onsdag 19 augusti 2015

Hej bloggen!

I måndags lämnade vi Röö och åkte upp mot Hörnefors där nästa boende, vandrahemmet Statarlängan var bokat för två nätter. På Statarlängan fanns inget internet, så det är därför jag inte bloggat på ett tag. På vägen mot Hörnefors stannade vi till vid Skuleberget och i Skuleskogen tog vi en promenad till en utsiktsplats som var fantastisk.


Vi stannade också vid fiskeläget Skeppsmaln för att äta.


På tisdagen hade vi bestämt oss för att röra oss runt i kustområdet mellan Nordmaling och Hörnefors. Vi såg så mycket vackert och efter Järnäsklubb njöt jag så gott jag kunde för det var här den stora "katastrofen" inträffade.
Och nu till historien om den stora katastrofen. Mamma och pappa tog det lugnt på klipporna vid Järnäsklubb, men jag som tror jag är född bergsget hoppade iväg på stenarna ut mot de släta klipporna precis vid havet. Pang sa det när en sten for undan och jag satte mej på ändan på en annan. Allt räddade jag utom mobilen som jag hade i bakfickan....den blev så att säga bara mos.

Ínnan den stora katastrofen kunde jag ha svurit på att jag kunde klara mej bra utan mobil, men efter tio ynka minuter upptäckte jag att så inte var fallet.....jag fick nästan panik. Nu har jag en väldigt snäll och förstående mamma och pappa så efter lite resonerande bestämde vi oss för att ta en "liten" tur till Umeå där det enligt ett tips skulle finnas en teliabutik.

Tack vare en väldigt bra beskrivning lyckades vi köra direkt på Teliabutiken och medan mamma och pappa väntade i bilen sprang jag in och efter att ha väntat på sju före i kö, ca 30 minuter, dängde jag telefonen i disken och sa att jag ville ha en ny. Expediten förstod nog att här var det allvarlig kris, så han fixade snabbt en ny mobil, satte i mitt simkort och fixade så det åtminstone gick att ringa......tack!

Ut till mamma och pappa, som väntat i 40 minuter for jag och sen bar det av mot Hörnefors via E12. Efter ca 1 mil ringde min mobil......"Hej, hej! Det är .... från Telibutiken! Du glömde ditt kort i kortläsaren!" Pappa gjorde en olaglig U-sväng på E12:an medan jag satt i baksätet och nästan grät. Kortet var välbehållet och efter många om och mycket men kom vi så äntligen tillbaka till vandrarhemmet i Hörnefors......pust! Tack snälla mamma och pappa för stort tålamod med mej och tack expediteten för att du tog hand om mitt kort!

Efter mycket funderande kom jag till slut på lösenordet till g.mailen och kunde få fart på både turfgubben och facebook igen. Tyvärr gick min kontaktlista förlorad och med den alla nummer.....kan du Mia skicka ditt nummer till mej igen.....tredje gången gillt.

Nu är det sovdags i Wilhelmina, imorgon bär det av över Stekenjokk. Massor av kram och kärlek!

11 kommentarer:

 1. Cecilia - du borde ha stannat hemma;-)
  Vilken fin service att påminna dig att du glömt kortet i läsaren. Eloge till den ärliga expediten!

  Nu hoppas jag bara att du inte tappar bort dina föräldrar (också) å att de ha egna kreditkort för att täcka upp om man säger så;-)

  Vågar knappt önska dig en fortsätt bra semester i det här fina sommarvädret som vi har i stor-Stockholm just nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hemma borde jag inte ha stannat. Nu när mobilfrid råder igen har vi det underbart härligt och du har så rätt.......expediten var verkligen fantastisk som ringde upp....dessutom fort.
   Kram

   Radera
 2. Uttrycket: en olycka kommer sällan ensam, stämmer ju in väl här. Vilken tur att det ändå ordnade upp sig till sist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen skönt! :)
   Kram

   Radera
 3. Nämen stackare! Mest glad att du inte slog dig och bröt något när du trillade. Så jättebra agerat av expediten! Tur att det finns ärliga människor. Ta det nu lite lugnt och njut av semestern! Och mobilen! Jag messar mitt nr - igen :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för sms:et Mia! Och nu har vi haft två underbara dagar utan missöden.
   Kram

   Radera
 4. Va? Lägger du inte dina kontakter i gmail-kontots kontaktlista? Dumt ;) Gör det den här gången så kan du aldrig mer förlora dem! #tipsochtricksförattmanlärsålängemanlever
  Önskar dig äventyrliga dagar utan katastrofer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, nej! Teknikens värld är för mej för det mesta helt obegriplig....egentligen är det ett rent under att jag överhuvudtaget har en blogg.
   Kram

   Radera
 5. Vilken dramatik. Tur att du inte skadade dig själv, tänker jag. Vilket stressigt besök i min favoritstad Umeå. Detta kommer att bli komiska minnen med tiden. Lyckost dig som har föräldrar i livet. Kram Bosse

  SvaraRadera
 6. Så många eländen på en och samma gång! Vilken tur att det ordnade upp sig hyfsat i alla fall!

  SvaraRadera
 7. Förresten tror jag att du borde kunna lägga dina kontakter på simkortet istället för att ha dem i telefonens minne. Det är bra när mobilen blir platt.

  SvaraRadera