måndag 30 maj 2016

Måndag?

Sommaren är här och det är nog så knepigt att få tiden att räcka till och nu är jag dessutom fortfarande helt veckovill efter förra veckans jobbröra. På måndagnatten var jag ju ledig för att gå en facklig utbildning på tisdagen. Tisdag och onsdagnatt skulle jag jobba och så blev det. På torsdagen skulle jag egentligen vara ledig för att sen jobba fredag och söndagnatt, lördagen hade jag tagit semester. Nu föll det sej så att jag blev inbeordrad på torsdagen och fick ledigt på söndagen istället vilket gjorde att jag jobbade fyra nätter i rad och sen plötsligt blev ledig fem.....och fortfarande kan jag inte bestämma mej för om det är lördag eller söndag idag......när det egentligen är måndag. Aja, jag har i varje fall kommit på rätt dag till det som var bokat och den natten jag blev inbeordrad blev rätt så spännande då vi fick svara på vårt första IVPR larm och släcka en mindre brand utomhus.

Och det som var bokat har varit toppentrevligt. I lördags träffades vi hos mamma och pappa för att äta middag och fira mamma. Det blev en trevlig kväll, maten var väldigt god och bordet.....mamma kan verkligen det där med att pynta till det och duka fint!


På söndagen gick jag upp tidigt för att passa Ella hela dagen......vilken lycka! Hon var så snäll, men ändå är jag väldigt glad att jag slapp gå iväg och jobba på kvällen...... mormor somnade nämligen gott redan vid halv tio och orkade knappt upp ens i morse efter tio timmars obruten sömn.

Och nu är det dags att gå och sova igen efter en hel lång dag ute. Eftersom finvädret ska hålla i sej även imorgon tänkte jag vara ute då också. Cykeln ska packas och sen bär det av mot Söderköping och Valdermarsvik, kanske också Gryts skärgård och Stegeborgsfästning får sej ett besök. Får se vad som hinns med innan kvällen då personalfest i det gröna väntar. :)

Kram och kärlek!

11 kommentarer:

 1. Att jobba skift/natt är inte lätt. Man får rubbningar precis hela tiden och har svårt att få koll på vilken dag man vaknar till. Har en kompis som är polis. Han brukar säga att han lever i en dvala mest hela tiden.

  Men du verkar ju verkligen göra det bästa av "dvalan" och plocka russinen där de bjuds. Fortsätt med det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, herregud, när det är som värst intensivt förstår man att det kanske är som dom säger.....att det kortare ens liv med 10 år...men så kommer långledigheten och då skiter man i vilket. :))

   Radera
 2. hallåj din turftoka ;-)
  Härligt att besöka valdermarsvik mina barndomarsstad och gryt min sommarpärla.
  I valdermasvik får du cykla förbi järnvägsgatan 4 där ligger gamla tages varuhus där mina släktingar hade affär idag är det skönhetsalong (tror jag) och på järnvägsgatan 6 bodde min plastfarmor och farfar.
  När du ändå är i valdermasvik så ta dig ut till gryt åk gärna till fyrudden det är strax där utanför mina släktingar har sin ö och om du cyklar kan du cykla förbi snäckevarp det är sommarstuge område och det är där stugan på fastlandet ligger ;-)
  Ute vid campingen ekön är det också väldigt fint
  Hoppas du får en trevlig tripp
  Kramar från nattugglan fru W

  SvaraRadera
 3. PS om du har badkläderna med dig så finns det bad i valdermasvik grännes och ute vid gryt kan man bada vid ekön fina badställen
  Kram igen från fru W

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon Marie! Hoppas du har en lugn natt! Både vid Ekön och Fyrudden finns det zoner, så dit kommer jag nog i varje fall. Det ska bli kul att titta runt och faktiskt tänkte jag på dej när jag planerade trippen. :)
   Vi får höras till långledigheten och boka lunch någon dag! Kram

   Radera
 4. Det är inte alltid lätt att veta vilken dag det är om man inte jobbar rak vecka, utan hattar hit och dit!
  Det är så fantastiskt att få följa barnbarnen växa upp på ett nära håll! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli så roligt att få vara med och jag hoppas jag kommer att få ha hand om henne många fler gånger.

   Radera
 5. Strålande att det gick så bra att passa Ella en hel dag! Jag har bara passat Charles ett par timmar åt gången ännu, men han vill inte riktigt ta flaskan så då behövs mamma när han är hungrig.
  Inte lätt att hålla reda på dagarna. Lite pirrigt att åka på larm kan jag tänka mig.
  Ha det nu underbart skönt i Söderköping och Gryt! Kanske blir det glass på Smultronstället? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nån glass hann jag inte med denna gång, men det blir säkert en tur till i sommar......utan turf. :)
   Kram

   Radera
 6. Den känslan hade jag med ibland när jag jobbade natt på Barnsjukhuset. Dagarna gick in i varandra på nåt vis. Att vara mormor tär på krafterna...men så underbart det är. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara mormor är det bästa! :)

   Radera