onsdag 27 maj 2015

Turfar järnet!

Idag packade jag matsäck och cykeln i bilen för en turftur till Norrköping. Mitt mål var att samla unika zoner. Lite mer än halva stan hade jag kvar att ta zoner i, och det blev en lång tur.

Jag parkerade vid det stora köpcentrumet Ingelsta och sen var det bara att trampa på genom stan för att nå den första zonen som jag inte redan tagit en gång. Det var en bra bit att cykla utan att turfa.....en transportsträcka helt enkelt. Sen var det dags att börja leta zoner! För att det inte ska vara alldeles enkelt att turfa med bil ligger många zoner i parker och på cykelvägar genom skogspartier. När man cyklar på sånt här underlag känner man sej inte snygg direkt....det sätter liksom allt löst skinn ordentligt i dallring,....helt klart tantvarning! ( Och rubriken på inlägget ska vi inte tala om).

Sen bar det av mot Smedby och Navesta och sen tillbaka mot stan för att ta lite zoner där innan jag vände tillbaka ut mot nästa ytterområde. När jag kom till stan var det nån som blockade alla zoner mitt framför ögonen på mej och efter lite vimsande runt, runt bar det istället av ut till förorten igen. En zon låg lite avlägset, så jag parkerade och låste cykeln och hängde den rätt rejäla ryggsäcken på ryggen och vandrade en bit.....det lösa skinnet höll sej i schack och faktiskt kände jag med riktigt stark! Belöningen blev lunch bestående av den medhavda räksalladen vid en av de vackrast zoner jag sett, zonen Sjön.


Precis som vid alla städers vattentorn fanns det en zon och massor av klotter.....jag tog mej en bulle och lite vila också!


Nyäten och välmående bar det vidare på färden. Vid zonen CamperView hopade sej molnen, men ibland är turen med mej och jag klarade mej faktiskt från regn hela dagen!

Här rök de andra två bullarna i violhavet på ett berg någonstans i Norrköping. Då och då var jag faktiskt lite väl vilse!

I Vilbergen funderade jag ett tag på att kasta cykeln i ett dike och ta spårvagnen till stan, boka hotell och ta en öl på stans pub.


Ja, det blev en riktigt rejäl turfrunda med 77 alldeles nya zoner. Jag har alla zoner utom fyra som unika zoner i Norrköping och det känns bra. Om inte min arma bak vore så öm efter sju timmar på cykeln skulle jag ta en ny tur till en ny stad imorgon för det är verkligen kul att turfa och alldeles särskilt på nya platser.

Massor av kram och kärlek! :)

23 kommentarer:

 1. Du är ju otrolig att du bara orkar jag blir trött av att läsa om dina "bravader" eller vandringar kanske man ska säga. Kul om du kommer hit i trakterna. Varför inte ta en turf till Tokarp då. och min kolonin. lovar du ska få nåt i magen här. Vore kul att träffas.
  Ha en bra dag i morgon med
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för inbjudan!
   Hade faktiskt tänkt mej ner till Jönköpingstrakten redan denna långledighet, men det gick som det gick. Ska kolla om det finns några turfzoner i Tokarp (och det gör det säkert)......meddelar om jag dyker upp på nästa långledighet.
   Ha det gott!

   Radera
 2. Du har väl snart turfat hela Sverige :) Fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej för fan.....jag har hela Sverige kvar! Men det ska nog ordna sej....så småningom!

   Radera
 3. Det är nog roligt och du får se mycket, men inget för mej turfar vovve 4 gånger om dagen det får räcka;-)
  Har inte internet i mobilen heller, lever i stenåldern men det är ganska skönt;-)
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lugnt och skönt att turfa vovve. Jag skaffade mej ny telefon efter separationen och använder den nästan bara till turfningen.....och att prata i då förstås.
   Ha en bra dag du med!

   Radera
 4. Norrköping :) staden i mitt hjärta!
  Vilka fina ställen du hittar genom turfandet - kanske är det dax att börja ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norrköping är verkligen fint. Den där vackra sjön överraskade mej verkligen! Och den hade jag aldrig hittat utan turfningen! :)
   Ha en fin dag!

   Radera
 5. Nu får jag nästan träningsvärk av allt ditt turfande. Har läst dina senaste inlägg och gillar att du pausar raklång i gräset och med bullar. Så härliga kontraster! Jag har förstått att de som börjar turfa är som besatta av det, min brorsons flickvän håller också på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja nog är jag besatt alltid!! Tack och lov är det en nyttig besatthet....! :)

   Radera
 6. Snyggt jobbat! Såg dig på kartan när du for runt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, for runt är rätta ordet. Inte alldeles lätt att ta närmaste vägen till zonerna när man är på ett nytt ställe!! :)

   Radera
  2. Jag är imponerad av din energi!

   Radera
  3. Nu ska det snart faras runt i Jönköpingstrakten.....vandrarhem är bokat den 14 juni. Funderar på att ta mej över till Visingsö på hemvägen och fara runt lite där också....;)

   Radera
 7. Duktig tjej! Å det där med turfing låter riktigt roligt! Å hellre cykla än gå - mindre ansträngande om man säger så;-)

  SvaraRadera
 8. Blir såå imponerad!!! Bra jobbat! å skönt att du slapp regnet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är kul och tillsammans med yoga och styrketräning får jag bra träning!

   Radera
 9. Imponerande dagsprogram! Vilken entusiasm, tur att du hittar zoner så att du får belöning för ditt slit! Kul att du visar några vackra naturbilder också!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Imponerande dagsprogram! Vilken entusiasm, tur att du hittar zoner så att du får belöning för ditt slit! Kul att du visar några vackra naturbilder också!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjön där jag lunchade var fantastiskt vacker! Senare under dagen passerade jag också genom en park där det gick en gångväg längs strömmen som var fantastiskt vacker.
   Ha en fin helg!

   Radera
 11. Jämans vad du är duktig. Men tänk så mycket vackert du har fått se på din runda.
  Ha nu en fin helg och du kanske ska vila dig lite efter den cykelturen.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu väntar kalas i dagarna två.....har precis laddat batterierna med potatisplättar med bacon och lingonsylt! :)
   Ha en fin helg! Kram tillbaks!

   Radera