onsdag 11 januari 2017

Nu går det utför

Ännu en vecka har passerat och tänk så mycket kul man kan hinna med på sju dagar. :)

Jo, jag for ju tillbaka till Eskilstuna och då var vintern fortfarande kall och helt fantastisk. På torsdagen var det nästan för kallt för att vara ute någon längre stund, så det fick bli ett besök på badhuset med G och barnen. Fanken vet om det inte är roligare att åka utför en vattenrutschkana än att simma en kilometer. ;)


På fredagen var det inte lika kallt så det blev en tur till pulkabacken. Fler kvinnor i sina bästa år skulle definitivt prova på att åka utför i en pulkabacke. Förutom en öm rumpa och en sönderåkt stjärtlapp hade i varje fall jag jättekul. :)


På lördagen bar det av på 40-års kalas. Det var väldigt trevligt och för andra gången på kort tid var det någon som berömde min hårfärg, vilket jag tyckte, den här gången också, var alldeles häpnadsväckande. Jag började få gråa strån redan för 20 år sedan. Till en början gjorde jag några tappra försök att dölja det grå, men eftersom jag inte är så fåfäng gav jag snart upp och lät naturen ha sin gång. Plötsligt verkar det som grått blivit "inne" och så också jag......verkligen häpnandsväckande, som redan sagts. :)

Och i måndagsmorse bar det av mot Nyköping igen för att inleda sex nätters veckan, två hysteriska nätter är gjorda och fyra återstår. Men trots sex nätters jobb denna vecka ska man ju gärna klämma in lite roligheter också. För några veckor sen började min granne annonsera att han skulle köra igång nybörjarträning i aikido. Jag tränade jujutsu en kort period som ung och nu blev jag sugen på att prova kampsport igen. I ett av mina svaga ögonblick berättade jag det för grannen och plötsligt hade jag lovat att komma och prova. Idag var det dags! Vi var ett tiotal personer i mer eller mindre mogen ålder som gjorde vad vi kunde för att hänga med i svängarna. Det var riktigt kul trots vissa svårigheter att hålla redan på armar och ben och vänster och höger. Tror att jag åtminstone ska göra ett försök till nästa onsdag. :)


Och nu läggdags för imorgon bär det av till badhuset i Nyköping för babysim tillsammans med Ella och hennes mamma. :)

Blås inte bort i stormen! Kram och kärlek!

10 kommentarer:

 1. Det är uppenbart att vädret verkar sätta ett längre stopp på din favo aktivitet - surfing. Så varför inte åka vattenrutschkana, vilket i sin tur borde vara betydligt roligare än att simma en kilometer.

  Håret då - jo, naturellt är det som gäller för mig också. Så himla kul att du fick komplimanger. Mera brukar jag säga i sådana situationer;-)

  Du är verkligen inte sååå lite galen du;) Börja med kampsport igen... du är bra lite "konstig" å jag bara ÄLSKAR din attityd:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, helgalen skulle jag nog vilja påstå...men att vara lite tokig förgyller verkligen tillvaron. :)

   Radera
 2. Vilken entusiasm! Den nästan smittar av sig...men bara nästan. Någon kampsport blir det aldrig för min del, men pulkaåkning är kul. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det! Fort går det och alldeles gratis är det! :)

   Radera
 3. Grått är hel-inne, så du är supertrendig! Själv är jag också naturell och har inte drabbats av ett enda grått strå. Än. Kikar på min äldre bror ibland, men han har inte heller drabbats. Konstigt, det där!

  Att åka pulka är helt klart underskattat - men allra bäst går det på en gammal vaxduk!

  Vad gäller Hosta och ormbunkar så har jag många, framför allt Hosta. Men de funkar inte i stekhett söderläge. När vi köpte huset rev jag bort all Bergenia som växte vid verandan, idag kan jag ångra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk sån tur en del har med håret, jag fick mina första grå strån redan innan trettio-årsdagen.

   Det var synd på bergenian för den är fin, särskilt på våren och trivs i söderläge.

   Radera
 4. Du är både tuff och modig som vågar dig på kampsport, men varför inte det kanske man borde pröva på...hahaha, får börja med att träna på Rantafar.
  Lycka till.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj, var bara rädd om rantafar så det blir fisk, fiskat även kommande år. :)

   Ha det fint!!

   Radera
 5. Full action :)
  Sitter här och blir pigg av dina äventyr :) Fortsätter läsa om de när du skriver - gott nog för mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina äventyr piggar upp mej med.....det sista gav mej dock lite träningsvärk. ;)
   Ha en fin helg!

   Radera