söndag 6 november 2016

Modeord

Ända sen jag flyttade hit har jag använt antennen på tv:n och bara haft de markbundna kanalerna. Förra lördagen fick vi på städdagen veta att det i fortsättningen kommer att behövas en hd-box för att kunna se även de kanalerna. Det gav mej en liten putt i rumpan och rätt snabbt bestämde jag mej för att äntligen skaffa en box av något slag. Tydligen är viasat leverantör till vårt fiber så innan jag hann tänka mer på saken och därmed skjuta upp det igen skrev jag in mina kontaktuppgifter på viasats hemsida. Jag tror att det inte ens tog fem minuter innan de ringde upp, ibland är de snabba. :)

Försäljaren var en ung kille som pratade som en kulspruta och ideligen använde han ett ord som är det mest irriterande jag vet, särskilt när det kommer från vilt främmande människor. "Men hej Cecilia, du ville att vi skulle ringa dej. Vad vill du då, vännen?" "Jo, jag var intresserade av att hyra en box". "Men, vännen, vilken bra idé!" Samtalet höll på att göra mej galen... en del modeord är verkligen förskräckliga, eller är det jag som är gammeldags kanske?!

Hur som helst blev i varje fall en box beställd och med ny och lite större tv kommer det nog att bli jättebra. Ja, om nu soffan som jag beställt från Mio äntligen kan komma......än så länge är den "bara" två veckor försenad......

Och äntligen fick jag då chansen att använda en skylt jag fotade i somras som ett litet bidrag till Bp:s skyltsöndag. Kram på er!


10 kommentarer:

 1. Jag har också råkat på försäljare som nog inte riktigt vet hur de ska bemöta andra människor. En tjej hälsade mig med ordet Tjabba i stället för hej, och glömde presentera sig. Säljarutbildningen hade behövt en uppryckning...i annat fall får jag sätta upp en sån skylt som du visar utanför dörren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var verkligen ingen rolig försäljare! En termin på charmkurs skulle många av dem behöva!

   Radera
 2. Haha....de är lite för överdrivna ibland, personlogen blir jag störd av att de använder mitt förnamn som om vi är vänner,
  jag antar att de har fått till sej att de ska vara personliga....

  SvaraRadera
 3. "Vännen" - som en patroniserande klapp på huvudet ... Grrrr!
  Imponerande att du ändå fortsatte samtalet - själv hade jag nog inte klarat det!
  Hoppas soffa, tv och box snart är hos dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid det tjugonde "vännen" var det väldigt nära ögat att det inte blev någon box!
   Ha en skön söndag!

   Radera
 4. Dess försäljare med smort munläder! Dom borde kanske gå en kurs i svenska och hur man tilltalar folk. Jag hade nog slängt på luren och sedan ringt upp igen när jag lugnat mig! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det borde egentligen jag också gjort! Kanske hade jag fått prata med någon vettigare människa då!

   Radera
 5. "Jag är inte din vän, jag är din kund och vill bli behandlad som en sådan".

  En eftermiddag stod det en kille utanför min dörr och när jag öppnade sa han;
  - Ryckte jag upp dig från TV-soffan?
  Eftersom jag satt och jobbade blev jag minst sagt kort i tonen mot honom. (Han skulle kränga någon sorts "säkerhetspaket")

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert sector alarm, de springer här också titt som tätt och blir nästan sura när man säger att man inte är intresserad.

   Radera