måndag 26 december 2016

Liten andningspaus

Idag klev jag upp skapligt efter nattjobbet för att åka till grannkommunen Oxelösund och cykla lite. Cykeln lastades på bilen och sen bar det av för att börja med att göra något alldeles förbjudet i turfkretsar, ta zoner med bil. Eller ja, man får ju parkera och gå en bra bit på de flesta ställen. Jag började med ett stopp på Jogersö där tre zoner togs. Sen for jag vidare till Femöre där fler zoner blev tagna medan molnen hopade sej på himlen. Så efter ännu en liten biltur blev det en promenad till Femörehuvud där himlen fullkomligt öppnade sej, på mindre än fem minuter var jag blöt in på bara kroppen.


Min plan var att sen lasta av cykeln i centrum för att cykla hem alla zoner i Oxelösund, men cykeln blev aldrig avlastad för jag var verkligen dyngsur och frusen ända in i märgen..... och det kanske var meningen. Ibland är det lite svårare att andas än annars och då är det nog bra att man blir tvingad till en liten paus för att hitta tillbaka till glädjen och det djupa andetaget igen.

Innan jag gav mej av hemåt stannade jag till i Oxelösunds hamn för att fota i ett ljus som jag tyckte var alldeles magiskt. Tänk så förunderligt livet är, ömsom regn, ömsom sol utan att man egentligen vet varför. Kram och kärlek!
11 kommentarer:

 1. Nu skulle jag inte turfat omkring... Jag skulle fotat i stället ;) Magin hade lockat mig mer... Men du lyckas med båda ju :) Säg mig: Ploppar bara sånna här turfzooner upp bara så här, eller finns det kartor liksom... Härliga bilder :) Du får se mycket natur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att fota, tur det går att kombinera. :)
   Om du laddar ner appen, som är gratis, i din mobil får du upp en karta där zonerna är markerade som röda fält, ungefär som en gpskarta där din egen position markeras med en gubbe som bär det namn du valt att använda i spelet.

   Radera
 2. Så vackert! Men det är ju väldigt vackert där! Vet inte hur många bilder jag har därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fint både på sommaren och vintern, men ljuset är finare på vintern när solen står lågt, tycker jag.

   Radera
 3. Självplågeri skulle jag kalla ditt turfande den här julhelgen;-)
  Bilderna är verkligen magiska - bra att du stannade till och fotade trots att du var dyngsur. Ja, vad gör man inte för bloggen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kan hålla med lite där! Men har man bestämt sej för att försöka ta regionsmedaljen så har man!

   Radera
 4. Ömsom regn, ömsom sol - stämmer på hela livet :) verkligen!
  Vackra bilder från en vacker plats! Du får se mycket under ditt turfande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får jag verkligen! Just nu planeras en liten resa i slutet på januari, hoppas bara på att det är snö- och isfritt då!

   Radera
 5. Kontrasterna mellan den pastelliga himlen och ruffa förgrunden är verkligen superhäftiga!
  Annars fryser jag bara av att läsa om hur blöt du blev.

  SvaraRadera
 6. Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 7. Usch för att bli så där dyngsur, det är så hemskt. Men bilderna är otroligt vackra!! Ja livet går upp och ner... verkligen. Jag håller tummarna att du och din familj får ett riktigt bra 2017. Stor kram till dig!

  SvaraRadera