onsdag 16 november 2016

Tar igen lite cykling

Onsdag kväll och snart jobbardags igen. Två halva och en hel ledig dag går verkligen fort......det gäller att klämma in så mycket som möjligt.....och det har jag gjort! :)

I måndags kom en jobbarkompis till mej med en TV som hans föräldrar hade över, en tv tre gånger så stor som min gamla med alla moderna uttag och finesser. Tänk så snälla människor det finns!! :) Installationen av viasatboxen överlåter jag till Hanna och sen får vi väl se hur mycket tålamod jag har att lära mej att spela in, "kråmkasta" och allt annat folk håller på med nu för tiden.

Jag blev liksom svettig av bara tanken på installationen av TV:n så lediga dagen inledde jag med en lång och avkopplande cykeltur. Det blev en lång runda ända till jag cyklade omkull på en isfläck, tack och lov lite i utkanten av stan. Tack vare regnstället klarade jag landningen i en vattenpöl med något sånär torr bak, vantarna däremot gick att vrida ur och därför bestämde jag mej för att cykla hemåt. På vägen passerade jag Nyköpings hus, som jag fotade med stort besvär med mina något frusna fingrar.


På kvällen var jag på något som jag trodde var en utdöd företeelse, tuperwareparty. Försäljaren hade tagit fel på tisdag, så hela sällskapet fick klara sej själva genom att "kråmkasta" katalogen från en telefon, ja jag säger då det, till värdinnans TV och sen shoppa loss. Ja, jag shoppade inget, men bestämde träff med en gammal vän som jag inte träffat på länge......det ska bli så himla kul att ses i nästa vecka!

Idag började jag också med en cykeltur, undvikandet av den nya tv:n håller mej verkligen igång. :) Morgonen var otroligt vacker och jag cyklade inte omkull en enda gång trots rejäl frosthalka. :)


Till lunch kom Hanna och Ella för att Hanna skulle hjälpa mej att få igång TV:n. Både hon och jag är tokiga i sushi så jag åkte till stan och handlade varsin box.....mums.


Sen installerade Hanna TV:n med viasatboxen på fem minuter Ja, heller hur.....inte så mycket att vara orolig över det inte! ;) Resten av eftermiddagen ägnades åt kaffedrickande och Ellabus, samtidigt som vi tittade igenom alla kanaler jag har.......kanske ska sadla om och bli en "kråmkastande" soffpotatis! :)

Nej, nu väntar två nätter till med patrullen......och sen är det låååååångledigt! Kram och kärlek!

26 kommentarer:

 1. Gillar ditt kråmkastande :) Det blir definitivt min nya stavning (på en företeelse vi ännu inte har .... ännu, ja ... men ...)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, känner igen ditt resonemang där på slutet......;)

   Radera
 2. Det var mycket du hann med på ett par lediga dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och då tänker jag vad jag ska hinna när det blir långledigt! :)

   Radera
 3. Haha! Ja svenska ord är inte populärt mer så man får skaffa sig ett nytt ordförråd. Tupperware trodde jag inte fanns kvar mer. Bra saker men dyra. Du är modig som vågar dig ut att cykla i halkan. Ta det isigt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, många nya ord blir det och ungarna har lika roligt varje gång mamma försöker uttala dem! :)

   Radera
 4. Har nu suttit en lång stund och läst ikapp om alla dina äventyr, TV, soffa, cykel i badkaret mm. Och du tar så fantastiskt vackra bilder!! SÅ har du ju också turen/oturen att behöva vara uppe när ljuset är som vackrast.
  Själv ska jag väl försöka komma igång att blogga så smått igen. Sonen ligger på sjukhus och sista veckorna har varit en mardröm. Men jag saknar er i bloggvärlden! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia! Jag har förstått att något har hänt och blir så ledsen när jag hör att sonen ligger på sjukhus. Tänker på er!! Stor KRAM!

   Radera
 5. Tack :)
  Vad snopet när försäljaren inte dök upp, har varit med om det en gång med för många år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen konstigt, men det löste sej ändå.

   Radera
 6. Tupperwereförsäljare har jag sett på mrknader men väldigt längesedan jag hörde om något homeparty.
  Modigt att cykla nu tycker jag, du kunde ju slagit dej ordentligt i halkan.
  Så vacker bild på Nyköpingshus :)

  Jag har aldrig hört ordet kråmkasta tror jag, vad är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det undrar jag med?! Nej, skämt åsido är det en försvenskning av ordet chromecast, som innebär att man trådlöst kan skicka filmer m.m från din telefon eller surfplatta till TV:n........tror jag i varje fall!! :)

   Radera
 7. Ordet "kråmkasta" borde du inte ha nämnt. Sedan idag håller vi nämligen också på att installera nå't som kräver chromecast på tvn och då både maken och jag är totalt otekniska har vi inte lyckats. Inte ens steg 1 klarade vi av, då vi inte hade tillräckligt med strömuttag. Här är det minsann inget kabelfritt samhälle... än;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också totalt oteknisk och har nog långt kvar till kabelfritt jag med. Just nu har jag en kabel från boxinstallationen som ligger och skräpar tvärsöver hela lägenheten. En ny tröskel måste sågas till för att kunna gömma den.......blir spännande att se när det blir gjort...;)

   Radera
 8. Här kråmkastas det för fullt, inte av mig men av sönerna. Mycket intressant att sitta och titta på något på teven och så plötsligt bryts allt av att en son gjort något på sin mobil i ett annat rum.
  Gillar hur du "tar igen" lite cykling :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JO, ungdomar är verkligen experter på allt vad teknik heter. Det är ju nästan så att man blir lite avundsjuk! :)

   Radera
 9. Vad i hela friden är kråmkasta aldrig hört förr, men jag är ingen ungdom heller. Det är inte dumt att få hjälp av den som kan
  Ajajaj, för att cykla omkull. Hoppas att du håller dig på hjulen nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kråmkasta är en Cecilia variant på det engelska ordet chromecast, som ungefär betyder att man trådlöst skickar signaler från en telefon eller en dator till exempelvis en TV. Krångligt.....ja, eller hur?!

   Radera
 10. HAHA ja du man hänger inte med i utvecklingen längre kråmkasta är inget jag gör tror jag i alla fall HIHI
  Tur att du inte slog dej när du cyklade omkull.
  Jag skyller allt på politiker och tjänstemän inte på personalen som gör allt dom hinner med men ibland tappar man sugen helt när man ser hur illa hon far.
  Ha en skön söndagkväll;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dej! Själv har jag just nu svårt att hålla arbetsglädjen uppe i nattpatrullen. Man känner hela tiden att man inte riktigt räcker till när det finns så många som behöver en.
   Vi får verkligen hoppas att det snart blir en förändring till det bättre! Ibland tvivlar man på att det någonsin blir det och det är nästan det allra värsta....

   Radera
 11. Full rulle med cykeln i November, du är duktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duktig och duktig, cyklingen är både nöje och terapi för mej :)

   Radera
 12. Televisions installationer kan man lätt få åt nippran med... rätt sällan man gör det också... förut fanns ju bara två kanaler typ. Det där byggnaden har jag också stått vid och förevigat ett par gånger... Fin plats :) Men cykelvurpa är väl rätt o-bra!!! Ha en bra fortsättning på denna vecka och du cykla lungt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du varit vid Nyköpingshus!
   Cyklar fort, men med åtta plusgrader och isfritt är det helt ok! :)

   Radera
 13. Ja ibland undrar man vart vi är på väg när man inte får bestämma över sina egna pengar, egentligen är det skrattretande.
  Ha en skön kväll:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu för tiden är det ofta man får välja mellan att skratta eller bli förbannad.....ibland är tillvaron helt absurd!

   Radera