torsdag 1 december 2016

Första gången

Ni kanske inte tror det är sant, men jag har aldrig öppnat motorhuven på min nya bil. Kanske blev jag lite trött på det när jag hade gamla bilen som ideligen behövde både vatten och olja och nu har försökt undvika det in i det längsta. Nu var det dock hög tid att kolla glykolen. I instruktionsboken hittade jag en fin bild, och började leta efter det röda handtaget.....


.....som inte alls var rött. Full i skratt blev jag när jag upptäckte att allt instruktionerna i boken gällde var rött. :) Till slut hittade jag i varje fall den svarta spaken och fick upp huven. Nu började jakten på pinnen som ska hålla upp huven, för den satt ju inte eller där den skulle. Till slut hittade jag en liten kort pinne längst upp till höger under motorhuven, jag undra jag vem som kommit på att gömma den där!? När jag väl fått ordning på alla grejer bar det av till macken, där dom frågade om jag skulle ha blå eller rosa glykol.....och varför då, duger det inte med helt vanlig glykol längre. Det var bara att ge sej ut och titta i behållaren och det gick ju bra med mina nyvunna kunskaper. Väl framme vid kassan med min rosa glykol erbjuder sej mackkillen att följa med ut för att mäta glykolhalten, tänk vad dom kan. Det visade sej att bilen tål över fyrtio minusgrader utan att frysa. Det blev en billig och bra lektion i att öppna en motorhuv i varje fall och det är ju skönt så här i kostsamma juletider. :)

Annars jobbar jag bara tre nätter istället för sex den här veckan. I helgen ska jag nämligen ha semester för att inte göra någonting ihop med G som kommer på besök. :)

Ha en fin helg alla! Kram och kärlek!

19 kommentarer:

 1. Ja det är många som säger att det är stört omöjligt att göra något själva på dom nya bilarna.
  Tur du hade en instruktionsbok med röda pilar och spakar =)

  Ha en trevlig helg.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, instruktionsböcker är bra att ha......om man nu begriper något av det! :)

   Radera
 2. Varför inte röd glykol när nu allt annat gick i rött? Jag är helt värdelös när det gäller bilar. Jag kan köra dem men det är också allt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, faktiskt har jag för mej att glykolen var lite rödaktig förr i tiden, tänk att de ska ändra på allt som är bra!! ;)

   Radera
 3. Bra jobbat med motorhuven! Vet faktiskt inte om jag heller har öppnat motorhuven på min bil någon gång... Har snart haft den i 4 år! Min man skulle fylla på spolarvätska en gång vet jag men då hade de redan gjort det när den servades :)
  Det blir ju spännande att se om du och G klarar att inte göra någonting ;) Inte en enda turfrunda? Hoppas ni får en skön och mysig helg!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska precis börja med ett inlägg till helgbilden och precis som du trodde hade vi lite svårt att göra ingenting.
   Kram tillbaka till dej Mia!

   Radera
 4. Rosa glykol för tjejer och blå för killar, visste du inte det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo......det var klart att det var tvunget bli rosa till min lilla söta bil!

   Radera
 5. Hahaha! Kan väl säga som så att jag mycket väl känner igen mig! Har haft bilen sedan 1998, japp! Lyckades öppna motorhuven en gång, men det tog sin tid, då jag inte hittade "knappen" som satt nere vid gaspedalen. Sedan dess låter jag den lokaka verkstan sköter all service. Visst ska man gynna det lokala näringsivet, eller hur;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, tänkte bara försöka hitta en bilverkstad som är lika bra som min cykelverkstad, sen blir det nog till att åka dit med både stora och små besvär.

   Radera
 6. Känner igen mig, haha.. jag har heller aldrig öppnat motorhuven, lär aldrig göra det heller. Kan nog inte ens det för jag vet inte hur man gör. När det gäller bilen så överlåter jag allt sådant till gubben ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart det värsta med att vara singel, eller särbo som jag kallar mej nuförtiden.....det är bara att "spotta i nävarna" och fixa det mesta själv.

   Radera
 7. Jag, som mekat igenom en folka variant ett antal varv tycker det är så skönt med dagens bilar som inte går att meka med själv ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst är det helt perfekt! Och nu har jag fått koll på allt man kan göra själv på min bil, fylla på spolarvätska och sånt......känns bra faktiskt! :)

   Radera
 8. Jösses, du är ju proffs. Jag kan absolut ingenting mer än att sätta in nyckeln i tändningen, släppa handbromsen, lägga in rätt växel och köra iväg. Jag tankar inte heller om jag kan slippa. Bortskämd? Jag? Skulle inte tro det. Bara lite curlad. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där att bli curlad vore härligt att prova på någon gång! ;)

   Radera
 9. HAHA ja ibland stämmer inte handböckerna
  alls, bra att allt löste sej till det bästa
  och att det bara är att tuta och köra;-)
  Ha det bra:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuta och köra är absolut vad jag gillar bäst med att ha bil!! :)
   Ha det bra du med!

   Radera
 10. Bilar borde vara självfixande - de ska bara fungera, helt enkelt ;)

  SvaraRadera