söndag 10 januari 2016

Otäckt

I natt sov jag som vanligt med öppet fönster. Vid tre-tiden någon gång vaknade jag av en skarp lukt av metall och olja och ljudet av små explosioner. Jag for upp och trodde nog först att det var jag som glömt släcka ett ljus....gud förbjude! Från fönstret såg jag skenet av en brand och när jag klev ut på altanen upptäckte jag att två bilar stod i brand på parkeringen bara 50 meter från huset där jag bor!


Jag larmade.......det blev långa minuter att vänta innan brandkåren kom och påbörjade släckningen.
Branden var förmodligen anlagd och plötsligt känns världen mycket mindre trygg. Tänker på dem som ständigt lever i såna här miljöer, och tänker på dem som förlorade sina bilar i natt. :(

HELGBILDEN

Och det här står att läsa och se i vår lokaltidning SN idag.

24 kommentarer:

 1. Så fruktansvärt otäckt - spontant tycker jag nog att du ska stänga fönstret. Tänk om någon kastar in något, som startar en eld ... Jag förstår inte nöjet med att tända på bilar och annat för att starta en brand. I lokalposten kan man läsa nästan varje vecka om hur det brinner i bilar i Nynäshamn - troligen anlagt. Och har man minsta lilla pryl i bilen, när man parkerar den för att handla i affären, riskerar man inbrott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var, eller är riktigt otäckt......känner mej helt slut!
   Och nog ska jag hålla fönstret stängt i fortsättningen!

   Radera
 2. Vilken skräckupplevelse.!Vi är tack och lov förskonade från sånt här mesta tiden, men det blir en tankeställare när det händer i närheten om hur hemskt en del människor har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var en riktig chock.....känner mej som redan sagt helt slut!
   Och på parkeringen står nu två utbrunna bilvrak. Dom för tankarna till de bilder man ser från det krigshärjade Syrien...stackars dom som upplever sånt här om och om igen!

   Radera
 3. Vilken förfärlig upplevelse! Tur att du vaknade och kunde larma annars hade kanske blivit ännu värre! Otäckt med anlagda bränder som dyker upp helt oväntat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det så! Trodde väl aldrig att det skulle hända på vår lilla trygga "gård" långt från centrum!

   Radera
 4. Usch vad hemskt! Blir ju extra chock när man sover och väcks av något sådant.
  Jodå, allt bra här förutom migränen som kommer var och varannan dag... Men det var riktigt skönt att låta bli datorn ett tag.
  Har läst ikapp lite hos dig nu och du tar så vansinnigt snygga bilder!!! Du borde vara med i fototävlingar, allvarligt alltså! Radio Sörmland har ju ett tema varje månad och visit sörmland på Facebook har just haft en fototävling, kommer säkert fler.
  Mysigt att hinna umgås med sina barn och föräldrar. Nu blir du ju snart mormor också :) Ha det jättebra! Kram

  SvaraRadera
  Svar

  1. Och du blir också mormor snart!! :)
   Önskar dej många migränfria dagar framöver och skickar en stor KRAM tillbaks!

   Radera
 5. Usch, vilket uppvaknande!
  Och så gillar jag ditt beslut! Klokt! Det finns sånt som är värt mera än pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog var det en chock allt! Har inte kunnat sova sen dess......så det blir nog väldigt tidigt i säng i kväll! :)

   Radera
 6. Otäck upplevelse, men du hanterade den bra.

  SvaraRadera
 7. Det är riktigt otäckt när det kommer så nära! Jag blir både ledsen och arg. Vad är det som är roligt med att förstöra för andra?? Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, det kan man verkligen undra!!
   Jag känner mej än så länge bara ledsen.....och undrar hur det kommer att kännas att gå och lägga sej ikväll.....med fönstret stängt! :(
   Nämen, nu jäklar blir jag nog förbannad istället....tänk att inte våga sova med sitt fönster öppet ens en gång!

   Radera
 8. Världen krymper betänkligt när det otäcka kommer så nära!
  skönt att du vaknade och larmade - så det inte blev värre trotts allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skrämmande nära. Idag känns det hemskt när man passerar bilvraken, hemskt och overkligt!

   Radera
 9. Usch så nära. Då känns det ju ännu mera otäckt. Å tänk om branden hade spritt sig till husen. Bra att du vaknade och kunde larma i tid. Vilket skräckuppvaknande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog blev man lite darrig i benen allt!
   Elden var redan på väg in i tredje bilen där bland annat en backspel smält ner alldeles......det går fort när elden kommer lös!

   Radera
 10. Ett kok stryk skulle dom ha snorungarna, här runt Stockholm brinner bilar nästan varje kväll.
  Ja det är lite skärrande när verkligheten dyker upp utanför hemmets lugna vrå.
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är vi inte så vana vid bilbränder... tack och lov!
   Håller verkligen med om att de som gjort det skulle behöva en rejäl åthutning och ett ordentligt kok stryk!

   Radera
 11. Usch, vad läskigt! Det går så enormt fort med eld, jag tror nästan att man måste ha sett det för att förstå. Här brinner, peppar peppar, normalt inte några bilar, däremot eldade en bonde bara 50 meter från vårt hus. Litet senare kände jag brandrök och gick och tittade där han eldat och där elden slocknat. Då brann det i rötterna under jorden. Jag fick kalla in folk och tillsammans lyckades vi släcka branden, som slog upp igen. Men under tiden vi kämpade för att släcka branden, satt våra gäster lugnt och fikade i vår trädgårdsmöbel. De är förlåtna, jag tror ärligt talat inte att de förstod vad elden hade kunnat ställa till. Jag förstår om du fortfarande känner dig skärrad, det tog i alla fall tid för mig att sluta gå och känna om det luktade brandrök och oroa mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det går verkligen fort! När brandkåren anlände hit höll elden på att sprida sej till en tredje bil...vem vet var det kunnat sluta.
   Vilken tur att du var uppmärksam hos er och kunde se till att elden blev ordentligt släckt!

   Radera
 12. Fy vad otäckt! Jag förstår att du blev uppskärrad och påträngande. Det är för mig helt obegripligt varför man gör något sådant, vad är det för fel på vår värld?!

  SvaraRadera
 13. I min del av Stockholm brinner sällan bilar, så man ska inte dra hela staden över en kam (hur man nu gör det?) - däremot brann en buss precis vid vårt hus samma natt som Utöya. Skrev om det då, fy så otäckt allt var! Jag förstår precis hur du kände det, fast ditt är ju ännu värre eftersom det är anlagt!

  SvaraRadera