söndag 8 november 2015

Helgbilden

Redan i fredags kväll bestämde jag mej för att cykla hem 10 000 poäng på lördagmorgonen och därmed uppnå nästa rank i turf. När jag vaknade vid sex stod regnet som spön i backen och planerna ändrades till städning istället. Efter någon timme insåg jag att det är förskräckligt tråkigt att städa och att grannarna nog inte ville bli väckta av min dammsugare, så jag gav upp städningen och iklädde mej mina nyimpregnerade regnkläder och gav mej ut i busvädret. Efter dryga två timmar och nästan sjuttio zoner kan jag nu titulera mej turflord.


Sen påbörjade jag en bok som verkar lovande, lagade lite god mat och blev tillsammans med grabben med stort G kallad imponerande på turfs facebooksida....sen slocknade jag rätt tidigt i vanlig ordning. :)

Och idag var jag och firade pappa med lite blommor. Det blev en härlig eftermiddag med god mat, mamma är verkligen fantastisk på att laga mat, vin och några partin rummikub.

När larmcentralen ringde strax före åtta och ville beordra in mej till arbete svarade jag, "Tyvärr det går inte, jag har druckit en hel flaska vin"! När jag lagt på sa mamma "Men det var väl en överdrift i varje fall!" :)

Hel flaska, eller inte, jag tror jag fått lite svårt att blåsa igång bilen i vilket fall.

Nu sängen för imorgon blir det cykel både hit och dit, först simning och lunch med Elin och sen IVPR utbildning på stationen. Och om ni vill se vad andra haft för sej i helgen kan ni titta in här på HELGBILDEN!

Ha en fin vecka! Kram och kärlek!

20 kommentarer:

 1. Turf Lord - stort GRATTIS till den utmärkelsen. Men eftersom jag inte cykar så fastnar jag på din tallrik - WOW säger jag bara. Vilken fröjd för ögonen - för de ska väl äta också. Vad är det för nå't du åt. Mums:-)

  Bra att du hade druckit för att slippa en natt till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förrätten bestod av små bullar av smördeg fyllda med en tomatskiva och hemmagjord räkröra.........riktigt gott! Mamma är alltid noga med att piffa till maten och det är alltid en fröjd att äta där. :)

   Radera
 2. Förstår att du inte orkade ställa upp extra i det läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt skönt att slippa....:).

   Radera
 3. Grattis TurffLord! :) Kul!
  Ibland är det skönt att inte kunna ställa upp!
  Maten ser både omsorgsfullt arrangerad och god ut!
  Önskar dig en fin ny vecka!

  SvaraRadera
 4. Grattis till den fina titeln! Jag tycker med städning känns ganska själsdödande ibland, men sån energi som du har jag ändå inte att jag ger mig ut och cykla. Det är bara till och konstatera att jag är lat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara lat är inte så tokigt.....det är jag ikväll! :)

   Radera
 5. Stort grattis, en välförtjänt titel!
  Ett välkänt knep att skylla på några glas vin när det är inbeordring på gång! Det råkade jag ut för flera gånger när jag skulle bemanna och då är man helt ställd.
  Ha en fin dag trots att regnet öser ner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag känner verkligen med dem som sitter och ringer runt för att få in vikarier. Just därför svarar jag alltid, så de slipper ringa om igen.
   Ha det bra du med!

   Radera
 6. Gör vågen åt Turflorden! Respekt!
  Men du är ju tuff också som ger dig ut i spöregn - galenpanna! :-)

  Tycker att du gjorde helt rätt i att dricka vin, utgår från att du inte hade någon form av jour utan blev uppringd ändå. Du var väl värd den vilan och det umgänget - precis som din pappa på sin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vi har aldrig jour men blir inbeordrade både nu och då.........när vi är nyktra! ;)

   Radera
 7. Svar
  1. Javisst, låter det snyggt! Nästa rank är Turfoverlord och det låter ju ändå bättre......och är en halv miljon poäng bort! Åtminstone just nu! :)

   Radera
 8. Grattis till titeln: Turflord ;) Inte illa alls!

  SvaraRadera
 9. Turflord, ett ord jag inte hört förut, hehe... men vad skoj, grattis! Härligt att dra på sig regnkläderna och trotsa vädergudarna, man mår ju faktiskt så mycket bättre när man kommer in, vädret till trots. Låter som en trevlig helg!

  Tack för dina ord hos mig, ibland sviker självförtroendet och man ser alla negativa egenskaper på en och samma gång. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt tycker jag om att vara ute i regn och rusk, det är precis som du säger väldigt skönt att komma in sen!
   Ha det gott du med och fortsätt att fota för det gör du jättebra!

   Radera
 10. Grattis till Turflord! Eller var det kanske turfnörd ;) Du är inte klok som vanligt, cykla i hällregnet när man kan sitta inne o ha det skönt :) Låter som en väldigt mysig helg (förutom regnet). Åt också middag hos mamma o pappa. Blev lite nyfiken på rummikub, vad är det? Vanliga kortspelet rummi eller? Ha en fin vecka!!

  SvaraRadera
 11. Jag får gratulera till titeln. Inte illa att ge sig ut i hellande regn, men det är kläderna som gör skillnaden. Bra jobbat av dig. Maten ser förfärligt frestande ut. Tack för du delade med dig av din helg.

  SvaraRadera