lördag 28 februari 2015

Hej bloggen!

I morse gick jag upp skapligt för att möta min familj hos en blomsterhandlare i stan, blommor till mormors begravning skulle beställas. Det var mamma, pappa, min bror, hans sambo, ett av deras barn och så jag som bläddrade i pärmar med all världens vackraste buketter. Vi enades fort om en bukett och sen skulle texten på bandet bestämmas. För att få oss att tänka till lite fanns där också en sida i pärmen med korta texter. Min blick föll med detsamma på en text "Tack för att du fanns", som familjen beslutade att ha på bandet. När vi kommit ut ur blomsterhandeln slog det mej att de sista ord min mormor sa när jag och min mamma lämnade sjukhuset på eftermiddagen samma dag som hon dog var, "tack för att ni finns". Jag svarade henne "tack för att du finns", men jag vet inte om hon uppfattade vad jag sa. Nu kommer hon i varje fall få läsa orden där uppifrån från oss allihop....."Tack för att Du fanns"!

Efter besöket hos blomsterhandlaren delade vi på oss och jag begav mej ut på en rejäl turfrunda. Efter alla punkor, 2 buffér på kinarestaurang, 2 menyer på McDonalds under jobbarnätterna och en stor påse bilgodis kändes det som det var dags att få lite fart på kroppen igen, 68 zoner blev tagna varav en del till fots.

Här i stan har vi ett naturskyddsområde mellan ett av ytterområdena och centrum som jag passerar ofta. Området är vackert och i dess centrala delar rinner Nyköpingsån. Två av turfzonerna ligger på cykelvägen genom området medan två ligger lite mer otillgängligt till. På sommaren går det att cykla dit på en iordninggjord löpbana, men idag var det mycket is kvar i skogen och jag ställde ifrån mej cykeln för att promenera en bit. Första zonen ligger på en hängbro över ån och den andra ligger strax efter du gått under E4:an som passerar genom stan och naturskyddsområdet. Hade kameran med så det blev några bilder.......


......kanske inte direkt vad man väntar sej i ett annars vackert naturskyddsområde.

Ha en riktigt bra fortsättning på helgen allihop! Kram och kärlek från Cecilia! :))

11 kommentarer:

 1. 68 zoner låter jättemycket i mina öron. Hur stor är en zon egentligen?

  SvaraRadera
 2. Genomsnittet för storleken på en zon kanske är 20x20 meter. Sen är det olika långt mellan dom, allt från ett par hundra meter till flera mil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Då fattar jag. Jag trodde att de hängde ihop och låg bredvid varandra. Men nu vet jag bättre. ;)

   Radera
 3. Tänk att ni hittade de perfekta orden till din mormor. Det är alltid så svårt, men ni prickade ju helt rätt! :) Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror det blir bra! :) Ha det gott du med!

   Radera
 4. Så passande de orden var. Bra att du lämnade cykeln en stund ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade jag cyklat där hade det nog blivit ett brutet ben eller två......;)

   Radera
 5. Tycker tack för att du fanns var en fin text.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag med....den säger liksom allt på något vis!

   Radera
 6. Rätt läckert med 2 broar intill varandra så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är rätt häftigt där under, fullt av klotter och så trafiken som far förbi över huvudet på dej. Hade jag bara varit lite bättre på att fota hade det kunnat bli suveräna bilder.

   Radera