onsdag 4 november 2015

Spontanbesök

Igår blev det spontanbesök hos grabben med stort G. Lite läskigt är det att ta ut gamla Skodan i becksvarta storskogen, det händer ju både titt som tätt att den behöver en slurk olja och det kanske inte är det allra lättaste att fylla på i mörkret. Den här gången gick det utan påfyllning. Nästa gång ska jag tänka på att ha en ficklampa med, olja det har jag sedan länge alltid en liter i bagaget! Tänkte nog också på att cykeln för en gångs skull inte var med, det är annars min reservplan att med stor sorg lämna gamla Skodan till bärgaren och ta cykeln istället. :)

Efter en mysig kväll med några avsnitt av serien Änglaby (som i mina ögon bara blir underligare och underligare) återkom jag rätt tidigt på förmiddagen till stan igen. Det blev naturligtvis en liten turfrunda när jag skulle handla och sen blev det höstens första brödbak....det är mysigt att tända ljus och lösa sudoku medan brödet jäser och sen provsmaka medan det fortfarande är så där lagom varmt så smöret smälter på det. :)

Dags att bre några fler till matlådan, nattpatrullen väntar! Kram och kärlek!

17 kommentarer:

  1. Mysigt med spontanbesök. Mindre mysigt om bilen hade stannat. Glöm inte lägga in reflexväst också!
    Min morgon var precis som din eftermiddag, sudoku och brödbak :) Hoppas ni får en lugn natt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skoj att vi gjorde samma saker igår. Och idén med en reflexväst var bra, har ändå tänkt skaffa en att ha när jag cyklar.
      Kram

      Radera
  2. Vad mysigt det lät med höstbaket! Själv bakar jag inte, tycker helt enkelt inte om att ha så kladdiga händer. Ganska fånigt egentligen... Själv tänder jag gärna i kakelugnen, kokar en stor kopp te, tänder ljus (gärna doftljus) och kryper upp i soffan med en filt. När jag gör det dröjer det inte många sekunder innan jag brukar få sällskap av Ada.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad mysigt det låter med en brasa, blir allt lite avundsjuk faktiskt! :)
      Ha det fint!

      Radera
  3. Alltså din Skoda påminner mig om bilarna jag ägde i min ungdom - bland annat en Fiat och en Austin Mini. Båda krävde precis samma försiktighetsåtgärder om man säger så...

    Änglaby äslkar jag faktiskt. Tittar sällan på annat än Sportspegeln, men just nu följer jag faktiskt Änglaby och Modus. Änglaby är - precis som du säger underlig. Inte specielt trovärdigt är handlingen heller, men jag kan inte slita mig från den...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Änglaby är en fängslande serie, men det känns nästan som man behöver se sista avsnittet en gång till för att riktigt hänga med.....kanske också att jag var lite distraherad när jag såg det. ;)
      Modus ser jag också och det är också bra!

      Radera
  4. Nybakat så smöret börjar rinna är underbart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det tillfälle då bröd smakar som allra bäst!

      Radera
  5. Vilken fin ros:-)
    Tittar också på Ängelby och Bron två bra svenska serier;-)
    Ha det bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bron ser jag inte, men jag har hört många som pratat om den och sagt att den är bra.

      Radera
  6. Jag har en avställd folka variant som jag en gång körde själv från Göteborg till Norrland och fick stanna och fylla på olja oftare än jag tankade... Gamla bilar har sin charm...

    SvaraRadera
  7. Vilken fin ros! Och nybakat bröd är en lyx!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret är konstigt! En nyutslagen ros mitt bland höstlöven väckte min uppmärksamhet.

      Radera
  8. Spontanbesök och brödbak - livet har verkligen ljuspunkter :)

    SvaraRadera
  9. Kram och kärlek till dig Cissi

    SvaraRadera
  10. Mmmm....gott med nybakat. Fin bild åxo.
    Ha det gott och en fin söndag till dig!
    Kramiz

    SvaraRadera