lördag 16 januari 2016

Puh....

Jo, när jag kom hem i torsdags stod jag utan bil, men bil fick jag åka ändå. Vid tio kom nämligen patrullen och hämtade mej för en natts jobb. Vid halv åtta på morgonen var jag hemma igen, helt slut efter 26 vakna timmar.....och ändå hade jag svårt att sova. Vaknade redan vid halv elva och tog itu med bilproblemet. Jag ringde upp bärgaren, som nog var enda spekulanten på gamla Skodan och frågade om han fortfarande var intresserad. Han bad att få återkomma och vid tre ringde han upp och erbjöd mej 1000 kronor för bilen. Tack vare min fantastiska säljarförmåga (;)) fick jag upp summan till 1 500 och affären klubbades. Sen blev det tre timmars turf på cykel och efter ett värmande bastubad slocknade jag. Här en bild från Storhuskvarn, som jag turfade förbi.


Idag har hela dagen gått med tvättstuga och promenad på förmiddagen, och sen låååånglunch med hela familjen hos mamma och pappa...så trevligt. Det största samtalsämnet var nog bebis som vi alla längtar efter att få träffa, men jag berättade också för sällskapet att jag sålt skodan för 1 500 kronor. Svärsonen som själv åkt i bilen många gånger och vet om dess fel och brister säger: "Är du verkligen säker på att det är han som ska betala?"......där fick han till det. :)

Vid halv sex var jag hemma och nu skulle jag nog helst krypa under täcket, men en cykeltur till brandstationen och en natt med 20 mil på hala vägar med patrullen väntar.....vilken händelserik vecka det varit! Puh!

Ha en skön fortsättning på helgen! Kram och kärlek!

10 kommentarer:

 1. Grattis till bilförsäljningen :) Snyggt förhandlat!
  Så, nu blir det jakt på ett nytt åk?
  God fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det lutar åt en Skoda till, fast en Fabia denna gång. Imorgon ska jag kika runt på nätet och på måndag har båda döttrarna erbjudit mamma skjuts till lite olika bilhandlare. :)

   Radera
 2. Stort GRATTIS till 1 500 kronor! örut fick man ju en skrotningspremie på 3 000 kronor, men den är ju borttagen, så du gjorde en bra affär!

  Vad jag däremot inte förstår att du fortsätter cykla/turfa i den här sibiriska kylan. Hoppas verkligen att du har dubbdäck på cykeln. Jag skakar av kyla bara jag tänker på att gå ut, än mindre cykla. Du är en riktig tuffing!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så särskilt tuff är jag nog inte.....tycker bara om att vara ute! Lyckas jag bara hålla mej varm om händer och fötter skulle jag nog kunna vara ute hur länge som helst! :)

   Radera
 3. Nu har jag läst bakåt i din blogg. Många fina vinterbilder och massor av äventyr. Visst är det bra att ha Falck som "kompisar". Ta det försiktigt på dina turfturer.
  Söndagskram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Falck har verkligen räddat mej många gånger. Tänker fortsätta med den även på nästa bil!
   Kram tillbaka

   Radera
 4. Men ar du att du är uppe i 26 timmar och sedan sticker ut på 3 timmars cykeltur! Ojojoj. Undrar just hur länge du sov sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elva och en halv timme.....och ville inte ens gå upp då! :)

   Radera
 5. Du måste ha överskottsenergi! Men jag minns sen jag själv jobbade natt att det där med sömnen kan vara lite knepigt...särskilt om man emellanåt jobbar dagturer. Hoppas du får en fin söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man mycket på dagarna är det ibland svårt att kunna koppla och av och så att säga "ta sej tid" att sova.
   Just nu ligger jag bra många timmar efter.....det blir nog en elva timmars i natt med! :)

   Radera