tisdag 3 februari 2015

En helt vanlig tisdag

Igår såg jag på tredje avsnittet av "En resa för livet" på TV4 play. Jag blir så berörd och faktiskt har jag blivit helt förälskad i några av artisterna som visar sån empati att det rör mej till tårar. Ett tag var det nära att jag blev kvar i soffan för det kändes som jag inte orkade något mer....men det gjorde jag. Det blev en cykeltur i snöstormen till ett möte med Omställning Nyköping, ett nätverk som arbetar för ett hållbarare samhälle. Jag är ju väldigt intresserad av miljö och är ibland bekymrad över hur vi människor lever längre och längre från naturen samtidigt som vi snabbt förlorar alla kunskaper som vi behöver för att överleva om vi igen skulle bli utan el och vatten. Bara ett femtiotal år har det tagit oss att förlora nästan alla de kunskaper som våra förfäder skaffat under hundratals år.

Aja, nu ska Cecilia inte gräva ner sej i det. Idag har det tvättats, städats och bakats surdegsbröd, sen blev det mysfika hos mamma och pappa......det är så lugnt och skönt hos dom. Som ett yogapass...fast med kaffe och bulle! :)

På hemvägen handlade jag semlor och snart kommer Elin för att se på "En resa för livet". Jag får se programmet en gång till tillsammans med Elin som också bodde där. Och vet ni vad....Cecilia har inte tagit en enda turfzon......idag alltså!

Kram och kärlek!


17 kommentarer:

 1. Hej
  Det är så bra tankar du har. Ja hur skall folk klara sig om det blir tuffa tider?
  Ha det gott i snöyran.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då skulle det bli omvända roller....då skulle u-länderna klara sej bättre än oss.
   Ha det gott du med!

   Radera
 2. Måste säga att jag blivit mera och mera "miljömedveten" de senaste 5-10 åren. Å det känns bra. Jag menar det är ju vi människor som tyvärr gör att vår planet förstörs. Klimatförändringen m m är ju vårt "verk", å det kan vi definitivt inte vara stolta över man man säger så.

  Å eftersom jag är väldigt nyfiken av mig (och läst föregående inlägg) undrar jag om du är sjuksköterska eller väktare;-)

  SvaraRadera
 3. Jag jobbar på nattpatrullen, som är hemtjänst på natten. Vi är fem bilar med två personer i varje bil. Varje natt genomför vi 120 fasta besök och tillsammans med vår larmoperatör på brandstationen undsätter vi 1200 kunder med trygghetslarm i hela kommunen när dom behöver oss. Ingen natt är den andra lik och jag trivs alldeles förträffligt bra med mitt jobb! :)

  SvaraRadera
 4. Bara tanken idag när det vart strömavbrott en kortare stund skrämmer en, hur det skulle bli om det varat en längre tid och så vidare. Tror vi klarar oss bättre när vi blir utan rinnande vatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vilket som är värst. Utan rinnande vatten blir man väldigt fort törstig, man känner sej väldigt smutsig och kissnödig blir man direkt eftersom man vet att det inte går att spola i toaletten. Vi var utan rinnande vatten i tolv dagar i Bangladesh och även fast vi alltid hade annat drickvatten var det hemskt att inte kunna spola i toaletterna, duscha, tvätta eller diska.

   Radera
 5. Jag har missat "En resa för livet"..men blir ju nyfiken nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mej är serien jättebra......minnen väcks till liv igen på både ont och gott!

   Radera
 6. Inte en enda turfzon .....SKÄRPNING !!!!!!!!!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja...eller hur.....skääärpning helt enkelt...;)

   Radera
 7. "Som ett yogapass...fast med kaffe och bulle!" Underbart! :)
  So, you livet to turf another day! Du kommer ta igen det en annan deg - med råge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo idag blir det nog en liten turfrunda innan yogan....:)
   Ha det gott!

   Radera
 8. Hållbart samhälle låter som ett viktigt mål. Fast hur ska vi kunna göra oss av med egennyttan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oliver! Nu förstår jag inte riktigt hur du menar....behöver vi gör oss av med egennyttan?
   Ha det gott!

   Radera
  2. Kanske menar du alla generationers egennytta och inte den enskilda personens.....och där har vi verkligen ett stort problem att brottas med.

   Radera
 9. Ja att besöka föräldrahemmet är väldigt avslappnande, precis vad man behöver ibland. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är så skönt att vara där.
   Ha en bra dag du med"

   Radera