söndag 6 december 2015

Vilken dag!

Igår var den stora finalen på veckor av planering här, Hannas babyshower. Kan ju ärligt säga att jag knappt visste vad en babyshower var, men efter lite googling kunde jag konstatera att det är en fest för bara tjejer där man ger sitt stöd och presenter till en blivande mamma. Hannas syster och flera av hennes kompisar har stått för det mesta av planeringen, men även jag har fått vara med på ett hörn och det har varit så kul!

För dryga veckan sen var jag med på en planeringskväll och vi gjorde bland annat en så kallad blöjtårta. Elin, Pernilla och jag gjorde också en bok med kuponger som Hanna kan utnyttja när hon behagar. En av kuponger erbjuder till exempel en lunch hos mamma med inkluderat blöjbyte. :)


Fler planeringsträffar blev det och ett av de större problem var hur vi skulle lyckas lura Hanna ända fram till dörren hos Elin där det stora kalaset skulle gå av stapeln. Det var Hanna och Elins kusin som löste problemet och föreslog att vi skulle få Hanna att tro att hon skulle på födelsedags kalas till sin morfar som fyllde år i veckan. Mormor anlitades för inbjudan till födelsedagskalaset och eftersom jag bor så nära Hanna och Patrik fick jag den stora äran att fråga Hanna om jag kunde åka med i deras bil och det fick jag förstås. Vi skulle också hämta upp Elin och Niklas på vägen. Min uppgift blev därmed att ge Hanna en anledning att gå upp en stund till Elin och Niklas där överraskningsfesten skulle vara.

Och så igår träffades vi några stycken hos Elin för att pynta och göra snittar och cupcakes, allt i rosa......för ja.....det kommer att bli en liten tjej. :)


Det gick som en dans och vid halv två begav jag mej hemåt för att fullfölja "kidnappningen" av Hanna som var minutiöst välplanerad. Jag började med att slå in en tom whiskeyflaska till morfar, som skulle ha kalas. Till saken hör att den fulla flaskan levererades till födelsedagsbarnet redan på hans födelsedag. Hanna själv och hennes Patrik hade köpt en fin blomma att ha med.

När jag fått ett sms från Elin att alla överraskningsgäster anlänt tog jag det tomma paketet i näven och gick bort till Hanna och Patrik, stackars Patrik som också var inblandad i kidnappning på det viset, att fyller morfar år är ju naturligtvis han också tvungen att följa med. Eftersom han visste att han strax skulle bli körd tillbaka hem försökte han åka i mjukiströja, men se det gick inte an så det var bara för honom att iklä sej finskjortan.

Jo, hur som helst kom vi i varje fall iväg till slut. Min uppgift var då att ringa Elin och tala om att vi var på väg och att de kunde gå ner och vänta på oss för vidare färd till morfars kalas. Enligt kidnappningsplanen meddelade Elin högljutt i telefonen att Niklas blivit försenad på fotbollsträningen, så kunde vi inte komma upp en stund och vänta.....mormor och morfar hade hon redan meddelat att vi skulle bli lite sena.

Den höggravida Hanna hörde hela samtalet och blev tillfälligt lite ilsken. "Ska vi ändå bli lite sena kan jag lika gärna pumpa däcken på bilen" och plötsligt satt Patrik och jag på en bensinmack med ett väldigt "tjockt" och ilsket kidnappningsoffer pumpandes däck. Där var det nära att alltihop föll.....jag var så full i skratt så jag knappt kunde hålla mej. I yran lyckades jag också få iväg ett sms till Elin som tillsammans med alla väntade på Hanna, "Nu ska Hanna pumpa däcken när hon ändå måste vänta!" Jaja, gästerna på festen kunde i varje fall kosta på sej ett gott skratt.

Hur som helst och efter mycket om och men lyckades Patrik och jag med gemensamma krafter till slut lura upp Hanna till festen. Hon blev så paff att hon nästan flydde fältet igen! Grundlurad, tror jag var hennes kommentar på Instagram! När lugnet lägrade sej blev det en fantastisk eftermiddag......här kommer lite bilder.

Hanna och min mamma


Hanna och kompisen Ylva med sin dotter.

Fikabordet och en närbild på tårtan som var beställd från affären där Hanna arbetar.


