tisdag 13 december 2016

Ofrivillig vila

Vilken inledning det blev på långledigheten! Redan på fredagen kom en gammal vän över för att se Nyköpingssonen Erik Skoglund boxas på tv via "kråmkasten", och tänk jag lyckades. :) Efter lite bubbel och en god middag var väl koncentrationen i och för sej sådär när matchen väl började vid tio. Vi kunde i varje fall konstatera att han vann mitt i allt bubbel, i dubbel bemärkelse.

På lördagen bar det av mot Eskilstuna och så vidare mot Hallstahammar för en liten julafton. En av familjerna som skulle vara med fick stanna hemma för deras yngsta hade börjat kräkas under natten......så tråkigt för alla barn som längtat efter att träffas. :( Tur var det i varje fall att de stannade hemma för nu är fler i familjen sjuka, förmodligen i vinterkräksjukan, som är ett riktigt elände. Krya på er!

På söndagen återvände vi till Eskilstuna, och det snöade nästan värre på tillbakavägen än när vi åkte dit. Vackert var det, men halt och spårigt...kändes bra att ha en trygg chaufför.


Söndagkvällen blev skön och vilsam och igår måndag tog jag en lagom lång cykeltur i Eskilstuna. Jag cyklade upp mej till en ny rank, som jag naturligtvis var tvungen att skryta om på instagram! :) I slutet på turen började cykeln kännas konstig, men eftersom jag inte hade så långt kvar valde jag att gå sista biten och så tänkte jag inte mer på det, som strutsen ni vet. Efter ännu en vilsam kväll åkte jag hemåt i morse. Det var en fantastisk morgon!


När jag kommit hem och hade packat upp bestämde jag mej för att ta cykeln på en liten tur. Jag kom ca en kilometer och kunde ta fyra zoner innan cykeln helt gav upp, pedalerna verkade sitta löst och det gnisslade så folk vände sej om. Det var bara att ringa cykelverkstaden och fråga om de hade tid.....igen. Och visst hade dom det! :) Hem igen och lasta tillbaka cykeln på bilen för att lämna in den innan lunchstängningen på verkstaden. Det visade sej att vevlagret gått av! Hur visste de inte.....kanske jag är för stark?! ;) Hur som helst gick det på försäkringen. Ja, idag är det inte mycket att göra, men imorgon ska det allt cyklas igen! :)

Hoppas ni haft en fin luciadag! Kram och kärlek!

15 kommentarer:

 1. Så mycket trevligt du har haft under helgen! En dags vila från cykeln kanske inte skadar, du är ju snart igång igen! Otroligt vackra vinterbilder du visar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var en trevlig helg! Och du verkar ha haft det riktigt bra på Cuba!
   Ha det bra du med!

   Radera
 2. Den sista bilden är ju helt fantastisk!
  Å cykelverkstaden var säkert jätteglad att de fick en kund idag. I det här vädret är det ju bara de "riktigt" galna som cyklar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det nog! och efter 149 tagna zoner och cirka sju mil på cykeln idag har jag nog bara att sälla mej till galningarnas skara ;)

   Radera
 3. Jag som inte äger en cykel tänker inte på att det kan faktiskt behövas med lagning av cyklar med precis som bilar. Du använder ju din mycket, så den går i varje fall inte sönder av tristess. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.....det lär den nog inte göra!

   Radera
 4. Oj, det kunde gått illa, med både dig och cykeln. Skönt att du fick iväg den till en verkst
  Morgonbilden är bara sååå läcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt läcker biltur hem...med åtskilliga fotostopp!

   Radera
 5. Klart cykelverkstaden har tid den här tiden på året, fin himmel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de är väl inte överhopade av jobb såhär års precis!

   Radera
 6. Klart att det är för att du är stark :) men knappt för att du är FÖR star ;) kan man verkligen bli det?
  Cykla på :) gillar att läsa om dina cykeläventyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar att läsa om mina cykeläventyr, de är ju lite mer spännande under den varma årstiden dock!

   Radera
 7. Så vackra bilder :) Här lyser snön med sin frånvaro. Kallt och rimfrost har vi men inte mer än så. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade snö, men nu har den smält bort igen. Vi får väl se om det blir en vit jul?!

   Radera
 8. Underbar bild! Grattis till turfmedalj! Mindre roligt med cykeln och kräksjukan.

  SvaraRadera