fredag 4 september 2015

Turf och mycket annat

Sammanfattningar är inte min starkaste sida, men jag ska göra ett försök i varje fall. Mellan mitt näst sista inlägg och det sista hade jag besök av grabben med stort G hela helgen. Jag hade planer på att delta i fototriss precis som jag brukar, men tiden räckte inte till. Vad vi gjorde istället överlämnar jag till er fantasi........ men....... vad tänker ni nu......vi turfade förstås!! :)

Jaja, så for i varje fall grabben med stort G hem igen på söndagen och jag fick till ett inlägg på bloggen och två nätter hemma med en tidig morgon innan jag, gamla Skodan och cykeln for till honom istället. Eftersom grabben med stort G jobbar dag bestämde jag mej för att ägna dagarna åt att cykla hem några unika zoner. På tisdagmorgonen lämnade jag Nyköping tidigt för att besöka Surahammar och Hallstahammar. Det jag minns bäst från Surahammar är att den enda offentliga toaletten var låst och jag var väldigt kissnödig. Jag minns också en del av Surahammars dryga 20 zoner som jag rätt fort cyklade hem.

Sen packades cykeln i bilen igen och det bar av mot Hallstahammar där det var riktigt vackert på cykelturen. Jag började med att runda en konstgjord sjö och jag passerade två väldigt majestätiska slussar.


Zonerna i Hallstahammar cyklades också hem relativt lätt. Som vanligt vimsade jag runt litegrann och fick säkert cykla några extra kilometer, ordspråket "det man inte har i huvudet, får man ha i benen" får snart bli mitt motto! ;)

Efter en trevlig tisdagkväll med grabben med stort G bar det på onsdagen av mot Köping för att samla unika zoner. Jag tvekade länge innan jag gav mej av för regnet stod verkligen som spön i backen och redan efter ett kort stopp vid Strömsholms slott för att ta några unika zoner där var jag ordentligen blöt.


Trots spöregn kunde de flesta zonerna i Köping till slut cyklas hem.


När jag var klar kunde alla kläder, och då menar jag verkligen alla kläder plus skorna vridas ur. Med ett varmt bad hos grabben med stort G och lite hushållspapper i skorna ordnade sej allt till det bästa. :)

På torsdagen, igår alltså, sken solen och av pur glädje slängde jag igen cykeln i bilen och styrde mot Kungsör och Arboga. Jag började i Arboga och tog där ett par riktigt jobbiga zoner. Vid den första stod tyvärr liften still, så det var bara att ställa sej på tramporna och ta i ordentligt. Faktiskt en av de tuffaste zonerna jag tagit.


Efter den backen återstod några backiga zoner till och ett sen ett tjugotal "vanliga" innan alla zoner i Arboga var hemcyklade. Det kändes så bra, så innan det bar av mot Kungsör kostade jag på mej en rejäl hamburgertallrik.

Kungsör var till en början en liten och enkel stad att cykla hem alla zoner i. Kartläsningen och cyklingen gick ypperligt bra och zon efter zon prickades av.

En av de sista zonerna såg ut att ligga på en pir och där begav jag mej in genom en öppen grind med cykel och allt. Zonen blev min och när jag skulle ut igen var jag inlåst. Mmmmm......lite lagom problematiskt eftersom både grind och staket var lite för högt för både cykeln och mej. Tack och lov dök till slut en grabb i traktor upp: "Vill du komma ut, eller?" "Ja, tack gärna!", blev naturligtvis mitt svar och ut kom jag med andan i halsen och skrattet bubblande i magen. Och tur är väl det att man kan skratta när allt går åt....ja, ni vet säkert vart!?


Ja, hur som helst och efter många om och men återstod så bara en zon i Kungsör och det var en så kallad vattenzon. Zonen låg vid en badplats strax utanför Kungsör och krävde ett dryga femtiotal meters simning för att ta. In med cykeln i bilen och iväg. Ca 300 meter innan badet blev det tvärstopp på grund av ett markarbete och faktiskt bestämde jag mej för att strunta i zonen.


Jag vände bilen och kom ungefär 200 meter innan han, som bor därnere, flög i mej och jag parkerade bilen, packade ur cykeln och trampade sista biten mot badet. Bikinin hade jag under, så det var bara att klä av sej och hoppa i det något kalla vattnet med mobilen väl inpackad i den nyinköpta, vattentäta mobilhållaren till cykeln.

Jag kan ju inte på något vis påstå att det var särskilt varmt i vattnet och efter att ha simmat i ca 100 meter, omvägar igen, bärgat zonen och simmat 50 tillbaka och sen komma upp utan varken handduk eller torra underkläder var ännu kallare. (Ibland undrar jag om jag inte är fullständigt galen.) Jaja, det var bara att snabbt klä av sej och sen klä på sej det som fortfarande var torrt, cykla till bilen och med högsta värme på bege sej mot grabben med stort G för att tina upp. :)

Och nu är det fredagkväll och jag är tillbaka i Nyköping. När jag tänker tillbaka är det kanske inte så undra på att det börjar bli sovdags efter tre härliga dagar fulla av cykling, äventyr och massor av kärlek. Kram!

2 kommentarer:

  1. Haha du är verkligen galen :) Men mycket motion får du och du hade ju i alla fall bikinin med dig :) Kul med lite nya turfmarker, fina bilder som vanligt! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket helt underbart galet och ljuvligt inlägg! Oj, vad jag skrattade gott! Du är ju helt otroligt envis och fantastisk på alla sätt. Och lite fanatisk, kanske ,-)

    SvaraRadera