fredag 8 januari 2016

Tröttmössa

Om vi börjar från början kan jag meddela att bromedaljen togs på vägen till jobbet i onsdagskväll. Kallt som attan var det och mössan åkte bara längre och längre ner i pannan och ullhalsduken bara högre och högre till bara glasögonen återstod där på mitten. Riktigt besvärligt blev det när jag upptäckte att den lite fuktiga halsduken frusit fast i nederdelen på glasögonen, men det ordnade sej det med!

Arbetsnatten gick bra och när jag sovit sex timmar var det så dags att åka iväg för att hämta mamma och pappa och åka till Elin och Niklas där det bjöds på ost och kex och en hel del andra godsaker. Vi hann också med att spela ett nytt spel som dom köpt i Thailand. Det hette Jenga och gick ut på att ur ett torn med staplade stavar plocka stav för stav i turordning.....den som rasar tornet förlorar. Vann gjorde jag som kanske var stadigast på hand! ;)


Sista jobbnatten för den här perioden gick också bra, och nu är jag låååångledig.......sju hela dagar då jag kan göra precis vad jag vill. Inledde med att boka hotell till grabben med stort G och mej i påsk och sen drog jag ut på en turfrunda. Hade systemkameran med mej, men ljuset var bedrövligt så inte en enda bild blev tagen.....jo, en förresten som hamnade på instagram.

Nu ska jag fortsätta att njuta av kvällen, det är såååå skönt att få vara hemma i värmen....... och tänk att få gå och lägga sej när man blir trött. :)

Ha nu en riktigt skön fredagkväll! Kram och kärlek!


9 kommentarer:

 1. Det där spelet - Jenga - gillar jag. Å klart att du var stadigast på handen och vann, du fick ju inte dricka;-)

  Härligt med sju lediga dagar. Å det lär ju bli varmare också, då slipper du isiga halsdukar runt glasögonen också;-) Njut - av ledigheten alltså:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt kul, och just att vi kunde fortsätta prata precis som vanligt......ja, inte när det blev för spännande då förstås!!

   Radera
 2. Ja nu har det varit kallt överallt i vårt avlånga land. Tror vi alla skriver under på det.

  Men nu kan det bara bli bättre.....våren väntar runt hörnet.

  Ha nu en riktigt trevlig och skön kväll inne i värmen.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt så, tiden går så fort och rätt som det är har vi våren här igen! :)

   Radera
 3. Glasögon - bra att de finns, men ett gissel under vintern ;)
  Grattis till bromedaljen - och Jenga-vinsten. Jenga är kul :)
  Önskar dig sköna lediga dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog är det besvärligt med glasögon på vintern. Förra vintern kunde jag lämna mina hemma om jag inte skulle köra bil, men i år behöver jag dem mer och måste använda dem hela tiden.
   Ha en skön helg du med!

   Radera
 4. Skaffa en sån här när du vintercyklar. Dels kan du ha den med munnen öppen, dels kan du ha den så bara ögonen är framme. Du slipper det mesta av problemet med kondens från utandningluften eftersom det mesta av fukten passerar genom materialet. Ihop med en skaljacka med huva som dessutom går att stänga igen runt ansiktet slipper du problemen med klumpiga halsdukar.
  http://shop.hellyhansen.com/se-sv/item/hh-dry-balaclava-68080/?t_type=src&COLOR=990%20BLACK&t_type=cat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att halsdukar är klumpiga och samlar kondens så de nästan går att vrida ur till slut. Ska ta mej en titt på din länk......Tack för den! :)

   Radera
 5. JA det är en speciell känsla när man är ledig ett tag, passa på att njut :)

  SvaraRadera