torsdag 14 januari 2016

Reservdelsbil?

Jo, efter att ha lämnat blod i tisdags morse (fotgraferingen blev inställd för kameran gått sönder) bar det sen av till Eskilstuna i gamla Skodan. Jag var bara tvungen att stanna till vid Oxbro och ta ett foto för det var så otroligt vackert!


Sen blev det några härliga dygn i Eskilstuna med ett par riktigt mysiga kvällar med grabben med stort G och en riktig långpromenad på egen hand. Och idag på morgonen var det så dags att bege sej hemåt igen....vad tid går fort ibland.... och gamla Skodan startade så fint så, fast batterilampan lyste som ett stoppljus på intrumentpanelen. Aja, tänkte jag, den slocknar nog när jag kört en bit och gav mej av. Det gick trögt att styra och det rasslade och skrapade både här och där så efter knappa kilometern svängde jag in på en mack för att sparka bort lite is från stänkskydden. Lite bättre blev det med rasslandet, men styrningen var fortfarande trög så det blev några rundor på macken innan jag bestämde mej för att ge upp och åka tillbaka till utgångspunkten. Dit kom jag inte för precis vid ett trafikljus på enfilig väg stannade gamla Skodan med en sista suck....jag har sällan känt mej så mycket i vägen som just då! Men strax dök de första två vänliga personerna upp och hjälpte mej att rulla bilen till en närliggande parkering...tack snälla för att ni vågade er ut i kylan!!

Väl på parkeringen tackade jag gudarna för min assistansförsäkring hos Falck och ringde upp. En bärgare kom till undsättning bara en knapp halvtimme efter att jag ringt och det är bra. Bärgaren kunde snabbt konstatera att multiremmen gått av och vad jag kunde förstå är den ett nödvändigt ont för att försörja bilen med ström. Han undrade också var jag ville ha bilen körd och jag hade verkligen inte en aning? Efter att ha förklarat att jag inte visste om det skulle bli skrot eller reperation bärgade han både mej och gamla Skodan till en verkstad.... med skrot. ;)


På vägen frågade också bärgaren om han skulle kunna få köpa gamla Skodan om jag nu bestämde mej för att skrota den. Han ville ha den som reservdelsbil till sin egen. Jag tyckte det var så otroligt att han ville köpa den så jag hasplade ur mej alla bilens fel och brister så han skulle få en chans att ångra sej. Jag berättade bland annat om bakluckan som går i baklås om man stänger den....."Ops, fick jag till svar....då har den nog gjort det nu!" Han hade nämligen stängt den för att bärga en bil med öppen baklucka gör man bara inte. Ännu ett möte med en trevlig människa och innan vi skildes lovade jag att höra av mej om jag har hjärta att döma älskade gamla Skodan till reservdelsbil.

Ja, så blev det då lite diskussioner på verkstan och det bestämdes att de skulle höra av sej om en kostnad och sen....kan ni tänka er....fick jag skjuts till bussen som jag visste när den gick tack vare grabben med stort G som satt på jobbet fem mil bort och gav mej moraliskt stöd och skickade busstidtabeller .....bara fem minuter behövde jag vänta på bussen.

Så när jag kom hem till stan igen fick jag hämtning av Hanna och eftersom vi var lika hungriga båda två blev det hamburgare till lunch! Och nu sitter jag här hemma och väntar på den vän jag egentligen skulle ha ätit lunch med......stackars henne om jag pratar lika mycket som jag skriver....! ;)

Måste nog säga att jag haft lite tur i oturen idag och igen vill jag tacka alla både kända och okända för all hjälp!! Kram!

19 kommentarer:

 1. Man måste verkligen säga att du hade tur i oturen. Hoppas det inte blir en alltför kostsam reparation så du slipper leta efter ny bil. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntar med spänning på att verksta´n ska ringa imorgon! ;)
   Ha det bra du med!

   Radera
 2. En riktig solskenshistoria, om det inte vore för bilen då... Du hade verkligen tur att allt flöt på så smidigt med tanke på hur kallt det var ute.
  Jag menar det är ju alltid ett övervägande om hur mycket man är beredd att betala för reparationen av en gammal bil. Är den värd det... Å jag tycker att det vore väl roligare att få se "honom" leva vidare som reservbil än att "han" förvandlas till skrot - tycker jag iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, lagar jag den inte så är det definitivt bättre. Och förmodligen blir det så att jag inte lämnar in den, för på den här reperationen ska läggas alla andra som behövs för att få den genom besiktningen i juni.

   Radera
 3. Bilar är bra att ha, när de rullar felfritt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för annars är de ju inte så kul!! :)

   Radera
 4. Fantastiskt inlägg! En sådan där dag som man kunde göra film om! TUR att du inte frös ihjäl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade massor av vinterkläder i en väska i bilen, så jag klädde bara på mej lager efter lager oh klarade mej därmed rätt så bra! :)

   Radera
 5. Du kanske få donera både blod och reservdelar, hoppas det löser sig.

  SvaraRadera
 6. Nämen vilken jobbig dag! Och i denna kyla också. Vilken tur i oturen med alla vänliga människor och hjälp. Sälj bilen och köp en ny :) Jag har i hela mitt liv haft bilar jag inte vågat lämna kommungränsen med, nu är det så skönt att ha en bil som alltid startar (ta i trä).
  Ha en skön helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är såld till bärgaren och nu letar jag efter en ny! :)
   På med långkalsongerna och ha en riktigt skön helg du med!

   Radera
 7. Vilken händelserik dag och vad härligt att det finns snälla människor i vår värld. Hoppas det löser sig bra med bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att upptäcka att det finns så många vänliga människor var den stora glädjen den dagen! :)

   Radera
 8. Bra att ha försäkring så det mesta löser sig med ett telefonsamtal. Hoppas det löser sig smidigt med bilen - oavsett hur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JO, den där assistans försäkringen har räddat mej många gånger! :)

   Radera
 9. Det var en jobbig dag med bilen och så. För mig är en bil en själ.
  Man tycker om dem.

  Jättefint foto. Vintrigt och vackert.

  Kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma med mej! Och den här bilen har tagit oss på många äventyr sen -99, bland annat över 1000 mil runt i Europa!
   Kram tillbaka!

   Radera