inte konstigt att du inte orkade med melodifestivalens poängräkning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Haha, näe det var verkligen inte konstigt! :)

   Radera
 13. Ja visst är det trevligt att vara barnvakt :) Dom som skrattar när man kryper i diket brukar bli snabbt tyst när man visar upp displayen ;) Otroligt vacker bild!!! Slagern: Du missade nog ingenting, Petra och Måns fick säkert poängen :)?

  SvaraRadera
 14. Dessa underbara barnbarn. man smälter som smör i solsken!
  Grattis till alla zonerna! Du är duktig, du! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit kul att nå målet! Och ja, barnbarn är verkligen det bästa som finns! :)

   Radera
 15. Så mycket häftigt på en och samma gång! Barnbarnvakt, silvergruvan, zoner och selfie! Som det anstår en sann mästare!

  SvaraRadera