onsdag 6 april 2016

Vackra Sörmlandsleden

Oj, vilken lång dag det här varit! Det började redan i morse i duschen. Jag har då och då under flera veckors tid sett en rätt så stor spindel spatsera runt lite här och där i lägenheten. Nu har jag inte sett den på ett par dagar.... förrän i morse när jag satte på vattnet i duschen. Då dök den upp ur golvbrunnen som skjuten ur en kanon och jag som inte ens är spindelrädd blev nog i varje fall en liten aning överraskad! Efter lite hoppandes runt i duschen, ja det var nog ingen vacker syn, åkte locket på golvbrunnen av och ner åkte spindeln igen, dränkt i minst femtio liter vatten. Regnar det i fjorton dagar nu får ni gärna skylla på mej....åtminstone jag tycker nog det var värt varenda droppe! ;)

Det var den spindeln det! Sen när jag skulle släcka efter mej i badrummet fräste bara lysknappen till och blev omöjlig att rubba. Jahaja.....eftersom knappen fortsatte att fräsa ringde jag en elektriker som nästan direkt kom och redde upp problemet. Tacksam är jag och kommer förmodligen att vara ända till fakturan kommer. ;)

Efter denna något komplicerade morgon bar det sen av till Gnesta för att träffa bästa bloggvännen Mia. Trots våra rätt så dåliga lokalsinnen förflöt 9 kilometers vandring på Sörmlandsleden helt okomplicerat. Vi gick etapp 15:2 som är en rundslinga med Skottvångs gruva som bas. Många bitar av etappen bestod av otroligt vacker skog och en och annan sjö.......
...och ut kom jag från allt det vackra med lugn i kroppen och nu så här på kvällen en skön trötthet som får mej att välja kudden även om klockan bara är nio. Tack för trevligt sällskap Mia!

Kram!

18 kommentarer:

 1. Sörmlandsleden gillar jag, gått den på flera ställen.
  Känner igen den vackra miljön i dina bilder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var otroligt fint! Jag borde verkligen ta mej tid att gå fler etapper!

   Radera
 2. En olycka kommer sällan ensam men dagen slutade ju bra! Så skönt det ser ut i skogen, välgörande promenad för både kropp och själ!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde den! Natur och trevligt sällskap har verkligen en lugnande effekt på mej!

   Radera
 3. Låter som en trevlig dag, ja bortsett då från spindeln och den kommande räkningen ;)

  SvaraRadera
 4. Tack själv! En riktigt skön dag! Ja det var ju ingen bra början för dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt härlig vandring. Jag blev sugen på att vandra fler etapper...... det blir nog till att låna Elins födelsedagspresent i varje fall!
   Kram

   Radera
 5. Brrr, jag har spindelfobi så jag hade definitivt försökt spola ner den med minst det dubbla antalet litrar. Och sen gått och tvättat mig själv i diskhon....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch ja....det var en riktig överraskning den bjöd på!

   Radera
 6. Tänk, två nyblivna mormödrar går (nästan) vilse i skogen! Haha, jag gissar att ni pratade en del om barnbarn :-)

  Vad gäller spindlar tror jag att mycket av rädslan sitter i just de där plötsliga rörelserna, att man blir skrämd trots att man vet att den rör sig. Fast jag skriker ganska bra när jag ser en sitta alldeles stilla på duschdraperiet, jag också. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nog pratade vi allt.....faktiskt var det väldigt väl skyltat i de få korsningar där man var tvungen att välja väg, och tur var väl det! ;)

   Radera
 7. Regnet som orsakades är här! :) och det gör mig ingenting! Läskiga spindlar får inte dyka upp så där oförhappandes ... och om jag anar skalan av spindelns förskräcklighet rätt, så dog den nog inte - den kunde säkert simma ;) regnet beror nog helt enkelt bara på ... vädret ;)
  Kul att hitta en bloggkompis som är en kompis även irl! Ska genast studsa över till Mias blogg och se fler bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt, den kunde nog simma för här har solen skinit idag! :)

   Radera
 8. Så kul att göra en utflykt med en bloggkompis :)

  SvaraRadera
 9. Så kul när man blir vänner på bloggarna och sedan i verkliga livet också :)

  Spindlar har jag inte sett så många inomhus under vintern, men av någon anledning verkar stora husspindlar trivas i vårt hus. Jag gillar inte spindlar, men börjar kanske vänja mig nu. Vi har haft både spindlar, ormar och möss inomhus och på de märkligaste platserna, och jag har varit beredd att flytta nästan varje gång ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spindlar inomhus är ok, men vid ormar går gränsen.....HUA!

   Radera