söndag 1 november 2015

Helgen :)

Jag kom fram till Gävle rätt så tidigt på fredagen. Redan strax före elva var cykeln urlastad och incheckning gjord på Clarion Hotell Winn och sen bar det av ut i Gävle. När Elin läste till sjuksköterska i Gävle var jag ofta där och hälsade på och det skulle bli riktigt kul att återse stan igen.

Jag cyklade bland annat förbi en klassisk Gävle symbol.....


Vid fyra-tiden dök grabben med stort G upp i Gävle och cykeln ställdes undan. Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat, bastubad och ett dopp i hotellets pool. Efter frukosten på lördagmorgonen bar det sen iväg igen. Jag cyklade söderut och grabben norrut. Jag började i Boulognerskogen i Gävle.Sen bar det av ut på landet där jag mötte en trevlig dam. Jag cyklade på en smal stig och plötsligt stod en hund i vägen. Hunden var kopplad och med ryggen mot mej gick en dam och släppte bara ut mer och mer av kopplet helt omedveten om mej. Till slut var jag tvungen att ropa så hon skulle upptäcka att jag och hunden stod öga mot öga på stigen och varken kom fram eller tillbaka. Det visade sej vara en trevlig och väldigt pratsjuk dam, som ville veta vad jag gjorde där ute i ingenstans. När hon fick veta att jag var från Nyköping, och bodde på hotell i centrala Gävle utbrast hon helt plötsligt: "Vet du egentligen var du är någonstans?". Och just då var det nog lite si och så med det! ;)


Till slut lyckades jag i varje fall ta mej tillbaka till stan igen, för ytterligare en trevlig kväll då vi knappt orkade släpa oss iväg till närmsta restaurang ens en gång. :)

På söndagen blev det bara lite lugn cykling................innan det var dags att checka ut och bege sej hemåt igen. Jag kunde inte låta bli att stanna till i Tierp och ta de få zonerna som fanns där. En zon låg lite avsides, men var väl värd ett besök. Kanske att jag var lite orolig för att mörkret skulle överraska mej där ute i ingenstans.Efter att ha tagit alla zoner utom en i Tierp fortsatte jag färden hemåt, himmelen var magiskt vacker......en perfekt avslutning på en riktigt bra helg! Kram och kärlek!


HELGBILDEN

24 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jo, det var verkligen inte så tokigt! :)

   Radera
 2. Du verkar ha haft en jättefin helg med allt du kunde önska dig!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var en helt fantastisk helg! :)

   Radera
 3. Gävle är en otroligt trevlig stad. Har faktiskt varit där fler gånger, bland annat på träningsläger i fotboll.
  Du är suverän med att turfa. Så många fina platser du ser och delar med dig av.

  PS. Eftersom jag är extremt hundrätt hade jag nog skrikit långt innan jag hade stått öga mot öga med jycken;-) Å du, bra att ni klarade er utan att bli haffade av polisen den natten... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då jag försökte köra ifrån polisen hade jag verkligen en väldig tur. Det kunde ha blivit väldigt dyrt!! ;)

   Radera
 4. Jag är tacksam att jag har min familj m.m.

  SvaraRadera
 5. Snart har du cyklat genom hela Sverige! Så imponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många zoner kvar och många nya platser kvar att upptäcka.......och det är det allra bästa! :)

   Radera
 6. Damen trodde säkert att du hade cyklat hela vägen från Nyköping och bara hamnat där :) Låter som en härlig helg med en skön blandning av full fart och avkoppling på hotellet. Min dotter pluggade en termin i Gävle efter sin examen i Linköping. Trevlig stad det lilla jag hann se. Fina bilder som vanligt.
  Sv: Ja det var väldigt skönt att få vara helt ifred vid graven på fredagen. Kan tänka mig att det nästan var kö dit under helgen och det hade jag inte klarat...
  Ta hand om dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Damen sa också " det är ju minst fem kilometer till Gävle, säkert sex"......men det är ju inte så långt att cykla i mina ögon! ;)
   Skoj att din dotter också pluggat i Gävle!
   Ha det bra Mia! Kram

   Radera
 7. Ni ses i Gävle för en mysig helt och så cyklar ni åt varsitt håll? ;) Ja, se turfare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur?! Riktiga nördar är vad vi är! :)

   Radera
 8. En givande helg och tur vovven var snäll den var
  kanske utrustad med rullkoppel dom ställer till med många
  problem om man inte är uppmärksam som ägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det rullkoppel det heter! Och visst ställer det till problem! Det är inte alls ovanligt att hunden går på ena sidan vägen och matte/husse på den andra med kopplet emellan.

   Radera
 9. Du råkar ut för lite av varje på din turer, men det verkar väldigt kul. Jag får nog läsa på lite mer om det här. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Turf är kul!! Det är ett spel som du laddar hem till din smartphone, som går ut på att ta zoner som är utplacerade både här och där i hela världen. Man får se och uppleva en hel del fantastiska saker! :)
   Kram

   Radera
 10. Nog har du fantastisk tur att det är ett så skönt höstväder, perfekt att cykla i! Ja, det har vi ju alla förstås ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det härligt med den milda hösten! :)

   Radera
 11. En toppenhelg det där, och så mycket du hinner se av nya platser. Ett perfekt väder att döma av bilderna. I år är det en finfin höst som har varit lång. Trots att vi är inne i november är det barmark och ljummet, och ett riktigt cykelväder. Tack för du delade med dig av din helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten har varit fantastisk, jag hoppas det håller i sej ännu ett tag! :)

   Radera
 12. Vilken fin helg :) tänker att du måste ha grymma lårmuskler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, efter en sån här helg känns det att jag har lårmuskler i varje fall. ;)

   Radera