onsdag 20 april 2016

Fornborgarnas okrönkte drottning :)

Nu är det länge sen sist igen! Våren har mej i sitt grepp och jag klarar helt enkelt inte av att sitta inne när solen skiner. :) Det har hänt mycket sen sist. I fredags när jag vaknade efter nattjobbet tog Hanna, Ella och jag en promenad till stan. Det blev fika och en hel del bebisgull. :)

Sen blev det trettio timmar natt med patrullen under helgen. Det var tuffa timmar där vi knappt hann äta ens en gång. Tack och lov kändes det som vi gjorde bra ifrån oss hos kunderna ändå och det är ju huvudsaken. På måndagen när jag vaknat efter natt var det bara att vända åter till brandstationen för en arbetsplatsträff, surt sa räven. Lite mat med Elin på kvällen gjorde genast livet lite roligare. :)

Sen blev det då tisdag och ledig dag. Att packa väskan och lasta cykeln på bilen tog inte många minuter och sen bar det av mot min allra bästa grabb i Eskilstuna via några zoner förstås. Första stoppet blev vid en fornborg utanför Flen. Fornborgar är ett stenigt elände som ibland är rätt så besvärligt att ta sej in i. Men de flesta har en fantastisk utsikt och den här hade dessutom en vacker omgivning. Och varför detta besök i en fornborg? Behöver ni ens fråga? :)Sen bar det vidare förbi allsköns vackra platser innan jag kom fram till området där zonen Lövön ligger. Där uppstod vissa besvärligheter. Först var vägen avstängd, men efter lite rekognicering på cykeln hittade jag en alternativ väg som var så dålig att jag ändå valde att lämna bilen och fortsätta på cykeln.


Vägen blev bara smalare och smalare och skitigare.....


......och här höll jag nästan på att förlora ena skon. Plötsligt sjönk jag ner i riktigt djup lera och upp kom foten utan sko. Upp hoppade jag på fast mark och funderade på saken. Eftersom min sko sakta men säkert fylldes med lera och försvann mer och mer var det bara att ta av sej den andra och ge sej ut igen. Det sög kan jag säga, men till slut fick jag loss den och kunde hjälpligt skölja ur den i närmsta dike och ta på mej den igen. Och gav jag upp......självklart inte! Till fots fortsatte jag i min klafsande sko, jag hade den ju i varje fall kvar......... och till slut kunde jag ta zonen och fick dessutom en riktigt fin vårupplevelse.......
Efter några fler tagna zoner, bland annat en fornborg i Tumbo damp jag sen ner hos Grabben strax innan han kom från jobbet. Det tog inte många minuter innan vi bestämde oss för att åka på picnic.....vid en fornborg med en zon förstås. Det blev en skön stund med härlig utsikt och en skönt värmande sol. :)


Och sen i morse var det då dags att åka hem igen för några nätters jobb. Jag kom iväg tidigt och naturligtvis blev det några fler zoner på vägen hem bland annat en klosterruin,några varggropar och en fornborg förstås. Den vackraste platsen dessa två dagar måste absolut bli Sofiebergsåsen, lite norr om Kjula nära Eskilstuna. Hela åsen och då menar jag hela var täckt av blommande backsippor. Sällan har jag sett något så vackert!Ops, nu går klockan så där fort igen. Jobbet väntar! Kram och kärlek!

18 kommentarer:

 1. Så mycket du får uppleva på dina turfrundor :) Det blir ju aldrig långtråkigt i alla fall! Backsipporna är verkligen underbara. Hoppas du får en lugn natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bil kort och över en timmes övertid på grund av ett larm, så särskilt lungt blev det inte. Ska bli skönt att sova nu!

   Radera
  2. En bil kort och över en timmes övertid på grund av ett larm, så särskilt lungt blev det inte. Ska bli skönt att sova nu!

   Radera
 2. Ute på äventyr igen :) fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, och fler är planerade. I valborgshelgen ska G och jag cykla i norra Stockholm och då blir det storstadsäventyr! :)

   Radera
 3. Vilka äventyr du råkar ut för! Bra att du inte ger upp i första taget utan kämpar på för dina zoner! Det är vackert ute i naturen nu!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är otroligt vackert! Hoppas vädret blir bra på långledigheten så jag kan vara ute hela tiden! :)

   Radera
 4. Så mycket vackert du får se genom turfandet!

  svar: Ja, det kommer bilder så småningom men nu vill man mest vara ute och suga åt sig våren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst......man vill ju inte vara inne! :)

   Radera
 5. Du är ju helt underbar - jisses vad jag skrattade åt tanken på dig och din leriga sko!
  Backsippebacken skulle vara underbart att få se. Vilken upplevelse!

  (Och jo, förra årets tårta var snyggare:
  http://vardagsnjutning.blogspot.se/2015/04/my-birthday-cake.html)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.....jo jag skrattade riktigt gott jag med.....men inte förrän jag fått upp skon!

   Radera
 6. Du väjer verkligen inte för nått, tuffing!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet blir bara bättre med lite utmaningar! :)

   Radera
 7. Jobbar du som brandman?
  Älskar de tre bilderna som hör ihop i mitten, grinden, skogsstigen och torpet, en skitsnygg triss!

  SvaraRadera
 8. På instagram gjorde jag ett collage av just de bilderna och det blev riktigt bra.
  Nej, jag jobbar på nattpatrullen men vi utgår från brandstationen och har ett samarbete med hela räddningstjänsten i ett projekt som heter IVPR, i väntan på räddning......det bästa jobb jag någonsin haft! :)

  SvaraRadera
 9. Verkar riktigt äventyrligt att cykla runt som du gör. Kul och läsa om dina bravader. Kram

  SvaraRadera
 10. Så bra att du tar dig tid till sköna promenader trots massor av jobb. Idag nöjer jag mig med att titta på dina fina bilder då det regnar ute.
  Ha det gott. kramen

  SvaraRadera
 11. Vilka strapatser :) Ett rent nöje att läsa om!
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera