lördag 9 augusti 2014

Mer Norge

På onsdagen åkte vi tillbaka en bit på 55:an mot Sogndal innan vi svängde av på väg 604 i Gaupne. Här följde vi en väg genom en ravin där en fors rann vid sidan av vägen, ibland smal och strid och ibland bred och lugn.


Över ett ställe gick en bro, som tyvärr var väldigt dålig och dessutom avstängd.Efter lunch vid vägs ände åkte vi tillbaka hemåt igen.

Ett stopp blev det för att ta en titt på utbudet i Vinmonopolets butik, men det gick sådär! :P


En härlig dagsutflykt som blev alldeles lagom lång. På sen eftermiddagen lånade jag bilen och körde till Skjoldens badplats för ett dopp i spegelblanka Lustrafjorden. Jag är alldeles tokig i att bada!! Kallt var det, men till slut kom jag i, två gånger dessutom. Nya kameran var med också.


Och så på torsdagmorgonen var det bara att lämna vandrarhemmet Vassbakken i Skjolden för att påbörja hemfärden. Vi var väl alla lite oroliga för uppstigningen på Sognedalsfjället och vi var oroliga för att lågt liggande moln igen skulle skymma utsikten för oss. Men tji fick vi...tack och lov. Uppstigningen var förstås spännande med många hårnålskurvor, men fjället var fantastiskt. Här kommer en bildbomb igen!


Sista natten sov vi i Sunne på vandrarhemmet där. En tromb hade gått fram under måndagen så överallt låg skog som ett stort plockepinn. Till och med över vår stuga låg ett träd!


Ja, det var vår resa till Norge det...HELT UNDERBART! Tack mamma och pappa för en toppen semester!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar