onsdag 25 maj 2016

Flitig som ett bi

Måndagen var en riktigt härlig dag! Egentligen skulle jag jobbat natten mellan måndagen och tisdagen, och dagen innan natt är det alltid bra att i varje fall försöka hålla sej någorlunda lugn för att orka jobba. Nu var en halvdags facklig utbildning inbokad på tisdagen och det gjorde att jag blev ledig på natten......faktiskt kändes det som jag fick hela måndagen extra på något vis. :)

Jag tillbringade dagen på kolonin med att så det sista på min lott! Kameran kom också fram och det blev ett och annat foto på allt det ljuvliga som finns omkring oss nu. På de hundratals flitiga bin i mitt äppelträd blev åtskilliga bilder tagna, inte lätt att fånga ett flitigt bi på bild! :)


När jag kom hem framåt eftermiddagen var det meningen att jag skulle göra rabarbersaft.....men rabarberna stod kvar på kolonin dom! Aja, jag fick i varje fall en extra cykeltur på tisdagsmorgonen och saften hann jag precis sätta, jag fick nämligen besök av en liten söt tjej också, innan det bar iväg på en ny cykeltur till utbildningen i stan. Förresten, om det är någon som vill göra saften länkar jag till inlägget med receptet som jag publicerade förra året.


Och nu jobbas det några nätter, men det är inte så tokigt det heller. Jag jobbar just nu på bilen som går på landet och det är så vackert när solen går upp, redan före tre börjar det ljusna. Imorse såg vi också både vildsvin i massor, älg och så rådjur och hjort....... och systemkameran låg hemma förstås....ska försöka komma ihåg den i natt!!

Nej, nu har jag ett paket att slå in till svärsonen innan det är jobbardags igen. Kram och kärlek!

16 kommentarer:

 1. Det är väldigt poppis just nu att fota blommorna på äppelträden har jag sett på olika bloggar, men hittills är det bara du som har lyckats med att föreviga ett bi också. Bra gjort där!

  Ska bli skoj att se om du fångar några "exotiska" djur under de kommande nätterna. Så glöm inte kameran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelblom är väldigt fotovänligt! :)
   Jo, nog var kameran med, men vi var kort om folk så jag fick jobba i stan istället. I natt är jag inbeordrad, också på en stadsbil, men i morgon natt ska jag allt se till att få jobba på min ordinariebil som går på landet...och så ska jag komma ihåg kameran också! :)

   Radera
 2. Det är nog ett vanligt fenomen det där att man aldrig har kameran med sig när det verkligen händer något. Kram

  SvaraRadera
 3. Tur att det finns flitiga bin som jobbar i trädgårdarna! Glöm nu inte kameran, jag vill gärna se ett och annat vildsvin på din blogg!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Tur att det finns flitiga bin som jobbar i trädgårdarna! Glöm nu inte kameran, jag vill gärna se ett och annat vildsvin på din blogg!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kameran var med, men vi var kort om folk så jag fick jobba i stan istället! Gör ett nytt försök imorgon natt!

   Radera
 5. Härligt att vara ute i gryningen. Hoppas du får några bilder på allt det som rör sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I natt har jag blivit inbeordrad till bilen som går i ett oroligt bostadsområde i Nyköping. Där gick det vilt till i natt, så kanske det blir lite spännande bilder.......men inte på vilda djur. ;)

   Radera
 6. Blir lite avundsjuk på dig som får se allt vackert på nätterna. Men ändå inte, jag får ju sova :) Såg både älg och vildsvin med bebisar när jag åkte hem från Vingåker, hade inte heller kameran med...
  Härligt att ha Ella på besök! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju klart att man inte har kameran med sej! :(
   Och visst är det mysigt att ha barnbarn på besök! :)
   Kram tillbaks!

   Radera
 7. Jag får så mycket rabarber varje år att jag ger bort minst en av skördarna. Det hinner komma nytt innan sommaren är över. Vilken fantastisk växt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rabarber är nog nästan omöjliga att göra slut på....och det är ju bra! :)

   Radera
 8. Hela världen, den riktiga Utomhus-världen OCH den digitala, översvämmas av en grönskande värld! Underbart :) Som vi har längtat.
  Nu ska vi, som alla andra år, se om det får att lagra sommarkänslan inför kommande årstider ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att lägga allt det vackra på hör i minnet! :) Den här tiden går så fort!

   Radera
 9. Jobbar själv natt i veckan och gryningen är inte helt fel. Fina bilder.

  SvaraRadera