fredag 2 januari 2015

Revisitor

Idag har jag cyklat ett antal mil på jakt efter nästa turfmedalj. Tack och lov hade jag medvind sista biten hem! :)

För att förstå vad jag håller på med måste jag åtminstone försöka förklara vad medaljen revisitor går ut på. Turf vet ni vid det här laget att det är en spelapp som går ut på att ta zoner med cykel eller till fots. När du har tagit en zon blir den grön och blockerad för andra turfare i en halvtimme, och efter det är det fritt fram för vem som helst av de andra turfarna att ta zonen. Själv kan jag göra ett nytt besök i den egna gröna zonen, en så kallad revisit efter 24 timmar.

Och så till medaljen då! För att erövra den måste du inom 5 dagar göra återbesök i minst femtio zoner vilket innebär att du först måste göra zonen grön genom att ta den och sen efter 24 timmar göra ett återbesök i samma zon. Om någon annan tar zonen dess emellan får du helt enkelt börja om från början igen.

Zonerna i innerstan som tas nästan hela tiden av olika turfare är ju inget bra alternativ till den här medaljen. Istället blev det en cykeltur till tre av stans ytterområden där zonerna inte växlar ägare lika ofta. En del zoner var gröna och fortfarande mina sen tidigare rundor och de tog jag förstås. Sen gjorde jag ytterligare zoner gröna för att kunna göra fler återbesök nästa gång jag besöker området.

Ikväll har jag bastat i föreningens bastu för att mjuka upp min något ömma kropp litegrann och nu håller jag med spänning koll på vad de andra turfarna i stan sysslar med. Har jag tur kanske det finns några gröna zoner kvar imorgon! :)

21 zoner tagna.....29 återstår.....extrabatteriet på laddning och snart jag med för nya turfäventyr imorgon! :)

Ha en skön helg!! KRAM på er!


9 kommentarer:

 1. Verkar iallafall bli en hel del motion med turfandet, kul att du hittat något du gillar :)

  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, jag är verkligen jätteglad för att jag fick tips om turf från en jobbarkompis! :-)

   Radera
 2. Häftigt, aldrig hört talas om det. Man klagar ju alltid på att folk bara sitter hemma framför datorn, ett bra alternativ :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är kul! När jag vaknade idag kom jag på att jag valt ett uselt tillfälle för att ta Revisitor. Första söndagen i varje månad börjar en ny omgång, alla poäng och alla zoner nollställs och vinnarna utses. Förhoppningsvis får jag behålla de revisits jag hunnit göra i varje fall!

   Radera
 3. Svar
  1. Det är betydligt roligare än att sitta instängd i ett rum på en spinningcykel i varje fall! Med motvind och uppförsbackar blir ju motståndet varierande också! :)

   Radera
 4. Låter tuff men kul! Vilken härlig motion du får men hu för att cykla i riktig motvind, Då behövs lite uppmjukning i bastun!
  Ha det så bra på din kommande turfingtur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tufft, men jag gillar verkligen utmaningar! :-)

   Radera
 5. Låter spännande och vilken nyttig app om man är tävlingsinriktad och enveten :)

  SvaraRadera