lördag 7 juni 2014

Fototriss tema rörelse

När jag äntligen målat klart och skulle bege mej ut för att fota till dagens tema började regnet ösa ner. Istället plockade jag fram bildarkivet och givetvis hittade jag några bilder med rörelse i från fartfyllda och aldrig stilla Dhaka.

I Dhakas alla vägkorsningar befann sej hela tiden mängder av tiggare. De väntade alla på att trafiken skulle stanna vid rödljusen för att få en chans att tigga ihop till dagens portion ris. Nära trafiken var i rörelse passade en del av dem på att få en stunds välförtjänt vila. Hemskt, men en nog så verklig verklighet i många länder.


Den sista bilden föreställer faktiskt ett tåg. Ett tåg fullpackat av människor som är på väg hem från det stora muslimska mötet som varje år samlar miljontals människor i Tongi, en ort strax norr om Dhaka. Lustigt nog är det människorna som står still och betraktar tåget som blev suddiga istället för tåget som faktiskt rörde sej.


Tänk vad jag fick uppleva där i Dhaka!

Om ni vill se fler bilder på temat rörelse får ni titta in på fototriss. Jag kan lova att där finns många fina bilder!

Kram till alla fototrissare och alla er andra med! :)

9 kommentarer:

 1. Snygga bilder på temat rörelse!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Bilder från en avlägsen plats - rörelse hör jordelivet till!

  SvaraRadera
 3. Fin men beklämmande triss! Känner igen situationerna från mina resor i Indien!
  Ha en skön dag! Idag är vädret betydligt bättre här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Och visst är min triss beklämmande, men samtidigt en verklighet som nu faktiskt även tagit sej hit. Även på våra gator finns numer tiggare från länder nästan lika fattiga som Bangladesh...det är riktigt, riktigt sorgligt och nog så beklämmande.

   Radera
 4. Din triss sätter mina känslor i röresle, ångest över hur vår värld ser ut - där vissa människor tvingas tigga ihop till bara yttersta överlevnad. Sorgligt, men verkligt...

  SvaraRadera
 5. Takk for turen! Selv om du sikkert fikk se motsetninger- var det nok en fantastisk opplevelse!

  SvaraRadera
 6. Världen är ett otäckt ställe, där många får kämpa för sin överlevnad. jag känner mig så otroligt lättad som drog en vinstlott när jag föddes! Fint och tänkvärt trissat!

  SvaraRadera
 7. Det är underbart med upplevelser, både hemma och långt borta! Tyvärr, har många ett otroligt svårt liv! Mycket bra trissat!

  SvaraRadera
 8. Fina bilder. Åhh himmel, det tåget skulle jag då inte åka.

  SvaraRadera