fredag 3 oktober 2014

Knäckig äppelpaj med mormor

Kom tidigt i sängen efter natten, så det gick bra att kliva upp klockan tolv för att fixa ihop en mumsig äppelpaj att ta med till eftermiddagsfika hos mormor.

4-6 äpplen

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

½ dl grädde

½ dl sirap

½ tsk bakpulver

Skala och skiva äpplena och lägg dem i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i de övriga ingredienserna. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass. Eller allra helst båda! ;)

Mormor och jag hade en väldans trevlig eftermiddag med mycket prat. Intressant att prata med en människa som har 91 år av upplevelser fortfarande alldeles glasklara i huvudet.

När jag kom hem struntade jag i disken, tände några ljus, hällde upp ett glas vin och sjönk ner under en filt i soffan för att fortsätta läsa "Min mormor hälsar och säger förlåt". En alldeles underbar bok! Precis som i "En man som heter Ove" vandrar jag mellan stor sorg över romangestalternas livsöden, jag ler av den värme som finns mellan personerna i böckerna och jag skrattar så tårarna rinner när den ena efter den andra rätt så dråpliga situationen beskrivs på ett alldeles ypperligt vis.

Baka gärna en äppelpaj och ha en helt fantastisk helg! Kram och kärlek!

5 kommentarer:

  1. Lät precis som en start på en helg jag skulle velat ha haft denna helg, men ja jobbar ja...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då hoppas jag du får en bra och lugn jobbarhelg!

      Radera
  2. Svar
    1. Det var det! Blir en till på söndag när Elin kommer hit på middag! :)

      Radera
  3. Jag ska prova den i dag :)

    SvaraRadera