söndag 23 april 2017

Cykelvecka

Vilken härlig långledighet jag haft, jag har cyklat nästan hela tiden. :)

Jag skrev ju att jag hade en plan på att ta en medalj i spelet turf. Medaljen innebär att du ska ta minst 400 zoner som finns utplacerade lite varstans under ett dygn. Här i Nyköping skulle det bli svårt att ta medaljen eftersom det finns för lite zoner, ca 170 st. Har du tagit en zon kan du inte ta den igen förrän någon annan tagit den av dej, och att räkna med att de andra turfarna i stan skulle vara så aktiva att de skulle ta alla och några till av mej under ett dygn är nog lite för mycket begärt.

Så jag började i Eskilstuna när G åkt till jobbet. 06:15 satte jag mej på cykeln och till strax efter tolv hade jag tagit 175 zoner. Sen lastade cykeln på bilen och så bar det av hemåt Nyköping igen. Det var lite svårt att komma på cykeln igen eftersom benmusklerna stelnat ordentligt i bilen. Men hursomhelst gick det och jag kunde i lite snabbare tempo cykla hem en hel del zoner till det återstod 80 stycken. Efter ett rop på hjälp i spelets chatt gav sej två turfare ut för att hjälpa mej och jag kunde lätt som en plätt få ihop de zoner jag behövde. Tack för hjälpen Hellstone och TheMachine, som blev med på bilden! :)


Sen blev det några lugna sköna dagar. På torsdagen blev det babysim med Ella och Hanna och sen träffade vi Elin på stan och åt lunch. Så mysigt! På kvällen kom Marie förbi och fikade och det var också mysigt!:) På fredagen fick jag först punka på cykeln under morgonens turfrunda, suveräna Bjöörns cykel tog emot den och skulle göra vad de kunde för att hinna laga däcket under dagen. Sen blev det bilen till kolonin för att påbörja ett litet renoveringsarbete i stugan och lunch intogs i solen vid stugväggen ihop med mamma och pappa innan jag åkte hem för att passa Ella en stund. :) Vid fem började jag undra om cykeln skulle bli klar till helgen?! Vid tio i sex fick jag det efterlängtade sms:et och då blev det fart. I cykelaffären stod ett gäng häpna killar......"jag trodde aldrig du skulle hinna innan vi stängde"!! Men se det gjorde jag!

I lördags var det så dags för stora städardagen i föreningen. Det var kul med lite lagom med arbete och mycket "hänga på krattan och prata skit tid". Som avslutning blev det god mat och vin mitt på blanka dagen. Sen var jag ju tvungen att prova cykeln innan det blev bastu på kvällen.

Och så igår, söndag lastade jag cykeln på bilen och åkte till Stockholm. Jag ville cykla den "ö" där Södermalm och Hornstull ligger. En tur runt Reimersholme och Långholmen visade sej det också att jag hann med. Jag parkerade i närheten av Globen och cyklade över Skanstullsbron i strålande sol.


Sen bar det uppför och nerför, ofta fick jag ställa cykeln och ta trappor upp eller ner för att nå zonerna. Här är en trapp någonstans på Södermalm.......


.......och här är en annan som bär upp, eller ner i Vitabergsparken.


Några andra berg blev också bestigna, här är utsikten från ett av dem som jag efter stor beslutsångest valde att ta mej upp på. Benen var nämligen något trötta så här dags på dagen.


Ja, det fanns ju slät mark också, men inte så mycket! :)Måste bara sluta med en bild på ett av alla blommande körsbärsträd jag passerade under dagen.


Nu måste jag säga hej, ska avsluta den här suveräna långledigheten med en tur till Södertuna slott i Gnesta för att träffa härliga Mia över en lunch. Kram och massor av kärlek!

17 kommentarer:

 1. Vad mysigt att träffa Mia! Hoppas att ni fick en riktigt trevlig lunch.
  Men du Norrtull och Södermalm ligger knappast på samma ö. Södermalm är en ö, Norrtull ligger på "fastlandet". Du kanske menade Skanstull? Eller Hornstull?
  Dina cykelbravader fortsätter att imponera på mig, det är rena grekiskan det där med zonerna som ska tas och kan tas av andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ändrar direkt, Hornstull ska det givetvis vara! Jag och Stockholm, det är ett rent under att jag hittade tillbaka till bilen igår.
   Och Mia och jag hade det trevligt och dessutom riktigt fint väder på en promenad runt slottet. Hörde att ni också ska träffas, det är kul att träffa bloggvänner i verkliga livet också. :)

   Radera
 2. Helt otroligt hur mycket du hinner med och hur många zoner du alltid lyckas ta. Härligt med turf-vänner som hjälper till! Och det var ju rätt vecka med trapporna! Hade för mig att det var längre sig jag såg det. Får leta fram några trappor i arkivet. Du har ju två snygga här. Himla snygg bild där båten ligger förtöjd. Gillar foton ur lite olika perspektiv.
  Hoppas du hade en mysig stund med Ella i morse och inte somnade... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tillfällena är många när man så att säga faller på knä för fotograferandets skull! :)
   Det gick bra att passa Ella, jag fick aldrig en chans att somna!
   Tack så mycket för senast och tack för den härliga rundvandringen på Södertuna i och utanför slottet. Kram!

   Radera
 3. Jättefina Söderbilder, känner igen miljöerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var härlig cykling och kul att se en massa platser som jag hittills bara läst om, bland annat Tantolunden och Vitabergsparken. :)

   Radera
 4. Imponerande vad du hinner med under dina cykelturer! Fin bildserie du visar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att cykla går ju mycket fortare än att gå. Faktiskt planerar jag fler såna här dagar, bland annat till Djurgården. :)

   Radera
 5. Du hinner verkligen runt på dina cykelstrapatser :) Njuter av dina bilder och dina äventyr!

  SvaraRadera
 6. Det verkar var en perfekt sport. Du får gott om motion och får se mycket vackert under tiden. Ett perfekt sätt att upptäcka andra platser på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det och fortfarande finns det massor av zoner som inte är besökta! :)

   Radera
 7. Jösses vad du cyklar, nu blev jag imponerad! Snacka om att du får motion och härliga vyer fastnar både på näthinnan och i kameran, kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, konditionen är just nu på topp och det känns riktigt bra! Dessutom är snart långledigheten och nya cykeläventyr här! :)

   Radera
 8. Jättekul att läsa om dina cykeläventyr! Och fina bilder tar du också!

  SvaraRadera
 9. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 10. Undrar hur du har det bara…

  SvaraRadera