lördag 2 april 2016

Tack Helena!

Fototriss har lagts till tillfällig vila! När jag började trissa var min första blogg, Banglacissi ett halvår gammal och jag bodde i Bangladesh. När jag upptäckte fototriss öppnade sej bloggvärlden för mej och jag fick en hel del nya läsare. Många av dem följer mej fortfarande och så klart följer jag dem också. Tack Helena för alla roliga år med nya fotoutmaningar att brottas med och tack för alla bloggvänner trissen gett mej genom åren!!

Annars är långledigheten ett par dagar gammal nu. I fredags var jag hos mamma och pappa på middag. Jag laddade för ett tag sen ner windows tio till min dator och blev väldigt nöjd med det. I fredags hjälpte jag mamma att göra samma sak, men hon blev inte lika nöjd för alla spel försvann eller förvandlades till oigenkännlighet. Så igår när vi allihop var och firade Niklas födelsedag blev ett av de stora samtalsämnena den försvunna spindelharpan......ja, när Ella sov då förstås för annars var vi upptagna med annat! :) Jag tror i varje fall att det blev bestämt att Patrik skulle titta på eländet och försöka backa bandet till det gamla windows igen....jag håller tummarna för att det lyckas.

Och nu är det söndag morgon och redan andra dagen på långledigheten. Jag håller på att packa för en liten tur till Eskilstuna. Väskan är mest full av cykelkläder för imorgon när jag åker hemåt igen tänkte jag ta en tur via Enköping för att cykla där......bara att hoppas på skapligt väder.....gärna som i Kalmar!

Ha en fin fortsättning på söndagen! Kram!24 kommentarer:

 1. Va irriterande med datastrul, men det känns igen. Har för mig att man ska kunna backa bandet och få tillbaka som man hade innan.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan helt enkelt för lite om datorer.....och det är väldigt irriterande. Tur i varje fall att det finns hjälp att få! :)

   Radera
 2. Jag är evigt tacksam att ha en dotter i närheten som fixar alla dataproblem till mig....men det känns ganska bra när man själv kan fixa det nån gång. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, en del saker lyckas man klura ut själv och då blir man riktigt lycklig!

   Radera
 3. Såg att Helena slutar med Fototrissen i bloggform -men den finns kvar på Instagram. Ska ta mig en kik på det!
  Windows 10 hör man lite olika reaktioner om - jag är också väldigt nöjd med den ... men så saknar jag ju inte spindelharpan ;)
  Hoppas du får fint cykelväder! Jag har det sämre vädret här, så jag försöker hålla kvar det för att öka dina chanser ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du lyckades med vädret för jag slapp i varje fall regnet idag!
   Jo, jag såg att några stycken lagt ut trissen på instagram idag, jag kanske ska prova nästa vecka om det är ett tema som jag lyckas hitta en lösning på.

   Radera
 4. Tycker det är så trist att Fototriss slutar i bloggform, gissar att starten i insta blev nådastöten.
  Windows 10 ger jag mig inte på, har fortfarande sjuan (tror jag) och ger mig inte in i något nytt förrän jag skaffar ny dator. Spindelharpan lät intressant, i alla fall som namn :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var länge tveksam till att uppdatera, men för mej har det bara varit fördelar. Synd för mamma dock att nästan alla spel försvann! :(

   Radera
 5. Fy för datortrassel! Jag har inte lagt in Windows 10 just för att undvika problem men jag blir väl snart tvungen.
  Jag kommer också att sakna Fototriss. Kul idé med tre bilder på samma tema, ibland var det en knepig utmaning att ta sig an.
  Ha det så bra på din långledighet! Kan tänka mig att det blir en del nya zoner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl så att man till slut blir tvungen. Min dator blev bara segare och segare, men efter uppdateringen är den i toppform igen och det är ju bra! :)
   Ha det bra du med!

   Radera
 6. Var också med i fototrissen men kommer inte att fortsätta på instagram, men Helena har varit väldigt duktig att hålla i denna fotoutmaning.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena har verkligen varit jätteduktig! Jag kommer att sakna trissen även om jag inte deltagit varje lördag senaste tiden.

   Radera
 7. Skönt med långledighet! Jag längtar nu till den!
  Så söt hon är ditt lilla barnbarn ♥
  Avvaktar med att uppgradera till Windows 10, min man gillade det inte...
  Må så gott! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långledigheten är verkligen en nattarbetares bästa lön för alla möda!
   Kram till dej!

   Radera
 8. Jag har inte vågat göra den där uppdateringen, känns läskigt :) Och spindelharpan kan man ju inte klara sig utan ;) Ja tur att söta Ella sov, annars hade det blivit svårt att slita sig från henne.
  Vi hörs på tisdag angående onsdagen! Kram

  SvaraRadera
 9. Glömde kommentera ang trissen. Det var faktiskt pga av fototriss som jag skaffade blogg. Ville ha nånstans att göra av bilderna när jag köpte systemkamera. Kul att hon har hållit på så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det läskigt med uppdateringar....man vet ju vad man har men inte vad man får.
   Fototriss har betytt mycket för mitt bloggande också och så har det sysselsatt mej många lite halvtråkiga lördagar. :)
   Vi hörs imorgon!

   Radera
 10. Visst är det tråkigt med trissen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är nog många som kommer att sakna den!!

   Radera
 11. Tur att det finns hjälp att få då det blir dags för uppdateringar osv. Håller tummarna för att solen skiner på dig då du ska cykla...här regnar det idag.
  kramen på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget regn, men ingen sol....helt ok för en cykeltur!

   Radera
 12. Jag gillade oxå triss, det kanske var där jag hittade din blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror i varje fall det var via den jag hittade din!

   Radera
 13. Sv: Man kan zooma i boken på min sida! :)

  SvaraRadera