tisdag 1 december 2015

Kort vila

Tiden går fort och mycket trivsamt fortsätter att hända. I lördags var jag och bästa kollegan Tina till Stockholm. Vi promenerade runt i spöregnet och tog lite turfzoner. Vi började vid NK:s skyltfönster och vandrade vidare mot Gamla Stan där en hel del zoner togs. Till slut var allt blött och min telefon slutade fungera, trodde jag i varje fall.


Efter lite go´fika, många omstarter av telefonen och lugnande ord av bästa kollegan löste sej problemet. Av någon underlig anledning hade min turfgubbe hamnat i Indiska Oceanen på kartan. Indiska Oceanen är väldigt blå och så också min skärm ända till gubben hamnade i Gamla Stan igen. Puh, vilken chock.......men kollegan fick sej ett gott skratt i varje fall!

Efter fikat besökte vi julmarknaden på Stortorget. Den var fin, men julmarknader gör sej inte så bra i spöregn. Sen virrade jag bort oss i Gallerian och sen fotade jag tornet på Sergelstorg för att använda bilden till Fototriss som hade temat rak denna vecka. Och visst var tornet rakt, men inte kameran så det blev inget fototriss.


Igår bar det sen iväg till Eskilstuna via Västerås för att turfa hem lite unika zoner. Eftersom jag lämnade ett snöfritt Nyköping blev jag väldans överraskad när hela Västerås var vitt och väldigt halt. Efter många om och men lyckades jag i varje fall få ihop 28 nya zoner och nådde därmed omgångens mål 3 200 unika zoner med tre för många! Här är en av dem! :)

Sen blev det en lugn och skön paus hos grabben med stort G i Eskilstuna innan jag åkte tillbaka hem i morse. Och nu väntar fortsättningen på en fullspäckad långledighet! :)

Kram på er!

14 kommentarer:

 1. Du utnyttjar din långledighet ordentligt. När det gäller kul saker orkar man med i stort sett hur mycket som helst. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Nog för att du far runt överallt men Indiska Oceanen var väl att ta i :) Full fart som vanligt. Låter som en härlig helg förutom regnet. Fina bilder och tornet ser då rakt ut i mina ögon. Jag hoppade också trissen, hinner liksom inte alltid med.
  Grabben på min mittenbild är sonen (med min rosa scarf på huvudet som solskydd) och han var riktigt modig. Jag vågade upp på samma sten, men inte lika högt och lika lång tid... Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen modigt av er, det såg ruskigt högt ut!! Men det kanske var vårt det....utsikten måste ha varit magnifik!
   Kram!

   Radera
 3. Ja, tajmingen av ditt besök var ju inte riktigt bra kan jag säga. Så oschysst, då vi har haft strålande sol både igår och idag. Du fick i alla fall till en toppen bild på fontänen vid Sergels torg. Den är ju känd i hela Sverige, då folk hoppar i den om vi vunnit nå't till exempel U-21 fotbollandslagets seger i somras.

  Du har ju verkligen hunnit med massvis under helgen och nu långledighet - NJUT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var lite otur med regnet.....och det regnade verkligen hela dagen också. Men Stockholm ligger inte så långt bort så det blir nog fler besök för mera turfpromenader.
   Ha det fint!

   Radera
 4. Men det var sig en läcker bilder från sergels torg, nästan så man kan få lite längtan till Stockholm av att se den.
  Nä spöregn vill man inte ha nu, var ju riktigt ruskväder hos oss också helgen som var.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockholm är fint! Funderar på att ta fler turfpromenader där för att få se lite annat än innerstan.
   Ha det fint du med!

   Radera
 5. Otur, Stockholm och julmarknad i regn är ingen höjdare! Grattis till alla nya turfingzoner, du är visst outtröttlig!
  Ha det fortsatt bra på din långledighet!

  SvaraRadera
 6. Men håll med om att julskyltning blir bra i regn, fina bilder.

  SvaraRadera
 7. Vad trist med regn, jag vill iofs inte ha snö, men inte regn heller! Längtar efter vår och sommar!

  SvaraRadera
 8. Nä julmarknad och regn gifter dig inte alls med varandra. Snö ska de va.
  Mysigt är det för övrigt i Stockholm.

  Ha det gott och Kramiz.

  SvaraRadera
 9. Så många vackra vyer turfandet ger dig!

  SvaraRadera
 10. Hoppas ledigheten är god!
  Får lite av en energikick av att läsa dina inlägg. Det händer mycket på en gång :)
  Fina bilder. Turfa verkar vara grejen för en fotograf som vill ta naturbilder!

  SvaraRadera