måndag 23 november 2015

En sån historia

Jobbarhelgen har passerat och den har varit bra på många sätt. Vi har hjälpt många med både stort och smått och ett problem som hängt över mej och min kollega ett bra tag fick i morse sin lösning.

Det var så här att vi i september fick ett mail från chefen där hon ifrågasatte ett bensinkvitto som vi lämnat in för redovisning i juni. När våra bilar får slut på bensin åker vi och tankar med ett företagskort. Mätarställningar skrivs upp och kvittot signeras och dateras för genomgång och arkivering av ekonomiavdelningen. En tankning brukar i regel hamna någonstans kring 35 liter. Kvittot som ifrågasattes var på 72 liter och det kan väl vem som helst förstå att inte det stämde. Vad som hänt har stötts och blötts i flera månader och jag och min kollega har tänkt och tänkt för att försöka förstå och för det första komma ihåg vad som kunnat hänt vid just den tankningen i juni. Vi har också retat oss på att vi inte reagerade på kvittot direkt när vi fick det.

Vår chef är väldigt bra och har hela tiden bedyrat att hon inte misstänkt oss för något och min kollega och jag har ju också vetat att vi inte medvetet gjort något galet, som att stjäla till exempel. Men känslan är ändå inte kul, det känns verkligen hemskt!

Och så i morse åkte vi för att tanka direkt efter ett rätt så besvärligt larm med ambulansinskick och ut ur pumpen kommer ett kvitto på 71 liter....det hände igen och just oss...... känslan var hemsk...... det blev faktiskt helt klart för mycket klockan fem på morgonen.

Jo, vi jobbade i varje fall vidare och när macken öppnat vid sex åkte vi tillbaka för att försöka få någon form av förklaring av personalen där. Vi stegade in och beskrev situationen och tjejen i macken säger bara "Inga problem, ni har bara fått fel kvitto", ber om oss om vårt företagskort och skriver ut vårt kvitto. Va, eller hur? Där lämnade allt en stor sten bröstet på ett litet ögonblick! :)

Nu ska jag pusta ut och njuta av några dagars ledighet. Och hallå, glöm inte att kolla era kvitton! Kram!


16 kommentarer:

 1. Vilken härlig känsla när man får bevis på att man har rätt. Jag kollar alltid kvittot i mataffären men är lite slarvigare när jag tankar. Får nog börja se upp lite. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var riktigt, riktigt skönt!! :)

   Radera
 2. Det låter som om någon "fifflat" med mackens kvittosystem alternativt pumpen. Förstår att ni kände en oerhörd lättnad, för även om man är som ni totalt oskyldig så förklarar det ju inte ett kvitto på nästan den dubbla mängden bensin.

  Jag tillhör tyvärr dn skaran som aldrig kollar kvitton...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade heller aldrig......men nu gör jag det!

   Radera
 3. Jag kollar inte kvitto så noga heller. Senast jag tankade blev jag tillbakaropad av personalen och en mycket blek kund. De ville se mitt kvitto och jämföra med hans. På hans stod att han tankat diesel - han hade en bensinbil. På mitt stod bensin - jag har en dieselbil men jag stod vid en pump där det inte fanns någon annan valmöjlighet, så jag var aldrig orolig. De hade helt enkelt förväxlat våra kvitton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som det händer rätt så ofta faktiskt. Och jag förstår att han blev orolig, det är inte så kul att tanka diesel i en bensinbil.

   Radera
 4. Nä man kollar nog inte så noga alla gånger och framförallt kanske inte den tiden på dygnet, skönt att det löste sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen väldigt skönt!
   Igår var jag dessutom till tandläkaren och hade inga hål....plötsligt känns det som allt går år rätt håll igen! :)

   Radera
 5. Du milde så enkelt och ändå så otroligt jobbigt när man inte vet vad som hänt! Skönt att ni blev helt rentvådda i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det känns bra att få bevis på att man inget gjort! Förutom då att glömma kolla kvittot och det.......det kommer aldrig att hända igen! :)

   Radera
 6. Åhh, så skönt att det gick att lösa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sov faktiskt lite extra gott igår förmiddag! :)

   Radera
 7. SÅ bra att det löste sig!! Men vad skumt att man kan få fel kvitto så där... När jag handlar mat kollar jag alltid kvitton, händer titt som tätt att det som är på extrapris inte är inprogrammerat i deras kassa.
  Fantastisk bild, som vanligt!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu för tiden kollar jag alla kvitton, vill inte att det blir fel igen!
   Ha en fin helg Mia! Kram

   Radera
 8. Dåå fick du ju en förklaring, men det innebär ju också att dom 72 liter ni tankat förut inte debiterats, det borde ju din chef kollat upp. Be chefen göra det.
  Själv brukar jag alltid begära kvitto när jag betalar med kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vår chef skulle ta det med ekonomiavdelningen. Vore kul att veta om vi fått betala det som stod på kvittot eller det som vi egentligen tankade för när fakturan kom.
   Jo, jag tar också alltid kvitto när jag handlar med kort. Skönt att ha beviset kvar om något går fel.

   Radera