tisdag 13 oktober 2015

Lediga dagar

Igår när jag vaknat efter natt blev det en tur till kollo. Efter lite småprat med dottern, som var på väg hem satte jag fart att gräva. Drygt två timmar tog det mej att få färdigt och många gånger hann jag tänka "Ojoj, vilken träningsvärk jag kommer att få!", och så här idag kan jag säga att jag fick rätt. Efter grävningen blev det fika hos mamma och pappa och när jag kom hem hann jag bara äta innan jag somnade vid nio-tiden.

Vid halv tio ringde telefonen, eftersom jag inte kände igen numret struntade jag i att svara. Strax kom ett sms: "Jobbade du på femman i natt. Jobbarmobilen är borta och ligger i ditt skåp och ringer. Du måste komma och låsa upp." Tack och lov kom jag snabbt på att det var min tillfälliga kollega som haft telefonansvar medan jag körde, mobilen låg bortglömd i hennes skåp precis bredvid mitt och ringde. En tanke sände jag till min stackars kollega som fick åka till brandstation på sin lediga kväll innan jag slocknade igen.

Idag hade jag lite av varje bokat, men lite tid blev över till cykling så jag lastade bilen och drog till Finspång (av alla ställen) för att samla unika, 39 nya zoner blev det och en hel del bilder. Här kommer några:

En av zonerna låg vid en enorm ek mitt i stan, eken hade av Finspångskommun utnämnts till ett evighetsträd.


Jag tog också en cykeltur ut på landet, ca en mil tur och retur för att se Risinge gamla kyrka, eller Sankta Maria kyrka, från 1100-talet.....ja, det är klart att det fanns en zon där också! ;)


Här funderade jag på vad som var där först, stugan eller eken?


Och nu läggdags......långledigheten närmar sej med stormsteg och då har jag så mycket mera kul som väntar! :) Kram på er!

22 kommentarer:

 1. Jag gräver upp en del av vår gräsmatta, men har ingen ork så det blir bara någon tuva per dag. Ingen träningsvärk i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräs är mycket tyngre att gräva bort än det är att vända bar jord, så det låter alldeles utmärkt att ta en tuva i taget. Och träningsvärk i ryggen är verkligen inget att sträva efter.

   Radera
 2. Skönt när hjärnan fungerar så resten av kroppen slipper ibland ;)
  Fina bilder från ditt turfande! Fastnade vid bilden med stugan och eken ...ja, man kan ju undra :)
  Hoppas träningsvärken lagt sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryggen värker nog värre idag, men andra dagen brukar vara värst och så vänder det! :)

   Radera
 3. 39 nya zoner, det var inte dåligt! Du får se mycket när du är ute på turfing och den vackra kyrkan skulle jag gärna se på nära håll! Hoppas ryggvärken ger med sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen ska det finnas vackra kalkmålningar från 1400-talet i kyrkans tak, men dom missade jag för kyrkan är bara öppen på sommaren eftersom den saknar uppvärmning.

   Radera
 4. Vilka fantastiska ekar. Den lilla röda stugan på sista bilden ser ut som en liten leksaksstuga :) Såklart det blev lite cykling, 39 zoner, bra jobbat!! Du är helt fantastisk!
  Dessutom grävning, mycket motion får du. Njut av ledigheten som snart kommer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekar är fantastiska, särskilt de som är riktigt gamla. Tänk vad de måste ha sett?!
   Ha det fint, Mia!

   Radera
 5. Visst är det härligt med dessa långledigheter!!! Tänk om man bara var ledig lördag och söndag?....
  Ha det nu så bra på din långledighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat femdagars vecka, men ojojoj vad jag hade svårt att komma upp på mornarna. Natt passar mej bra och långledigheten är som sagt helt underbar.
   Ha det fint du med!

   Radera
 6. VAAAAAAA !!!!!!!!!!! Kan du få träningsvärk, trodde jag aldrig. Fina biler förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jodå nog kan jag få träningsvärk! :)

   Radera
 7. Vad ska du då göra för spännande tro. Förstår att du somnar lätt efter ett sådant motionspass. Vad mysigt det låter att du verkar ha nära till din mamma och pappa.
  Jag brukar också fundera runt saker när jag är ute och fotar. Ekar kan bli riktigt gamla så ... Kram Bosse ps. Fina foton

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev i en tidigare kommentar är jag fascinerad av ekar. Om de kunde tala skulle det vara intressant att lyssna på deras upplevelser en stund.
   Jodå, långledigheten är fullbokad. Imorgon blir det restaurangbesök med döttrarna, och på söndag bär det av mot Eskilstuna! :)
   Kram

   Radera
 8. Tänk att du alltid hinner komponera dina bilder där du flyger fram på dina rundor? Jag vet ju att eken blir gammal, men finns det någon djupare förklaring till den kommunala utnämningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ett evighetsträd ska aldrig röras, utan ska få finnas kvar även efter sin död, till insekter och insektetsätares stora glädje. Till och med Naturskyddsföreningen har skrivit om Begreppet.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Ja, det är ju bra att du grävde nu och inte senare när marken blir fryst om man säger så. Åt andra sidan hade du troligen fått helt nya muskler, men det räcker kanske med dom du precis fått;-)

  Skrattade åt telefonhistorien. Du brukar ju vara lite glömsk och "förvirrad" som du skriver. Vilken tur att det var kollegans telefon då - lite otippat kanske, men ändå;-)

  Grattis till alla nya turfzoner! Du är såååå duktig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo.......jag blev riktigt glad för att det för en gångs skull inte var jag som virrat till det! :)

   Radera
 10. Ja undra hur många zoner du skulle se uppe på mina 100 meter ��

  SvaraRadera