Och så slutligen paketöppning.


Jag länkar den här fantastiska dagen till HELGBILDEN där ni också kan se vad andra haft för sej i helgen. Stor KRAM!

30 kommentarer:

 1. Ha, ha så kul! En fest hon sent kommer att glömma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon är fortfarande chockad säger hon! :)

   Radera
 2. Har aldrig hört talas om en babyshower, men det var en kul grej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt kul, allt amerikanskt är inte av ondo!

   Radera
 3. Det där ser väldigt skoj ut, jag har hört talas om det men jag kan tänka mig att hon inte var beredd på något liknande. Otroligt lyckat att ni lyckades lura henne så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte lätt, men det gick ända fram till målet! :)

   Radera
 4. Ett nytt påfund från US kan jag tänka mig. Men det stundar nya tider och det gäller att hänga på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det amerikanskt, vi hade till och med en pinjatta laddad med nappar, blöjor och godis!

   Radera
 5. Jag kan inte låta bli att kalla det för bäbisduschar ;-) Ytterligare en amerikansk grej som anammats här i landet, tydligen. Kul att det gick vägen med överraskningsmomentet, det var ju för snopet med däckpumpningen! Kan ana hur hela bilen skumpade av era undertryckta skratt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte var det lätt att hålla masken inte!! :)

   Radera
 6. Vilken grej! Så himla kul att ni lyckades till slut med överraskningen! Att blu lurad kan vara rätt roligt ibland. Tutt-tårtan är ju helt suverän liksom berget med presenter:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tutttårtan gjorde succé! Själva tuttarna blev över och fick följa med Elin till jobbet, måste fråga om hennes manliga kollegor blev glada över lite tårta till kaffet nästa gång vi pratar!

   Radera
 7. Vilken överraskning för henne!
  Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon blev verkligen överraskad......det var tur att bebisen inte föddes där och då! :)

   Radera
 8. Sååå roligt och vilken överraskning. Dessutom att det blev så lyckat.Babyshower är väldigt populärt har jag förstått. Ha nu en fin Måndag. Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Babyshower är väldigt inne och det är ju bra......när det är så trevligt, menar jag! :)

   Radera
 9. Vilken härlig dag. Haha och klart att man skall pumpa däcken när man ändå måste vänta haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, av alla saker blev det däckpumpning......länge sen jag var med om något så roligt!

   Radera
 10. Jag har märkt att det blir mer och mer vanligt med sådana här fester före barnets födelse. I USA har det ju funnits länge. När jag väntade mitt första barn förberedde jag massor av kläder och annat som behövdes, och fick kommentarer om att man skulle aldrig planera så mycket innan barnet kom. Det är väl lite sent att vänta tills man står där med en liten goding? Bra att tankesättet ändrats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är riktigt bra! Det gäller väl att passa på att ordna för ankomsten av en liten när tid finns.

   Radera
 11. Åh vad roligt! Och vad överraskad hon måste ha blivit. Roligt för alla eftersom det är lika kul att planera och fixa :)
  Och visst ska det bli kul att bli mormor!! Jag längtar! Min dotter får en pojke :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag längtar jag med!! Tiden går så fort och just nu är det ju bra, så vi inte behöver vänta så länge! :)
   Kram

   Radera
 12. Ha ha! Det var kul att läsa den långa texten. Jag älskar sådana överraskningsmoment. Vilket härligt minne det kommer att bli för henne och alla ni bakom buset.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var fantastiskt att allt gick i lås! Jag tror det kommer att talas länge om den där däckpumpningen! :)

   Radera
 13. Läste med inlevelse :) Jag tror det var skrivet så! Så lyckat ändå att det lyckades :) Att alla lyckades hålla masken! :) Det ser det ut att ha varit väl värt! Surpise!
  Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev verkligen en fantastisk eftermiddag med tre generationer!

   Radera
 14. Hahaha, älskar den sortens planerande!

  SvaraRadera
 15. Ännu en grej som vi antagligen har importerat från USA. Den här verkar vara trevlig, men allt från det stora landet i väster köper vi!
  Jag förstår mycket väl hur roligt det var och hur uppskattat det blev! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att vi faller för mycket amerikanskt, det här är det första jag "trillar" dit på! :)

   Radera