onsdag 27 april 2016

Mission impossible?

Jo, kan väl börja med några ord om brädan som många verkar undra över. Det var så att det fanns ingenstans på Elin och Niklas balkong att hänga upp saker i taket. Efter lite funderande kom vi på att det skulle gå att lägga en snygg bräda eller fler på ett par kanter i taket och därmed få en överliggare att kunna hänga saker i och ställa saker på. Nu var det helt omöjligt att få upp en 3,5 meter lång bräda sex trappor i en smal trappuppgång därför fick vi ta av den.....och sätta ihop den igen. :)

Annars går dagarna. I måndags bar det iväg upp mot Eskilstuna och grabben med stort G. Jag åkte tidigt för att ta några unika zoner på vägen. Turen gick via Mariefred där en zon låg vid en station utefter ångloksbanan.


I Åkers Styckebruk var en av de nya zonerna placerad vid Bruksmuseet där det var riktigt fint.


Efter en liten cykeltur i Strängnäs anlände jag till Eskilstuna och kunde konstatera att jag bara har 24 stycken zoner kvar att ta i Södermanland, 23 av dem i Katrineholm. Det vore kul att hinna ta dem innan de som lägger ut nya zoner fyller på i Södermanland. Kanske inte blir så lätt eftersom jag måste vänta på att Djulö Camping i Katrineholm börjar hyra ut kanoter och att Parken Zoo slår upp sina grindar. Aja, ska i varje fall försöka hinna med en unikajakt i Katrineholm på måndag så får vi se hur det går. :)


Och nu nog om det! Efter en mysig kväll med G bar det av hemåt Nyköping igen rätt tidigt på morgonen. Där väntade trevlig lunch med Marie. Förträfflig mat och till efterrätt provade vi nått jag aldrig ätit förr, frusen yoghurt som vi tog själva ur såna där maskiner som man är van att få mjukglass ur. Det allra bästa var att själv få pynta till yoghurtbägaren med alla möjliga godsaker, strössel, bär, chokladsås.....mums. Marie höll på att skratta ihjäl sej när jag på allvar undrade hur någon kunde räkna ut vad detta skulle kosta, men det var ju lätt som en plätt......bara att väga bägaren och få sin dom! ;) Sen på eftermiddagen blev det så mycket härligt barnbarnsgos att jag luktade bebis hela kvällen.....finns det något som luktar godare........?

Idag blir det mer bebisgos efter en lång och härlig turfrunda. Mina döttrar, lilla Ella och jag ska träffas på lunch och smida lite planer för min mamma som fyller år imorgon.....

Kram och kärlek!

16 kommentarer:

 1. Jag måste erkänna att jag var lite fundersam över den där brädan, men nu fick jag ju förklaringen. Frusen yoghurt är jättegott märkte jag när jag följde med Rasmus till en sån bar....och så många olika saker det finns att hälla på. Mums!

  SvaraRadera
 2. Fulltecknade dagar ser jag;-)
  Låter mumsigt hade velat se en
  bild på bägaren:-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har försökt fota sånt man äter många gånger, men tyvärr är jag alldeles för glupsk ;)
   Ha det bra ni med!

   Radera
 3. Hoppas du hannes något av Mariefred också, fin stad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är en riktigt mysig sommarstad, men den här gången passerade jag bara.

   Radera
 4. Tack för förklaringen om brädan. Nu väntar jag bara på bildbevis;-)

  Å eftersom du har planerat en turfrunda i Täby så kommer du troligen besöka vårt fina centrum också. Där finns minst tre sådana "yoghurtställen" att testa, bara så du vet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog bara jag har tid för det allra nödvändigaste på lördag....det vill säga en portion snabbmat och en kisspaus. Minns inte om det moderna "dasset" du visat bilder från finns i Täby dock?! :)

   Radera
  2. Jajamensan! På plan 1 bredvid ROOM. Ett måste! Där kan du även putsa skorna kostnadsfritt;-)

   Radera
 5. Smart gjort med brädan! Mariefred är vackert! Och Åkers styckebruk kommer min mamma ifrån. Har en del släktingar både där och i Strängnäs :)
  Såklart du kommer fixa zonerna i Katrineholm!
  Så härligt med bebisgos!! Och att träffa sina barn. Hoppas din mamma får en fin födelsedag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas verkligen min mamma kommer att tycka att det är bra! Tids nog kommer jag att skriva om det här!
   Ha det bra Mia! Kram

   Radera
 6. Smart tänkt med brädan :)
  Hoppas födelsedagsplanerna blev bra och att ni firar din mamma så det står härliga till idag (?)!
  Och bebisgos :) Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar alla med spänning på hur mamma kommer att reagera.....:)
   Ha det fint!

   Radera
 7. Äntligen slipper jag ligga vaken om nätterna och fundera över brädan! Smart att ta upp den i delar! Finns det något bättre än bebisgos och bebisdoft, passa på och njut!
  Ha det gott!

  SvaraRadera