onsdag 7 oktober 2015

Sushi till frukost

Med två lediga nätter framför mej gick jag upp redan vid tolv efter tre och en halvtimmes sömn. Jag satte igång på uteplatsen igen och köksfönstret blev putsat. Vid halv två ringde larmcentralen och undrade om jag var sugen på att jobba i natt, två av tio hade blivit sjuka. Jag tackade nej och fortsatte utomhus, lite nya blommor blev handlade och planterade.


Och så ringde det igen vid halv fem-tiden......."Jag är ledsen, Cecilia, men jag måste beordra in dej!" Det är ju som det är, men ibland gör det mej förbannad att vi som tjänar så dåligt och jobbar så hårt för det mesta dessutom MÅSTE gå in på våra lediga dagar, eller nätter i det här fallet.

Att gnälla gör ju inget bättre.......så nu blir det crepes med kantarellstuvning till middag och imorgon blir det sushi till frukost. Har en lunch med Elin inbokad och den vägrar jag bara ställa in.

Nu middag, och sen ska jag försöka somna en stund, så jag inte spyr av trötthet i bilen i natt.

Kram på er!

15 kommentarer:

 1. jag håller med, det är för djävligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det tar på krafterna när man inte har sovit ordentligt Det är också trist att hela tiden bli uppringd när man är ledig och det är trist att arbeta och aldrig veta om man är full styrka när man ska jobba.

   Radera
 2. Ajdå, låter sådär... ;(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var sådär......men nu är det gjort i varje fall! Sushi väntar om en timme! :)

   Radera
 3. Underbemanning, känner igen det :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett elände. Både lönen och statusen behöver höjas för vårdyrkena, så vi kan bli några fler.

   Radera
 4. Måste vara frustrerande att ha tackat nej och sedan bli beordrad. Vet inte hur jag skulle fixa att gå till jobbet under sådana förhållanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte många som vet hur situationen egentligen är inom vården. Det är tufft för både undersköterskor och sjuksköterskor......och för den som blir sjuk och behöver vår hjälp när inte tiden räcker till.

   Radera
 5. Man har inte mycket att sätta emot vid sådana tillfällen...men det känns surt. Jag slutade på lasarettet och började jobba inom skolan i stället mycket p.g.a. att man aldrig kunde planera sin ledighet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, många söker sej ifrån vården just av den anledningen.
   Ha det fint!

   Radera
 6. Det är helt ofattbart att det kan få vara så här, det drabbar ju alla. Till sist blir det brist på personal inom vården, först då kommer väl situationen att förbättras. Att behöva arbeta med så litet vila mellan passen låter otroligt påfrestande. Hoppas du inte blir sjuk nu, när kroppen antagligen har nedsatt immunförsvar pga för litet sömn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att personalbrist inom vården redan är ett faktum. Det är inte bara min arbetsplats som har problem med att få in vikarier.....tyvärr!

   Radera
 7. Ibland skulle man önska att telefoneländet var sönder. Beordrad övertid är aldrig kul och man får hoppas att det inte sätts i system.
  Hoppas att allt gick bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, allt gick bra faktiskt. Frampå morgonsidan var jag lika fnittrig som jag kan bli efter några glas vin.......och det är ju kul! :)

   Radera
 8. Man kan ju inte låta bli att undra hur bra jobb du kan göra i det läget - men å andra sidan hade de underbemannade kollegorna gjort ett uselt jobb om du inte dykt upp. Tuff sits det där.
  Hjältar är vad ni är och ni borde banne mig få lön för det också!

  SvaraRadera