tisdag 24 juni 2014

En bra dag med stor "turfära"

Idag har som sagt varit en bra dag, igår var också en bra dag, men rätt så sorglig med mycket eftertanke och funderande över livet och vilka upp- och nerförsbackar det utsätter oss för. Det gäller att försöka komma ihåg att efter uppförsbackar kommer nästan alltid, förr eller senare en nedförsbacke.

Nu ska Cecilia inte gräva ner sej här på bloggen, det ligger inte för mej. Istället ska jag berätta om andra saker jag varit med om sen midsommarafton. På midsommardagen till exempel var jag väl inte världens piggaste person någonstans, men sedan ett tag tillbaka hade jag bestämt mej för att cykla till grannkommunen för att "turfa" lite. Och har Cecilia bestämt sej så har hon!! Det är dryga milen dit och det tillsammans med avståndet mellan 30 "turfzoner" och vägen hem igen sved gott i baken innan kvällen kan jag säga. Enda vilan var när jag för att ladda batteriet i telefonen var tvungen att stanna till i Oxelösundscentrum för att ta en hamburgertallrik och knycka lite ström. En enda avlägsen zon fick jag ändå välja bort för att batteriet skulle räcka. Jaja, det kommer fler dagar!

I söndags la jag grunden till mitt nya staket genom att banka ner tre jordankare i backen, såga reglar och banka ner dom i jordankarna. Ett jädrans bankande hela dagen med andra ord, men stolt blev jag när grannen som redan är färdig med sitt staket gav mej beröm. :)

Ja, och så måndagen då var tänkandets dag med minnestunden i fokus och den har ni redan hört om. Och så blev det då fort dagens datum, tisdagen 24 juni, och nya utmaningar att ta i tag med. Först blev det en tur för att inhandla en skruvdragare och sen hem för att göra lunch för på eftermiddagen var ett äventyr planerat. Idén kläcktes redan förra veckan, men jag vågade inte orda om våra planer här för att ge någon annan "turfare" chansen att hinna först.

De flesta vet väl att jag på kort tid blivit en fanatisk "turfare" som både jagar poäng och unika zoner. En unika zon är en zon du inte tagit förut, därav min tur till Oxelösund. Här i sta´n har jag snart alla zoner utom tre, två ligger en bit iväg och kräver lite, både planering och tid för att kunna "erövra" dom med cykel. En annan ligger i vattnet en bit ut från området mellan hamnen och Brandholmen. I förra veckan satt jag och min kollega Tina och pratade om turfningen, ja hon håller också på, och vi kom in på zonen i vattnet. "Tänk om man hade en gummibåt"; sa jag. Och Tinade svarade: "Men se det har jag, två stycken till och med!" Och eftersom Tina och jag är ungefär lika tokiga tog det ju inte lång tid att sätta planen i verket eller snarare gummibåten i sjön. Tina och hennes dotter Emma fixade båten och jag fixade lunchen och kan ni tänka er att värmen kom, solen sken och det var nästan vindstilla när vi, eller rättare sagt Emma genomförde vår lilla kupp!! Stor "turfära" och en ny medalj är vunnen!! Och lite av äran går då förstås till Emma.Bra pumpat och bra rott!!

På kvällen fortsatte de bra sakerna att bara hända. Grannen hjälpte mej att borra upp en regel till staketet i tegelväggen utan att en enda tegelsten sprack, tack för hjälpen. Och nu är det snart bara själva planken kvar att först få hem och sen skruva upp...Idag har jag haft nedförsbacke........tänker på er som kämpar på i uppförsbacke. Kram till er allihop!

4 kommentarer:

 1. Ja du Cissi, livet är uppför och nerför. Men man lär sig uppskatta lilla minsta när livet varit tungt ett tag. Man inser hur bra man har det. Tur att ni hade Emma med er i gummibåten, själv vet jag inte om jag skulle komma varken i eller ur=) Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, att Emma var med var tur för oss! :))
  Ja, du har så rätt! En uppförsbacke då och då lär oss att känna tacksamhet för det vi har när livet är "som vanligt" och bara lunkar på. Kram och hälsa familjen!

  SvaraRadera
 3. Hon är duktig Emma. Det var hur kul som helst. Så nu måste vi hitta på något ännu galnare :).O tack Cicci för att du börja hos oss o blev just min nya kollega :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog meningen på nått vis!!! :))) Och mera bus är jag alltid med på!! Hälsa duktiga Emma! Kram

   Radera