söndag 26 juni 2016

Midsommarhelgen

I fredagsmorse kunde jag gå hem skapligt från jobbet. Kommunen var nämligen skyldig mej och kollegan en kvart, sen vi räddade livet på en docka härom morgonen......ja, vår HLR-utbildning uppdateras emellanåt med oplanerade övningar. Ja, hursomhelst gjorde den kvarten att jag kunde sova nästan tre timmar innan det var dags att gå upp för att fira midsommar med alla jag tycker om. :)

Efter att mina gäster anlänt och installerat sej bar det av mot kolonin. Vi började med korv vid stugan i vanlig ordning. Strax efter ett skulle stången vid festplatsen resas....och precis som vanligt kom det ingen, men när det så till slut kom en kom det flera och stången kom på plats.


Sen dansades det både lite si och så....det vi inte kom ihåg hittade vi på själva :)...... till svetten rann......


Och dom bilderna får bli mitt bidrag till HELGBILDEN!

Efter mer god mat och mycket trevligt umgänge somnade jag och mina gäster rätt gott när vi kom hem.

På midsommardagen hände också en hel del, men mest badade vi.......och faktiskt doppade jag mej två gånger. Och så idag var det dags för mina gäster att åka hemåt igen. Jag kan bara hoppas att dom haft det lika bra som jag!

Efter att fyra personer tillbringat en helg i en tvåa behövdes det lite uppröjning......extramadrassen tömdes på luft, soffdynor som blev kvar ute för Y.R. skrev att det INTE skulle bli regn har satts på tork, rabatterna har rensats, golvet har sopats och blommorna har fått vatten.......I ungefär en timme rådde ordning i min tvåa, men sen satte jag igång att tvätta och packa för en vecka på Gotland ihop med G, en vecka med ett tre-dagars bröllop och massor av cykling.....tror faktiskt att det är rörigare nu än när vi var fyra personer här......ojoj. Ja, nått kommer jag säkert att glömma, men det ska bli så fantastiskt roligt att få se lite av Gotland.....jag har önskat mej dit i sisådär en 25 år.

Nu lär jag inte höra av mej här förrän i nästa vecka, men Instagram kommer jag nog att bildbomba från Gotland.

Kram och kärlek!

11 kommentarer:

 1. Y.R. var, som alla vädersajter, inget att lita på alltså ;) Det enda man kan lita på i väderväg är nog det man själv kan tyda när man ser ut genom fönstret!
  En vecka på Gotland! Härligt! Hoppas verkligen ni får de bästa av dagar! Håller koll op Insta!

  SvaraRadera
 2. Ha det så skönt på Gotland. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är en fin ö du reser till, ha det så bra!

  SvaraRadera
 4. Härligt att fira en klassisk midsommar och att vädret åtminstone är uppehåll närman dansar runt midsommarstången.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder från ett traditionellt midsommarfirande! Å nu ska du till fina Gotland. Älskar den ön. Den är verkligen speciell på så många sätt. Njut! Önskar dig en härlig vecka med sol och värme!

  SvaraRadera
 6. Jag åker till Gotland på söndag, ska vara där under Almedalsveckan. et blir alltså Visby för mig, men det är en så otroligt vacker stad att det räcker det med!

  SvaraRadera
 7. Jag blir lite avundsjuk på dig som ska till Gotland, det har jag också haft på önskelistan väldigt länge. Ha en riktigt härlig resa.

  SvaraRadera
 8. Du verkar både haft kul och mycket att göra.

  SvaraRadera
 9. Du har haft ett härligt midsommarfirande ser jag. Lördagen var verkligen varmt, nästan lite för varmt när man inte låg vid badet.
  Och Gotland är ju så vackert!! Har ju hunnit se några bilder på instagram och det lär väl bli många fler. Kul med bröllop också. Vi ska åka Birka-kryssning till Visby längre fram i sommar.
  Njut och ha det fint! Kram

  SvaraRadera
 10. Lite sent att önska dig och G en härlig vistelse på Gotland! Har aldrig varit där men har kollat dina bilder på Instagram!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Gotland är helt underbart, så jag anar att du är kvar där än - om inte annat så i andanom!
  Härlig midsommar du hade, precis sådär svensk som den ska vara. Midsommarafton borde faktiskt vara nationaldag, det tror jag alla svenskar håller med om.

  SvaraRadera