söndag 13 september 2015

Helgbilden

I jakten på unika zoner åkte jag tidigt mot Örebro. Jag parkerade vid hotellet och gick in med väskan eftersom inte bilen går att låsa och faktiskt fick jag checka in direkt. Här är en bild över innergården tagen från vårt fönster.

Sen bar det ut på en rejäl cykeltur. Först passerade jag genom Wadköping, som såg mysigt ut.


Sen bar det av ut på landet där jag träffade på sötast kossorna jag sett på länge. Försökte få en riktig närbild, men de bara åt och åt.


Våtmarken var fin och härlig att cykla i.......när jag äntligen hittade dit.


Sen dök grabben med stort G upp och vi fortsatte helgen med att kombinera cykling med god mat och ett och annat glas, bland annat på trevliga Bishops Arms.


På söndagen bar det så av mot Västerås för att delta i ett zonrace i spelet turf. Ett område rensas från de vanliga zonerna och istället dyker nya zoner upp inom tävlingsområdet. Just idag gick det ut på att ta så många zoner som möjligt under två timmar. Innan tävlingen började var det fritt för alla deltagare att bege sej var som helst inom tävlingsområdet för att invänta starten. Jag valde att cykla mot Anundshög, kul att få se ett av Sveriges största och rikaste fornlämningområden.


Tio minuter i lugn och ro blev det innan det galna zoneracet körde igång där det verkligen gällde att cykla. Jag slutade på 21 plats av 46 och vann ett pris som den som först tog den nordligaste zonen i tävlingsområdet......helnöjd. Under samling och prisutdelning fotade jag också den cykel som borde fått pris för coolaste turfcykeln.


Under min härliga helg har jag också tänkt mycket på en bloggvän som inte har det så kul just nu. Jag önskar verkligen att allt ordnar sej till det bästa för henne och hennes familj. Kram och kärlek!

24 kommentarer:

 1. Bilder från en fin helg med full fart :) Skönt att höra att ni satt ner på kvällarna i alla fall! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, även en turfare måste vila ibland!

   Radera
 2. Din helg har varit aktiv till tusen och det är härligt. Grattis till priset även om det inte var första priset så kan det var guld värt ändå. Javisst är cykeln tuff. Den härligt gamla modellen som jag gillar. Tack för jag fick vara med på din helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där fina kedjeskyddet skulle jag faktiskt kunna ha på väggen hemma! :)

   Radera
 3. Tusen tack för dina ord och din omtanke! Det värmer mitt i sorgen.
  Glad för din skull att du har funnit kärleken, att du haft en härlig helg med hotell och turf. Grattis till nordligaste zonen! Fina mysiga bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var rädd om dej Mia! Skickar en stor kram till!

   Radera
 4. Vilken härlig helg du ser ut att ha haft! Roligt att komma ut och utforska nya platser samtidigt som man tävlar. Kul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen att kombinera två bra saker! :)

   Radera
 5. Grattis till den placeringen! Otroligt duktigt gjort!
  Å dessa söta kossor heter nåt med skotskt någonting. Finns några här också på farmer. De är så söta att man nästan inte vill bli vegetarian;-)

  Å jag har också har kontakt med din bloggvän. Så hemskt. Så fruktansvärt! Å du har ju träffat henne irl. Skulle ha träffat henne och en annan bloggare irl senare i september. Men det sprack såklart. Vet precis vad hon känner. Förlorade min bästa vän i cancer för tre år sedan. Han hann fylla 45 år och lämnade fru och två barn efter sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är hemskt när yngre människor går bort. Förhoppningsvis kan det lära oss andra att njuta av livet när vi själva och de vi tycker om är friska, det är ju egentligen det enda viktiga.
   Ha det fint!

   Radera
 6. En härlig rundtur och samtidigt motion är ju inte helt fel;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man turfar slår man så att säga verkligen många flugor i en smäll! :)

   Radera
 7. Gamla cyklar var verkligen fint utsirade, men rejält tunga. Du slog två flugor i en smäll..tävling och turistande. Inte illa. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad kul! Hade inte läst din kommentar när jag svarade på den förra genom att just prata om att smälla flugor.....!
   Kram

   Radera
 8. Återigen är jag helt fascinerad över ditt cyklande och turfande. Det låter smått galet och samtidigt galet skoj. Dessutom en tävling i det! Tänk så mycket man inte känner till.
  Nog är vi många som lider med vår bloggvän, så oerhört svårt att förstå hur fort det kan gå. Kastet från lycka till djupaste sorg. Vi som står här utanför får oss återigen en tankeställare.
  Kram till dig och kärleken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om morgondagen vet vi inget, det är därför det är så viktigt att försöka njuta av den vi har nu.
   Kram tillbaka!

   Radera
 9. Du ser ut att haft det kul och full av energi som vanligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var verkligen en fantastisk helg. Du skulle ha sett mej igår kväll....somnade som en stock klockan nio! :)

   Radera
 10. Vilken trevlig helg du verkar ha haft! Jätteaktiv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, känns i kroppen....det fick räcka med 102 zoner idag. ;)

   Radera
 11. Vilken underbar helg! Och när jag nu satt och läste så kände jag mig nästan plötsligt hemma... Anundshög ligger ju bara ett par km från där jag bor :) :) KUL!! Och grattis till priset! Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skoj! Ska förmodligen till Västerås imorgon också! :)
   Ha det bra du med!

   Radera
 12. Grattis till priset, jag tycker att du var enormt duktig bara genom att orka genomföra alltsammans! Vad mycket du hann med och två timmars cykling.
  Ett tips, angående fotografering av kor... Härma inte deras parningsläte för att få dem att lyfta på huvudet, det misstaget har jag gjort... Älgkon blev galen och störtade emot mig och slog ned framklövarna bara ett par meter från mig. Men jag fick bra bilder ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modigt, att stanna kvar att fota. Jag hade nog kastat kameran och sprungit! :)

   Radera