måndag 15 september 2014

Att lura sej själv

Hostar som en tok, det känns som jag har ett helt paket tuggummi i lungorna som ska upp. Ingen vill träffa mej eftersom bakterien verkar vara av en riktigt smittsam art och jag började få riktigt tråkigt innan jag i morse fick en strålande idé. Eftersom jag förutom hostan då, känner mej mycket piggare var det väl ingen större fara att hitta på något, eller?

Jag har länge velat köpa dynor till min matgrupp i rummet, men efter att ha kollat runt lite på butikerna i närheten under förra veckan kunde jag konstatera att de antingen var väldigt fula eller väldigt dyra. Efter en koll på IKEAS hemsida i morse upptäckte jag att de hade hemskt billiga och skapligt snygga dynor, så varför inte åka till IKEA i Linköping. Egentligen sa väl månadens något ansträngda ekonomi ifrån, men eftersom dynorna skulle bli sååå himla billiga hade jag ju nästan redan tjänat ihop till bensinen. Och varför inte turfa lite när jag ändå skulle till en stad full med nya och unika zoner. Cykeln packades med stor möda in i gamla skodan och sen bar det av! Tänk vad man kan lura sej själv när det behövs! ;)

Jag parkerade utanför IKEA och fick med ännu mer möda och stort besvär fram cykeln, sen blev det en rejäl turfrunda, dock i lugn takt. Först hamnade jag i centrum och sen bar det av till Gamla Linköping där jag intog min matsäck bredvid två kor som jag först trodde var i plast. De var helt overkliga, men enligt ett anslag var det en ras av allmogekon som upphittats i Västergötland 1992 där den levt i en sluten flock hos samma släkt i över 100 år. En orörd kvarleva från 1800-talet alltså, Vänekon.


Här kommer några fler bilder från Gamla Linköping!


Turfrundan fortsatte mot Skäggetorp som ska vara så oroligt! Där mötte jag det här ekipaget och Skäggetorp gav intrycket att vara en riktig idyll.


Batterierna i telefonen började till slut att ge sej. Jag blev erbjuden att låna ett extrabatteri av en hygglig Linköpingsturfare, men inte bara batteriet utan även de kroppsliga krafterna var på upphällningen så jag tackade nej till erbjudandet. Dessutom kom jag ju egentligen för att köpa stolsdynor på IKEA!!! :)))

Hej med er!! Och STOR KRAM!

2 kommentarer: