torsdag 10 november 2016

Turffritt

Sicken vinter vi plötsligt fått! Imorse gick jag upp tidigt för att passa en tid hos en däckfirma för att få vinterdäcken påsatta. Jag har låtit bilen står några dagar och tur var väl det för det var fruktansvärt halt. Jag upptäckte snart att bromssträckan var ovanligt lång och körde därför väldigt sakta genom stan för att inte köra över någon av alla fotgängare som brukar kunna ha en förmåga att bara kliva rakt ut. Hela vägen låg en bil bakom mej och tutade regelbundet, tyvärr skulle han åt samma håll som mej genom hela stan där han till slut tog en annan väg och samtidigt gav mej en arg blick. Trist och dumt, för hade jag kunnat kört fortare hade jag gärna gjort det!

När jag kom hem bytte jag bara till cykel och tog en liten turfrunda, vi blev rätt så skitiga och frusna både cykeln och jag, så när jag själv duschat åkte cykeln in för rengöring också. Väl värt för nu får cykeln stå orörd några dagar. Ikväll går jag nämligen på första natten av fyra och direkt när jag vaknar imorgon ska brandstationens fem-års dag firas med stor fest för alla som jobbar där. Tyvärr är jag en av många som måste lämna festen och åka och jobba istället. Aja, jag kommer i varje fall inte att ha ont i huvudet på lördag när jag vaknar och det är ny fest som väntar. Då har nämligen min svägerska öppet hus för att fira sin femtio-års dag. Mycket jobb och mycket annat trevligt väntar i helgen!! :)

Och här sitter jag och väntar på min soffa som ska levereras när som helst! Badrumsdörren har jag stängt för att undvika fler rykten än de som eventuellt florerar om hon som cyklar jämt: "Tänk, vi var hemma hos den där dåren som cyklar jämt......och hon hade cykeln i badrummet!" :)

Ha en härlig helg alla! Kram och kärlek!


11 kommentarer:

 1. Oj, så mycket snö ni har lite längre upp i landet. Här är det bara lite pudersnö och naturligtvis får man se upp för halkan! Smart att ställa cykeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi mildväder, så snön är på väg bort. På ett sätt är det tråkigt för den lyser ju upp tillvaron lite!

   Radera
 2. Du vet att det finns vinterdäck till cyklár? Här är uppe är det många som "kittar" om till dubbdäck denna årstid. Helt överlägset väggrepp �� Rätt onödigt att stressa på någon så där i trafiken, bilisten bakom måste haft mycket lågt IQ. Bättre att komma fram säkert än inte alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låg IQ, eller också var han en av de aggressiva människor som bara verkar bli fler och fler!
   Jo, jag vet att det finns dubb till cykeln, har funderat på att skaffa såna många gånger för jag har ju hört att det är stor skillnad när det är halt.

   Radera
 3. Det finns många ute i trafiken som tror att de har mer bråttom än de egentligen har. Jag gissar att du har badkar för cykeln får väl knappast plats i en duschkabin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett stort badrum med bara duschdraperi.....en helt perfekt cykeltvätt! :)

   Radera
 4. Bra att ta det försiktigt när inte vinterdäcken är på - sura personer är det bara att ignorera :)
  Fester i dagarna två alltså :) Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Härlig bild du skickade på instagram. Jag bara älskade den och blev så sugen på att försöka beställa en!
   Ha en fin fortsättning på helgen!

   Radera
 5. Alltå att cyka i det här vädret skulle aldrig falla mig in. Hoppas verkligen att du har dubbdäck på cykeln.
  Konstigt nog måste jag säga att alla stressade nollåttor faktiskt körde otroligt försiktigt förra veckan där vi drabbades av 40 centimeter snö, precis alla med eller utan vinterdäck. Även SUVarna kröp fram.
  Å en cykel i badrummet - ja, vad ska jag säga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det kanske bäst att vara tyst ;)

   Radera
 6. Intressant att du kör så försiktigt med bilen och sedan kastar dig ut på cykeln i halkan! Surgubben i bilen bakom ska vara glad att du var försiktig, nog borde han fattat varför?

  SvaraRadera