torsdag 29 januari 2015

Tanter kan!! :)

Trampar vidare för att ta regionssegern i spelet turf. I spelet krigar man mot andra turfare genom att cykla eller gå runt för att ta zoner. Några andra turfare har jag träffat, men de flesta är anonyma och tävlar under olika alias. Mitt turfalias är Canon ( naturligtvis för att min kamera ofta är med på mina rundor).

Så idag då trampade jag iväg redan vid nio för en riktig rejäl turfrunda i det fina vädret. Jag hann nästan bara iväg så började det snöa riktigt, riktigt blöt snö över stan. Jag blev minst sagt stressad för i stan har en ny "superturfare" dykt upp, han tar zoner som han hade eld i baken och närmar sej min första plats snabbt.

Aja, jag var helt enkelt tvungen att avbryta turfrundan för att inte komma alldeles dyblöt till fackets kontor där jag var tvungen att göra ett besök idag. När jag fått de papper och den information jag behövde gav jag mej iväg igen och nu sken plötsligt solen.....nästan i varje fall. När jag startar igång spelet på mobilen får jag se att den nya "superturfaren" är i närheten och jag ger mej bara fan på att hinna ifatt honom eller henne och se vem det är jag gör allt för att hålla ifrån mej.

Med livet som insats kastar jag mej ut i korsningen jag måste passera trampandes som en galning.......och får se "superturfaren" ståendes i nästa zon, NewEast. Jag har aldrig sett någon så häpen som han när Canon gjorde entré på banan......"eh, allt är ju inte som man tror......mmmm.....allt är verkligen inte som man tror!!" Han såg minst sagt ut som en fågelholk när han fick se att supercyklande supercanon var en tant på tantcykel med cykelkorg och allt, med det grå håret som en stor mopp på huvudet och igenimmade glasögon........haha....tanter kan dom med! :)

"Superturfaren" visade sej vara en väldigt trevlig man.....ärligt så börjar jag tro att alla turfare är trevliga. Han sa också att han inte är ute efter regionssegern denna månad och det gjorde mej väldigt, väldigt glad.

Vad han hette sa han, men det har jag glömt. Minnet är sådär på Cecilia.....men en jävel på att cykla är hon i varje fall!

Det här med att svära har jag kanske fått från mor min förresten. Idag när jag berättade historien från dagens turfning för henne i telefonen var det enda hon sa........"Jävla idioter", med ett leende ska tilläggas.

Nu vidare i det underbara liv som går alldeles för fort. Elin ska hämtas och sen ska vi äta ute innan vi ska till stans nya multihall och se hennes Niklas spela fotboll, inomhuscupen Gästabudsbollen drar igång idag.

Kram och kärlek till alla!

I Bangladesh turfar man inte!! Där används rikshaws till transport av både människor och grejor.....

14 kommentarer:

 1. What was he doing on your turf? ... so to speak ;) En del skämt gör sig verkligen inte på svenska!
  Heja tanten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.....du har så rätt så!! :)
   Ha det gott!

   Radera
 2. Vad kul att du fick se honom! Och såklart du vinner denna månad. Han skulle bara våga slå dig nu när han träffat dig. Go for it :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imorgon ska det cyklas ända till extrabatteriet till telefonen tar slut.........:).

   Radera
 3. Jag tycker det är roligt med visdomsord och här är ett, som kanske passar:

  "En av de roligaste saker att göra i livet, är att göra det andra säger att du inte kan".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra visdomsord! Det är ofta när jag får såna utmaningar som han på f flyger i mej.......jag ska allt visa dom jag att jag visst kan!!!

   Radera
 4. I Kina är det cykeln som gäller. Åtminstone när vi var där 2009 och tidigare, fast det kanske är ändrat idag, vad vet jag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man ser bilder från Kina är det ofta på cyklister, så det är säkert så fortfarande.
   Kram

   Radera
 5. Hahaha, jag skulle velat se dig när du kom farande för att försvara din turf-ära!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.....jo det är nog en syn det!! :)

   Radera
 6. Svar
  1. Tack för omtanken.......!
   Ha det bra!

   Radera
 7. Haha! Jag skulle vilja se hans min. Ja, tanter är verkligen något att räkna med. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den var helt obetalbar......jag tror aldrig jag gjort sån "succe"! ;)

   Radera