tisdag 17 mars 2015

Bilderna till inlägget

Genom att blogga via googlechrome går det nu att lägga ut bilderna till inlägget från igår, jag är så glad. Kan också börja med säga att jag fortfarande inte smält upplevelsen från inatt......magiskt, spöklikt och väldigt vackert med norrsken.

Det är kul att turfa för jag får se så många platser jag aldrig sett förut.....och här kommer bilderna. Först stannade jag till på Vivesta havsbad där jag aldrig varit förut för att ta en turfzon och sen tog jag cykeln ur bilen för att ta fyra lite mer otillgängliga zoner. På vägen passerade jag en ödegård där jag mötte de allra sötaste små fåglarna som jag kunde förstå var stjärtmesar efter en koll i fågelboken.


Sen passerade jag våtmarken i Oxelösund. En gång förut har jag varit där och det var när jag sprang ett motionslopp på 4,5 kilometer. Skulle vara roligt att komma tillbaka fler gånger utan att springa eller turfa utan bara promenera.


Sen in med cykeln i bilen och sen bar det av mot Femöre, för att ta några zoner där. En av zonerna låg vid kanonen vid Femörefortet.


Kanonen är inte särskilt vacker, men besöker man Femöre måste man också ta sej ut till vackra Femörehuvud. I vår lokaltidning igår kunde man läsa att fyrvaktarbostaden är en av platserna i Sörmland där det spökar.

Och vet ni vad.....jag hade kaffetermosen med mej!


Turfrundan avslutades i Oxelösunds fiskehamn som också är rätt mysig. Det blev en riktig bildbomb, men jag är ju så glad att det funkar igen......:).

Kram och massor av solig kärlek! 18/100

14 kommentarer:

 1. Tänk att få se norrsken! Det är min högsta önskan att få uppleva nån gång. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var fantastiskt. Jag är så glad att jag åkte iväg istället för att gå och lägga mej!

   Radera
 2. Vilken härlig bildbomb du bjuder på. Rena turistbroschyren, fast bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har försökt få dit "ramarna" på sista bilderna, men det gick sådär.

   Radera
 3. Vilka fina bilder!
  JA det är verkligen smidigt tjänsten som google har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det fortsätter att fungera till belåtenhet bara! Känner mej aldrig riktigt trygg med teknik.

   Radera
  2. För mig har det fungerat länge :)
   Men tänk på när du arbetar i chrome, att vad du gör på en data också blir på den andra du har kopplat till ditt anv.konto. Jag lyckades ju få bort alla mina favoriter precis...

   Radera
 4. Tycker kanonen var häftig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som tycker! Entusiasterna på Femörefortet har rundvandringar där varje sommar.

   Radera
 5. Men vilken pangdag - vilka färger - vilka sköna foton! Kanske att jag ska försöka blogga med mobilen igen, det har inte fungerat något vidare för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig bloggat från mobilen, har inte ens försökt. Jag bloggar alltid på min laptop, som jag oftast har i knät.......:)

   Radera
 6. Sååå fina bilder. Vi har oxå kunnat se Norrsken i ett par dar. Men tyvärr blev bilderna inge bra. Men upplevelsen har jag kvar i allafall kvar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte ens kameran med mej, men det är som du säger....upplevelsen har man med sej för alltid även utan bilder......

   Radera
 7. Underbara bilder från Oxelösund och Femöre! Så härligt det ser ut. Och vad avundsjuk jag blir på norrskenet. Jag var också¨ute och tittade men såg bara ljusslöjor men inget grönt. Bara 5 km härifrån har jag en vän som såg det jättebra. Måste ha varit fantastiskt!!

  SvaraRadera