tisdag 30 september 2014

Hej bloggen!

De lediga dagarna är inte många under jobbarperioden. Hösten är så himla fin, så jag försöker vara ute så mycket som möjligt när jag kan. I söndags bar det iväg direkt ut i svampskogen för på facebook har jag kunnat förstå att trattkantarellerna dykt upp både här och där. Det blev nästan en påse full och eftermiddagsfika hos mor och far. :)

Igår blev det både tvättstuga och tapetsering på förmiddagen. Hanna ville ha hjälp att byta tapeter på en fondvägg och eftersom vi bor nära varandra gick det att tvätta samtidigt. Tapetseringen gick bra, på kvällen fick jag ett sms som berättade att även svärsonen blev "toknöjd" när han kom hem från jobbet, och tvättstugan blev både städad och tömd i rätt tid. Sen bar det av till ett tre timmar långt APT där diverse olika ärenden skulle behandlas. Vid ett tillfälle skulle vi delas in i grupper och chefen bad Cecilias grupp att gå dit och dit. Cecilias grupp blev det tydligen när jag tog över uppdraget som arbetsplatsombud. Lite svettig blir jag allt över det nya ansvaret!! Jag ska verkligen göra så gott jag kan för att utföra mitt uppdrag på bästa sätt!

Idag har jag nästan varit ute hela dagen igen. Först cyklade jag till stugan och hjälpte mamma att kratta medan pappa tömde och körde kompost till ett av landen. Jag saknar mitt hus och min trädgård mycket just nu och det är helt underbart härligt att få komma till stugan och göra lite grovgöra.


På hemvägen blev det en rejäl turfrunda. Det är så många som är ute och turfar nu så det är nästan omöjligt att hitta zoner som inte är spärrade. Idag var det lugnt på stan, inte ens BrunaDimman var ute så det vara bara att ta zon efter zon, men efter ca två mil på cykeln gav jag upp när solen gick ner över Nyköpings hamn.


God natt allihop och dröm goda drömmar!

1 kommentar:

  1. Hej! Har kollat din fotoutmaning och den verkar intressant! Måste dock erkänna att jag inte har några som helst bildbehandlingsprogram och kan därför inte ändra mina bilder till svart/vitt. Har du något bra gratis program, gärna på svenska och inte för komplicerat att rekommendera så tar jag tacksamt emot ett tips! Kram

    SvaraRadera