tisdag 7 mars 2017

Liten uppdatering

Mycket har hänt sen sist och det kanske inte är så konstigt eftersom det är ett tag sen jag skrev här, det går både upp och ner med bloggandet......mest ner just nu. Instagram är "tyvärr" allt för snabbt och väldigt enkelt att använda.

Hur som helst har det hänt mycket kul. Två storkalas har gått av stapeln. Ellas första födelsedagskalas blev väldigt trevligt med många gäster. Jag behöver nog inte tala om vem som var kalasets medelpunkt, ändå sen hon föddes har den ljuvliga ungen lindat både mormor och en hel del andra runt lillfingret. :)


Det andra "kalaset" var hör och häpna en julfest med tomte, ren med fjädrar till horn och julklappsutdelning. Sånt kan man hamna på när man träffar en halvtokig Grabb med en ännu tokigare släkt. :)

Sen har det också blivit en hel del turfäventyr. Jag berättade om att G och jag tog en lång biltur för att ta lite nya zoner som kommit i Sörmland. Den turen fick mej att börja fundera över om jag igen skulle kunna ta alla zoner i Sörmland, bara ett tjugotal otagna zoner återstod nämligen efter vår tur. De flesta av zonerna är inte så mycket att orda om egentligen, men några av dem var lite besvärliga. En fick mej att ramla i ett brett dike när bron jag gick på brast och en fick mej att åla under ett två meter högt staket med taggtråd på toppen.....jag tror ingen såg mej i något av fallen! ;) Hur som helst kunde jag till slut skryta om att i varje fall en gång ha tagit alla av Sörmlands 992 zoner.

Och här kommer lite bilder från en liten tripp jag gjorde i Västmanland igår när G jobbade. Tänker tillbaka på solen och njuter för idag yr snön omkring i allt det grå igen. Jag börjar på allvar längta efter våren och värmen!!

Takdropp vid Rytterne kyrka strax söder om Västerås.


Himlen var fortfarande blå när jag var på väg mot ett fågeltorn vid Tidöslott.


En gammal pump från Esso får bli en bild till från området runt slottet.


Och sist några bilder från det här vid naturskolan nära Lindö.....och vad zonen hette!? Holkzone, förstås! :)Det blev det hela! Kram och kärlek!

15 kommentarer:

 1. Va!!!!!!!!! Har du otagna zoner, tror dig knappt. Bensinpumpen tycker ljag lite synd om, borde renoveras. Förta bilden var söt och fågelholkarna var färgglada. Det blir kanske lite trångbott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om pumpen, den behöver verkligen lite färg!
   Fågelholkspelaren var kul, men jag undrar om det är några fåglar som vill bo i ett höghus.....vilket kvittrande det måste bli i så fall!

   Radera
 2. Vilken glad liten sötnos! Du måste vara vig som en akrobat när du kan åla och klättra som du gör. Jag hade behövt dig som PT. Fågelholkszonen var härlig, men kanske inte så lämplig för fåglar ändå. Tror inte grannsämjan är så god i den bevingade världen. De kivas i varje fall ordentligt i vår trädgård när de kommer för nära varandra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dej om att holkarna nog sitter för tätt för att vara bra bostäder åt nya fågelfamiljer........men fint var det! :)

   Radera
 3. Alltså dessa goa ettåringar!
  Och denna tokiga zon-fångare!
  Och Holkzonen på det!
  Snacka om tre glädjespridare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att jag kunde sprida lite glädje.....det behövs i mars, som i mina ögon är årets värsta månad. Nästan helt omöjlig att stå ut med!

   Radera
 4. Ella är verkligen ett riktigt charmtroll. Å tänk att det redan gått ett år. Hon föddes ju alldeles nyss...

  Stort GRATTIS till alla av Sörmlands 992 zoner! Det var strongt gjort! Du kunde ju tagit en selfie på dig själv när du låg där i diket;-)
  Härliga bilder med blå himmel och Holkzonen är ju så himla rolig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, 😏hade inte tid för nån selfie, just då gällde det bara att rädda sej själv 😂

   Radera
 5. :) Härligt galet på många sätt - både turf-äventyren och julfest! Låter som om både Grabben och du träffat sin match! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo vi trivs bra ihop....... lika tokiga bägge två :)

   Radera
 6. Älskar holkzone ;)
  Ella ser verkligen ut som ett riktigt charmtroll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Holkzone var fascinerande, jag gick många varv för att titta på alla olika holkar!

   Radera
 7. Oj, vilken liten läckerbit med glimten i ögat!
  GRATTIS till alla zonerna. Du får jobba hårt för dom ibland! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ibland så, men det gör det ju bara lite extra roligt! :)

   Radera
 8. Två roliga kalas, härligt. Ella är lika charmig och söt som Charles:) Vi är lyckligt lottade som har dem. Vi hade 25-årskalas idag, sonen orkade ha syster och morfar och mormor här. Blev ett lyckat kalas.
  Jättefina bilder! Några har jag sett på Instagram och visst är det lättare och snabbare. Den där stolpen med holkarna är ju riktigt rolig. Och stort grattis till alla zoner! Kram

  SvaraRadera