tisdag 5 maj 2015

Omväxling förnöjer

Igår hann jag precis sätta ner jordgubbsplantorna och gå till skogen för att samla stöttor till näten över de blivande ärtorna innan regnet började falla över kolonin. Jag tog bilen hem för lite lunch och när regnet avtog beslutade jag mej för att ta ett tag med den planerade häcken på min lägenhets lilla uteplats. Jag hann gräva några meter innan regnet började riktigt ordentligt igen och jag drog mej tillbaka för en kopp kaffe innan det var dags att hämta Elin för att åka iväg och plantera jordgubbar vid en jättefin stuga där det också spöregnade. Efter att ha släppt av Elin blev det soffhäng med vetenskapensvärld på tv:n och det var en riktig rysare, världens sjätte massutrotning är under uppsegling......och sen slocknade jag.

Och sen idag då, tjuvstartade jag med tvättstugan tre kvart för tidigt och vid nio var lägenheten färdig städad och då var det dags att lämna blod. Där låg jag på en brits mitt emot en annan turfare, världen är bra liten, och hade det rätt lugnt och skönt i tio minuter, ja en kvart då, för det var en elev som skulle sticka mej. Sen bar det av hemåt igen via några turfzoner och lagom och jämt hann jag hem för att tömma och städa tvättstugan. Sen blev det lugnt hela långa eftermiddagen innan det var dags för besök på Tres Tapas för lite sangria med tapas till med några goda vänner.....så trevligt. :) Cykelturen hem gick med en faslig fart i ösregn....faktiskt var det himla nära att jag körde över grannens hund när jag svängde in på gården.

Och vore det inte jag som hade skrivit det här inlägget utan jag hade läst det någon annanstans hade jag nog tänkt.......herregud, den där människan behöver minst en tia sobril för att lugna ner sej!

Tjolahopp.......och.......kram och kärlek!

18 kommentarer:

 1. Givetvis behöver du inga sobril, kör på du trivs ju med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag gör nog det....:)! Ska strax iväg på turföl, ska bli kul att träffa några andra galningar!! ;)

   Radera
 2. *S* Och jag som ändå tyckte att det där kändes so m beskrivningen av ett par lugna dagar - för att vara du ;) Du hade ju en hel lugn eftermiddag!
  Vet du, huvudsaken är ju att man trivs och har det bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är så sant....alla väljer sin väg här i livet! :)

   Radera
 3. Både aktivitet och vila, lite blandat, precis så bra som det ska vara med val utifrån sina egna intressen och möjligheter.

  Det där med jordgubbar är trevligt. Jag har mitt miniland, som jag skulle behöva göra om men så goda jordgubbar finns inte att få tag på. Jag håller istället på att föröka dem, så att jag successivt kan byta ut de gamla plantorna mot samma slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, min pappa har alltid tagit nya plantor på revorna och det är hans plantor jag använt i mitt land.....helt perfekt!

   Radera
 4. Fniss, ibland undrar man ju hur ens dagar ser ut med andras ögon ;-)
  Jag hade tur för jag hann göra allt jag skulle i trädgården innan regnet kom, t o m gödsla ordentligt med hönsgödsel, så efter nattens spöregn har alla lukter försvunnit.
  Och nya jordgubbsplantor, det ska jag också köpa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur med gödslet.....det är skönt om det regnar ner så fort som möjligt!

   Radera
 5. Ser ut som att du är en effektiv kvinna, som absolut inte behöver några Sobril alls.
  Och du cyklar ju korsåtvärs som värsta elitcyklist.
  Och vet du regn kan ju också vara...flytande solsken !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flytande solsken...helt underbart! Så ska jag tänka när regnet faller nästa gång och så ska jag njuta av doften av regn och det vackra i naturen som nästan blir ännu grönare vid regn. :)

   Radera
 6. Fart och fläkt, tänker jag. Men bara du vilar lite mellan varven så....kör på.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får mixa vila och arbete! Idag blir det både och.
   Kram

   Radera
 7. Haha, det där med att ta det lugnt är inte riktigt din grej :) Men att påta i landet är ju avkopplande i sig så det jämnar ut sig lite.
  Det blir nya chanser till lunch! Ta hand om dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du får säga till när du har vägarna förbi nästa gång!
   Ha det gott. ! Kram

   Radera
 8. Hahaha, jag blir glad över att läsa om din energi, nu när jag har så lite själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde jag skulle jag posta lite till dej!!
   Kram

   Radera
 9. Härligt med energin, skulle behöva den med just nu. Men idag väljer jag att ta det lugnt så jag orkar med nattjobbet i helgen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska man jobba är det bäst att vila! Hoppas helgen blir lugn på jobbet!

   Radera