måndag 5 december 2016

Turfmedalj och kråmkastarmottagareinstallation

När jag tog semester under helgen tänkte jag ett tag bara ta två av de tre nätterna ledigt, men så här i efterhand känns det otroligt bra att jag tog alla tre.

G var ju tvungen att åka hem till sitt och det var ju trist, men innan han for hann vi upptäcka att det kommit en hel massa nya medaljer i turf, ja, ni trogna läsare vet nog vid det här laget vad turf är, så jag går inte in närmare på det. De nya medaljerna var ju som sagt nya så dem tänker jag orda lite om. En gick ut på att man ska ta zoner på tre olika broar inom tio minuter, en annan handlar om att man ska ta först en zon vid på en bro, sen en vid en kyrka och slutligen en vid ett monument inom 20 minuter. Den som lockade mest var dock medaljen darkest ninja, som gick ut på att du ska ta 30 zoner mellan 02.00 och 03.00 på natten, ingen match alls för en nattarbetare med semester. :)

Jag laddade med några timmars sömn i min alldeles fantastiska soffa, och sen gav jag mej av i sakta mak mot bästa platsen för att starta jakten på 30 zoner inom en timme. Som vanligt hade jag för bråttom iväg, men vad gör det när man kan fota lite när man väntar på att klockan ska bli två. Här är jag på väg in på en helt öde Storgata, rätt så speciellt....


....och med den här utsikten stod jag och väntade på att klockan skulle bli två, lite smånervös för 30 zoner på en timme är rätt så mycket.


Och iväg for jag när klockan slog 2 och efter 39 minuter var den min........kändes rätt så bra faktiskt! Nått annat som kändes bra var att jag inte mötte några arbetande kollegor, de tycker redan att jag är tillräckligt tokig som det är! ;)Idag har det också hänt en hel del. Först blev det en cykeltur när jag stannade till på stan för att köpa en "kråmkastarmottagare" på Kjell och Company. "Mojängen" fick ligga kvar i väskan medan jag gick bort till Hanna och Ella för lite mys, eller mycket mys för att ge sej på att få den där tingesten att fungera var precis inget jag hade lust med. Klockan blev faktiskt över åtta innan jag bestämt mej för att göra ett försök. Och tänk efter en svettig halvtimme, jag tror till och med att jag var svettigare i kväll än jag var i natt.....så fungerade det! Ja, ibland överraskar man till och med sej själv! :)

Kram och kärlek!

16 kommentarer:

 1. :) Härligt med (vad andra kallar) tokigheter! Var och en på sitt vis :) Heja dig!
  Kråmkastarmojäng på g även här ... men jag drar mig lite ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, teknisk utveckling kräver sin tid.......

   Radera
 2. Du milde vilken hängivenhet. Jag skulle aldrig vara utan min sköna nattsömn, men så jobbar jag inte natt heller. Bra jobbat i vilket fall som helst! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Efter snart 25 år som nattarbetare har jag så att säga vanan inne att vara vaken på de mesta okristliga tider!

   Radera
 3. Så, det är nya turfgrejer på gång! Det verkar ju inte ha varit så många störande moment i Nyköping vid den tidpunkten då du var ute!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var så lugnt och skönt så.....det kanske får bli fler nattliga rundor! :)

   Radera
 4. Alltså jag håller helt med dina kollegor. Hur f*n ska man ta 30 zoner mitt i natten. Ja, eller så var det mitt på dan, för det känns ju som natt hela tiden ändå under den här årstiden;-)

  Kan bara säga "Good luck" med Chromecast, den senaste varianten alltså. Har INTE fått ut valuta på mina 390 kronor än. Lär nog inte få det heller med tanke på att jag/vi är lika tekniskt begåvade som du. Å vi har som sagt inga barn att ha tillgång heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det här klarade jag utan barn och det var bara att följa instruktionerna.....sätt i "mojängen", välj hdm nånting,skriv in koden till din mottagare, hämta din nätverksanslutning och skriv in ditt lösen, ladda ner appen.....nej, skämt åsido så var det rätt så enkelt, men svettigt, när jag väl kom igång.
   Lycka till!

   Radera
 5. Att du åker runt på natten och turfar tror jag ingen blev förvånad över, däremot att det fanns 30 zoner kVA du inte tagit var en överraskning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah.......jag hade VÄLDIGT svårt att låta bli dom här zonerna på dagen, kan jag säga. Det var nästan värre än att ta dem på natten.....

   Radera
 6. Nu är det många år sen jag jobbade natt, men jag har inga svårigheter att hålla mig vaken den tiden på dygnet fortfarande. Men ALDRIG i livet att jag hade vågat mig ut i samhället alldeles en sam mitt i natten. Trots att Åstorp är en liten håla, så händer det en hel del otrevliga saker här....givetvis även under dagtid. Du är en modig kvinna. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är nog inte så lättskrämd av mej. Inte när det gäller såna saker i varje fall!
   Kram tillbaka!

   Radera
 7. Man måste få vara lite tokig ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo......det är härligt att vara tokig! :)

   Radera
 8. Slinker in här på en Nobel dag och önskar dig en fim helg. Kanske med några turfzoner. :)

  SvaraRadera
 9. 30 zoner på 39 minuter? Jisses. Och det mitt i natten.

  Alltså.

  Du är ju helt unik.

  <3

  SvaraRadera